Efter 14 dage uden kamp i benene tog Frederikshavn White Hawks imod Esbjerg Energy. En drømmestart lagde fundamentet til en fortjent 4-0 sejr til hjemmeholdet.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Det burde ikke være julegaveindkøbsræset, der har tynget Frederikshavn White Hawks spillerne. For med en kamppause på 14 dage i Metal Ligaen, har der været rigeligt med tid til at få den del overstået. Og apropos gaver. Med 3 nederlag i træk, så tør man vist godt sige HØJT, at det skal slut med at dele ”gaver” ud fra hjemmeholdets side af - julemåned eller ej. For i kamppausen, er Høgene nemlig blevet overhalet af både SønderjyskE og Herning Blue Fox i tabellen. White Hawks er dumpet ned på fjerde pladsen, og det skyldes ikke mindst SønderjyskE’s flotte stime på 6 sejre i træk. Tabellen taler sit tydelig sprog, og mon ikke en hjemmebandefordel i et slutspil, står øverst på Pasanen og spillernes ønskeseddel? Hvis Frederikshavn vil holde kontakten med de tre tophold, kræver det en sejr i aftens opgør mod Esbjerg Energy. Et nederlag til i aften, i Nordjyske Bank Arena, vil betyde, at Esbjerg blot vil være 2 point efter Frederikshavn. Så med det i mente, må det alt andet lige, være et tændt og sulten White Hawks hold, der indtager isen. Dejligt med Tadeas Galansky tilbage i startopstilingen.

Kampens dommerkvartet: Vernon Hofferd, Rene Jensen, Kasper Toft og Andreas Weise Krøyer

Første periode

Det var da også et tændt frederikshavnermandskab, der åbnede kampen. Med kun 10 sekunder spillet af første periode, fik hjemmeholdet allerede deres første store chance ved Christopher Frederiksen, der dog missede helt. 40 sekunder senere skulle aftens fremmødte publikum allerede klappe i takt til Kim Larsens’ udødelige hit. Hjemmeholdet bragte sig foran 1-0 ved Aleksi Halme (ass. Lucas Andersen) Knap havde jublen over det første mål lagt sig, før man igen kunne juble. I tiden 1.17 bragte White Hawks sig nemlig yderligere foran til stillingen 2-0. Målscore Lucas Andersen (ass. Aleksi Halme, Mark McNeill). Fint samarbejde mellem Halme og Andersen ved begge mål. Hvilken flyvende start for hjemmeholdet og Esbjerg var tydeligt rystede. Frederikshavn fortsatte ufortrødent deres offensive stil og fik sat flere gode angreb ind i Esbjergs forsvarszone. Man skulle også helt hen til 14.35 minut før Esbjerg fik deres første store chance, da de kom i en 2 mod 1 situation mod White Hawks’ mål. Galansky fik presset esbjergspillerne ud i en svær vinkel. Så afslutningen aldrig blev farlig. Fint og intelligent forsvarsspil af både back og keeper. I tiden 12.40 fik Frederikshavn en ny stor chance, da Mark McNeill fandt en totalt umarkeret Lucas Andersen ved stolpen. Men ellers brandvarme Lucas Andersen fik ikke ramt på pucken denne gang. Esbjerg var virkelig på hælene og i tiden 07.57 måtte de gulblussede gæster trække en 2 min. udvisning ved Valdemar Ahlberg for Interference. Powerplay til Frederikshavn, som ikke rigtig har fungeret endnu i denne sæson. Mål blev det heller ikke til men de fik sat et fint overtal op. Mod slutningen af perioden kom Esbjerg lidt bedre med og var noget mere på pucken men ikke noget der skabte nogen nervøsitet hos hjemmeholdet. De sad stadig solidt på kampen. Med under 30 sekunder igen af perioden blev Alexander Bumagin sendt i straffeboksen 2 min. for Tripping.  Stillingen 2-0 holdte perioden ud. En periode med total dominans af hjemmeholdet. Skudstatistikken hed da også 13-6 til White Hawks.

