Der var desværre ikke meget at stille op i det første nytårsslag mellem de to lokalrivaler. White Hawks fik ikke et ben til jorden, mod et særdeles veloplagt Pirates mandskab

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 5-1 (2-0,2-1,1-0)

Der var aldrig tvivl om udfaldet af aftenens lokalopgør i Aalborg, hvor hjemmeholdet var det bedste hold på alle parametre. Det er ikke uden grund at aftenens modstander ligger i den øverste del af tabellen, og høgene kommer til at krige resten af grundspillet for at komme med i det slutspil vi alle så meget ønsker at holdet kommer med i. Det var ikke i aften vi så den krigeriske indstilling, og da Rødovre vandt hjemme mod Rungsted, er høgene nu sidst i Metal Ligaen.

Alle havde snakket om, at White Hawks for alt i verden skulle undgå et tidligt mål imod i aften. Men det skete, og så var det op af bakke fra begyndelsen. Allerede efter to minutter fik Kabanov alt for meget plads til at skære ind foran Galansky, og russeren sendte på sikker vis skiven helt op under overliggeren. Stor jubel i Sparekassen Danmark Isarena, hvor der var fyldt godt op til det første af to nytårsbrag.

White Hawks var på hælene i starten af kampen, og man lavede et uhørt antal fejlpasninger. Det så ikke godt ud, og det virker som om, at holdet efterhånden er begyndt at se skriften på væggen. At nu SKAL der point på kontoen, og det ser ud til at være en hæmsko for dem.

Man fik chancen i powerplay efter små fem minutter, men her var der intet der lykkedes, og man havde vel knap nok en afslutning mod George Sørensen. Det er den slags chancer man skal tage mod et af ligaens bedste hold.

Godt midtvejs i perioden bragte piraterne sig foran med to. Morin stod det rigtige sted, og fik snydt Galansky tilpas nok til, at pucken i stedet endte i netmaskerne til 2-0. Man begyndte at frygte nedsablingen fra sidst de to hold mødtes i Aalborg, men sådan gik det heldigvis ikke, for høgene begyndte at røre på sig offensivt.

Under en afventende udvisning til hjemmeholdet havde Todd Winder et glimrende forsøg der strøg forbi mål, og i det efterfølgende powerplay havde Mikkel Bertelsen chancen, men desværre fik han ikke rigtig ram på pucken, og derfor ingen scoringer.

Pirates med et par yderligere muligheder inden pausesignalet, men her var dagens fødselar i buret sikkerheden selv, og holdt scoringen ned på de to til hjemmeholdet efter 20 minutter.

White Hawks fik en drømmestart på anden periode, da Robin Johansson scorede efter en flot kontra. Christopher Frederiksen opfangede pucken, sendte den videre til Mikkel Bertelsen, der flot fandt svenskeren foran kassen, og han sendte pucken under George Sørensen.

Jubel i den flotte koloni af White Hawks fans der havde taget turen til Aalborg, men glæden varede kun knap et minut. Så var det nemlig hjemmeholdet der fik pucken i mål, og det var Nikolaj Carstensen der var skarpretteren hos de røde fra Nordens Paris.

Ærgerligt, når man nu havde fået den åbning på perioden man fik, og håbet for en stund var vendt tilbage. Og det blev endnu vanskeligere små seks minutter inde i perioden, da Julian Jakobsen var skarp og sendte skiven ind bag Galansky. 4-1 lige pludselig, og virkelig op af bakke for høgene.

Der kom ikke flere scoringer i perioden, og White Hawks var heller ikke tæt på. Dertil var der for lidt bid i offensiven. Hjemmeholdet derimod havde masser af muligheder, og Galansky fik vist store prøver på hans evner mellem stængerne.

Tredje periode blev heller aldrig White Hawks periode, og efter små ni minutter udløste et langt Pirates pres en 5-1 føring, da Bo Hanson fyrede af fra distancen, og så svingede halstørklæderne igen i Sparekassen Danmark Isarena.

Aalborg havde masser af chancer, og var det ikke for Galansky, så havde det set meget værre ud end det blev. Vi må konstatere at der skal steppes op hele vejen rundt, hvis der skal håb om meget mere for White Hawks i den her sæson. Her skal tingene ikke pakkes ind, vi er nødt til at gribe i egen barm, og smøge ærmerne op. Og det allerede i morgen, når der er andendagsgilde. Nordjyske Bank Arena byder op til nyt slag klokken 19:30 lørdag aften.

Trods en bedre indsats tabte White Hawks igen Back-to-back-opgør mod Aalborg: Kan White Hawks genfinde formen?