Det var med forhåbninger om en bedre og mere helhjertet indsats end i går, at man turde tro på en sejr over ærkerivalen, der absolut var storfavorit i andendagsgildet. Men de forhåbninger blev gjort til skamme via tåbelige udvisninger og masser af fejl. Aalborg Pirates vandt fortjent 2-5 og White Hawks går ind i det nye år som bundprop og et slutspil, der begynder at blive mere og mere usikkert.

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 2-5 (0-1, 2-2, 0-2)

Hvis man overværede kampen i går i Gigantium, så kunne man godt frygte en ny nedsabling af White Hawks her på andendagsgildet mod Aalborg Pirates. Der var ikke alene tale om klasseforskel i går, der var tale om et Aalborghold, der overmatchede White Hawks på samtlige facetter og parametre. Kunne White Hawks rejse sig og slå tilbage var så det store spørgsmål. En ting var i hvert fald sikkert, Høgene skulle finde noget helt ekstraordinært frem, hvis de ville gøre sig håb om at hente noget i aftens kamp.

Ikke overraskende var det da også gæsterne, der hurtigt satte sig på spillet og fik White Hawks til at ”jagte” puck. Modsat kampen i går, så White Hawks noget bedre ud på organisationssiden og de rødblussede Aalborgspillere havde noget svære ved at spille sig igennem til den helt store og åben skudmulighed. Det kunne godt se ud som om, at det har været et fokuspunkt hos Wener op til aftens kamp. White Hawks noget mere kompakte når Pirates kom ind i zonen. Pirates største chance kom ved Oliver Anker Christensen ca halvvejs i perioden, der modtog en flot tværpasning fra De Naples. Galansky havde ellers sideforflyttet sig og Oliver Anker kiggede ind i et halvtomt mål men fik ikke helt træf på pucken. Ellers stod der stort set Pirates på det hele. Ofte havde vendelboerne svært ved bare at få pucken ekspederet ud af egen zone.

En klokkeklar Tripping fra Kiril Kabanov på White Hawks kaptajn Daniel Baastrup kostede 2 minutter og White Hawks i Powerplay. Vil man slå Aalborg skal overtallet udnyttes til fulde. Dette formåede White Hawks ikke i denne omgang og gæsterne blev fuldtallig uden de store anstrengelser, og det kvitterede de med en scoring til 0-1. Målet blev sat ind af Tobias Maximilian Ladehoff. Den føring og det mål kunne der ikke indvendes noget imod. Efter målet fortsatte Aalborg med at dominere kampen og White Hawks kunne skøjte til pause nede 0-1, hvilket sagtens kunne have været større. White Hawks havde dog taget lidt mere fra fysisk og gik mere ind i duellerne en tilfældet var i går.

Aalborg kom ud med samme fart og flydende pasningsspil, men White Hawks virkede lidt mere tændte nu, og selv om Piraterne blev ved med at søge Galanskys bur, så var det White Hawks, der kom på måltavlen og fik udlignet til stillingen 1-1. Målscorer Jonas Jakobsen uassisteret. Ganske god start af hjemmeholdet. Målet gav White Hawks mere tro på tingene og kom lidt mere bid i opspillet. Gode takter i kamp, der indtil nu, var domineret af gæsterne. Få minutter efter var Jonas Jakobsen ved at fordoble sin scoringskvote i aftens kamp, da han var tæt på at prikke pucken forbi Georg Sørensen, på en flot assist fra Jacob Møller Jensen. Rigtig gode takter fra White Hawks nu. 13 minutter inden i anden periode måtte 200-kamps jubilaren Galansky diske op med en feberredning, da Patrick Björkstrand modtog en lang pasning på Blueline og fik vristet sig fri af sin markering og var alene med Galansky. Stadig 1-1 og White Hawks slap med skrækken denne gang.

Som perioden skred frem kunne man fornemme White Hawks kom tættere og tættere på føringsmålet. Sebastian Brinkmann var tæt på at sende sit hold i front. Når man så har et lille momentum så er det også torskedumt at tage en udvisning for To many men on the ice. For den gave takkkede Pirates for prompte og skulle blot bruge 35 sekunder af deres Powerplay til at bringe sig i front 1-2. Tommy Giroux dukkede op foran Galansky og fik sikkert styret pucken i målet. Ganske enkelt håbløst at forære gæsterne den mulighed. White Hawks skulle nu igen ud og jagte og selvom Anton Stenbakken var tæt på at udligne, så forblev det ved 1-2 til gæsterne. Men lidt under 5 minutter igen fik hjemmeholdet skabt et lille pres mod Georg Sørensen i Pirates kassen og udligningen var måske ikke så langt væk, som man først antog. Og rigtigt antaget, for i tiden 39.14 hamrede Mikkel Bertelsen nemlig pucken ind bag Georg Sørensen til udligning 2-2 til stor jubel for frederikshavnerfansene. Men, når man har udlignet mod Metalligaens tophold, så handler det om at holde fast og ikke lukke dem ind i kampen igen med 11 sekunder tilbage af perioden. Det var lige netop hvad White Hawks gjorde, da de lige glemte at holde øje med en total umarkeret Anders Koch, der helt ugeneret kunne skyde pucken i mål uden chance for Galansky. Bekymrende dårligt forsvarsspil ved begge Pirates to sidste mål.

Bedst som tredje periode var startet fik Mikkel Bertelsen en god mulighed for at få en kvalificeret afslutning men valgte i stedet at slå en noget upræcis pasning til Robin Johansson, som Aalborg så kunne erobre og slå kontra. Det gjorde de så godt, at de udbyggede føringen til 2-4 ved Tommy Giroux og afgjorde måske kampen der. Lidt efter fik Todd Winder en mulighed for at bringe sit hold tilbage i kampen men alt for upræcis i afslutningsøjeblikket. Men trods alt godt White Hawks spil. Matt Salhaney var tæt på at lukke og slukke kampen helt, da han fik en stor chance men Galansky var vågen og fik reddet kastanjerne ud af ilden denne gang. Målet til 2-4 var som om det punkterede kampen lidt. Aalborg holdte i pucken og forcerede intet. Når Todd Winder så samtidig lavede en 2 minutters udvisning for Cross-checking, var der så som så med modtræk fra White Hawks af.

Med små 8 minutter igen af perioden kom Todd Winder fri, efter på fornemmeste vis at have snydt to piratbacker, men afslutningen stod ikke mål med aktionen. Georg Sørensen havde læst hvor afslutningen kom og Todd Winder måtte i stedet se sit hold blive straffet for anden gang i kampen for ”for mange spillere på isen”. Ganske enkelt ikke godt nok i en kamp, hvor man forsøger at kæmpe sig tilbage. Igen var gæsterne hamrende effektive og Julian Jakobsen lukkede og slukkede definitivt kampen til stillingen 2-5 med under fem minutter tilbage af tredje periode. Selvom Aalborg var langt bedre end White Hawks, så fik de god hjælp af White Hawks 4 x 2 min. udvisninger. Igen var det et tema og Wener har virkelig noget af en opgave i at få elimineret det høje antal udvisninger fra sit hold. Pontus Englund lukkede og slukkede hans kamp med hans anden 2 minutters udvisning i kampen. Fortjent Aalborg sejr.

PRESSEMEDDELELSE: Pontus Englund stopper i White Hawks White Hawks chanceløse i Aalborg