Anden periode

Anden periode startede lidt mere afdæmpet fra hjemmeholdet end første. Frederikshavn fortsatte stadig med at dominere, men efterhånden fik vestjyderne arbejdet sig mere ind i kampen. Esbjerg fik etablerede sig bedre i White Hawks’ forsvarszone og fik sendt et par enkelte skud afsted mod Tadeas Galanskys’ mål, der dog afværgede skuddene stensikkert i griberen. Trods en god Esbjerg periode, var det igen hjemmeholdet, der fik lys i måltavlen. I tiden 27.11 passerede Kirils Galoha (ass. Mads Falborg Iversen) esbjergkeeper Thomas Lillie til stillingen 3-0. Herfra bølgede spillet lidt mere frem og tilbage. Esbjerg forsøgte at få fodfæste i kampen og søgte en hurtig reducering. Hjemmeholdet ville gerne holde fat momentum og ville med sikkerhed gerne udbygge føringen til 4-0 - og med stor sandsynlighed, bringe den sidste spænding ud af kampen. Med lidt under 7 minutter igen af anden periode, kunne hjemmeholdet godt have fået et Powerplay, da kampens to hoveddommere overså en Cross-checking på hjemmeholdets Alexander Bumagin inde foran Esbjergs mål. Men dommerens arme forblev nede og den elegante russer kunne, lettere groggy, skøjte ud i boksen og sunde sig. I periodens sidste minutter forsøgte Esbjerg at sætte et par angreb ind men havde svært ved at passere Blueline. Frederikshavn spillede virkelig disciplineret og klogt. Omvendt udviste gæsterne ikke samme kloge disciplin, for når man laver en udvisning med blot 25 sekunder tilbage af en periode, så kan det kun være som følge af frustrationer. Synderen var Esbjergs Jannik Christensen. 2 min. for Cross-checking. Frederikshavn var igen mest på pucken i en lidt mere jævnbyrdig periode.

Tredje periode

Hjemmeholdet startede perioden i overtal og de fik hurtigt sat formationen op. Esbjerg forsvarede sig dog godt og kunne afværge undertalsspillet for anden gang i aften. I tiden 44.00 måtte Alexander Bumagin atter en tur i straffeboksen. Denne gang for Hooking. Igen viste hjemmeholdet skarphed i undertal og holdte nullet. Noget White Hawks efterhånden er blevet notorisk kendt for – især hjemme på egen is. En ny udvisning til Esbjerg i tiden 46.03 og kunne tredje gang være lykkens gang denne aften i Nordjyske Bank Arena i Powerplay? Desværre ikke men der var gode takter at spore i Powerplayspillet. Opløftende trods alt. Med 10 minutter igen pressede gæsterne lidt mere på for at komme på måltavlen. De fik da også chancen for en reducering lavet større, da hjemmeholdets Elias Ulander fik en 2 min. udvisning for Cross-checking. Stillingen 3-0 forblev dog intakt. Kampens dommere havde noget at se til og i tiden 52.10 måtte de igen have armen i vejret. Denne gang var det Esbjergs Grayson Downing, der måtte ud og sidde. Bedst som var de tæt på at blive fuldtallig, indkasserede de en ny 2 min. En udvisning Felix Scheel på ingen måde var enig i og frustrationen var da også højlydt fra straffeboksen af. En sjælden fejl fra Eemili Räsänen skabte lidt panik i White Hawks forsvarszone og Esbjerg fik lagt et lille pres men hjemmeholdet stod godt og disciplineret i egen zone og dampen gik langsomt ud af gæsterne. Esbjerg trak målmanden ud med lidt over et minut tilbage og den gave takkede Aleksi Halme (ass. Mark McNeill) for, og sendte pucken i et tomt mål til slutstillingen 4-0. Dermed fik hjemmeholdet stoppet den dårlige stime. En flot, velspillet og disciplineret indsats af White Hawks, der tankede selvtillid hen imod næste kamp.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er torsdag d.16.12. kl.19.00 ude mod Odense Bulldogs

Målscore Frederikshavn White Hawks: 1-0 Aleksi Halme (ass. Lucas Andersen, Elias Ulander) 2-0 Lucas Andersen (ass. Aleksi Halme, Mark McNeill) 3-0 Kirils Galoha (Mads Faldborg Iversen) 4-0 Aleksi Halme (ass. Mark McNeill)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 3 x 2 min.

Udvisninger Esbjerg Energy: 5 x 2 min.