Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 9-2 (6-0,3-0,0-2)

White Hawks fik ørene i maskinen, da de danske mestre gav høgene røvfuld her til aften. Absolut intet fungerede for vendelboerne, der blev kørt godt og grundigt rundt af et sprudlende hold fra Nordens Paris.

Av for en skefuld af en første periode vi blev vidne til i Sparekassen Danmark Isarena. Det var bestemt ikke sjovt at være hvid og blå her til aften, og bagud 6-0 efter første periode var ganske enkelt en ydmygelse af de helt store. Vi hverken kan eller skal pakke noget ind, for det var simpelthen ikke godt nok, og vi blev spillet ud på røv og albuer i første periode.

Seks Pirates scoringer fra det 8 til det 18 minut, gjorde ondt værre for høgene, der på ingen måder har fået den sæsonstart vi havde håbet på. Et stort mareridt vi var vidne til i det nordjyske lokalopgør.

Calder Brooks åbnede ballet for piraterne, og selvom Mikkel Bertelsen var tæt på en udligning, var det Aalborg her, der og alle vegne. Brooks gjorde det også til 2-0, inden hjemmeholdet fik et meget omdiskuteret mål godkendt til 3-0.

Patrick Björkstrand var halvanden meter offside, men der blev ikke fløjtet, og så kunne den elegante hockeyspiller sende pucken ind bag Galansky. Billederne på storskærmen i arenaen gav høgene ret, men dommerne ændrede ikke på tingene, og op af bakke for de hvide høge.

Yderligere tre scoringer gjorde det til et værre mareridt end et farligt Halloween kostume. De kom på 52 sekunder, og der var totalt opløsning i høgenes lejr. Bo Hanson gjorde det til 4-0 da han fra distancen havde nærmest tomt bur, og Tommy Giroux gjorde det til 5-0.

Her forlod Galansky buret til fordel for Frydkjær, men ni sekunder fik han i målet, så stod det 6-0. Morin var skarpretteren for Pirates, og stemningen var euforisk blandt et veloplagt hjemmepublikum efter første periode.

Morin var på pletten inden der var gået to minutter af anden periode, da han bragte hjemmeholdet foran 7-0. Blot 52 sekunder senere blev det 8-0, da Julian Jakobsen stod klar tæt under mål. Derefter røg Frydkjær ud af målet, og Galansky kom ind igen.

Det her er det værste jeg har oplevet, i mine snart 15 år som skribent på denne side. Og mens den linje skrives, blev det 9-0 til Pitates. Matt Salhany tog turen op af isen, og udplacerede tjekken i høge-buret.

Der kom ikke flere scoringer i perioden, hvor det mest opløftende var de trofaste White Hawks supportere, der stadig forsøgte at give den gas på lægterne. Respekt!!

Små tre minutter inde i tredje periode blev hjemmeholdet tilkendt et straffeslag. Thomas Vilstrup Andersen misbrugte muligheden.

Kort efter var Jacob Møller på pletten for høgene, og fik pyntet på resultatet. Ganske glimrende sat ind af den unge Møller, der blev sat flot op af Sebastian Holm.

Mod slutningen scorede Gorm Topholt for høgene, så nederlaget blev på 9-2 i det nordjyske lokalslag.

Søndag drager høgene til Herlev, hvor der er mulighed for revanche.