Chrstopher Frederiksen blev matchvinde for høgene med en scoring halvvejs inde i overtiden.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 4-3 (0-1, 2-2, 1-0) (1-0)

En ganske udmærket fight i Nordjyske Bank Arena her til aften, hvor White Hawkstrak det længste strå i en tæt affære. Christopher Frederiksen blev matchvinder halvvejs i overtiden, og høgene tog en vigtig sejr i forhold til Final 4. Bagud 1-3, men sejr på 4-3 lunder hos førerholdet i Metal Ligaen.

White Hawks indledte med et pres ned mod Thomas Lillie, og havde også flere afslutninger. Man havde ikke set meget til Esbjerg, men så lavede høge-backen Mads Falborg Iversen en ”Jesper Olsen fra 1986 mod Spanien” da han spillede Kale Kerbashian blank inde foran Galansky. Han svigtede ikke, og bragte vestjyderne foran 1-0.

Kerbashian kom i fokus mod slutningen af en rodet periode, hvor ham og Halme tog sig en gevaldig svingom. Slap Kerbashian heldigt med to minutter? Det endte i hvert fald op med et Esbjerg powerplay, da Halme røg ud i fire minutter, selvom det var Kerbashian der lavede slynggreb på finnen.

Det kastede ikke yderligere Esbjerg scoring af sig i overtallet, og de to hold kunne skøjte til pause med 0-1 på måltavlen.

Der skulle gå seks minutter af anden periode, så fik vestjyderne chancen igen i overtal. Her var der straks udbytte, da Craig Puffer styrede pucken ind bag Galansky. Det var den nye lette Galoha, der sad i straffeboksen for hjemmeholdet.

Esbjerg ville i den her periode det mere end hjemmeholdet, så det ud til. De sloges og fightede som en gal, og deres defensiv så solid ud foran Thomas Lillie. Men pludselig var lettiske Galoha fri foran kassen mod Lillie, og det udnyttede han med en fræk afslutning. Reducering i Nordjyske Bank Arena.

Men blot et minut senere var den gal igen i de bagerste gellæder hos hjemmeholdet. De har ellers været utrolig stabile defensiv, men i aften var der flere personlige fejl. Mark McNeill tabte unødvendigt pucken, og så kunne Craig Puffer med sin anden scoring bringe gæsterne foran med to endnu en gang.

Puffer måtte kort efter i straffeboksen, men det var tandløst det der kom frem fra hjemmeholdets side i den situation. Han så ikke tilfreds ud i boksen, den gode Jari Pasanen, og han tænkte så det knagede. Men pludselig kom livlinen kort før periodens udløb. Landsmanden Aleksi Halme gav Pasanen og de 1200 tilskuere nyt liv, da han kom først på en pasning fra Lucas Andersen, og så var der reduceret med under et minut tilbage af den midterste periode.

Jason Jasper måtte alligevel være godt tilfreds med det udtryk hans spillere lagde for dagen i de første 40 minutter. Koncentreret indsats af de gulklædte, hvilket også er en nødvendighed, hvis drømmen om Final 4 skal leve hos Esbjerg supporterne. Dem var der i øvrigt fire af denne tirsdag aften i Vendsyssel.

Det bølgede frem og tilbage i tredje periode, med chancer i begge ender. Galoha tæt på for hjemmeholdet med en afslutning tæt forbi stolpen, og Puffer på spil igen, men denne gang Galansky til af afværge den ivrige Esbjerg forward.

Med ni minutter igen fik Jannik Christensen en udvisning af den tynde slags, men heldigvis for dem, lykkedes det ikke vendelboerne at etablere alverden. Men et minuts penge senere var der udlignet. Elias Ulander sendte pucken ind i slottet, og her var Lucas Andersen sammen med en Esbjerg back i kamp om pucken. Hvem rørte den? Det var det store spørgsmål i Nordjyske Bank Arena. Var det Lucas Andersen, var det Esbjerg backen, eller var det dem begge. Fansene var ligeglade, for der var udlignet, og finske Ulander blev krediteret målet i første omgang. 3-3 i en herlig fight i Vendsyssel.

Nyt powerplay til hjemmeholdet med tre minutter igen, og her blev det til enkelte chancer mod Lillie, der dog holdt stand. Det gjorde stillingen også efter 60 minutter, og derfor overtid.

Den skulle vi halvvejs i, så havde Christopher Frederiksen afgjort det hele til hjemmeholdets fordel. I øvrigt med en assist fra keeper Galansky.