Landsholdspausen er overstået, og det er igen blevet tid til ishockey i Metal Ligaen. Frederikshavn White Hawks møder tirsdag aften Rungsted Seier Capital, og her skal høgene forsøge at bygge videre på den fine form, man præsenterede, inden Heinz Ehlers kaldte til landsholdssamling.

Det er gået op og ned for White Hawks i denne sæson, og høgene har præsteret i stimer. Nogle dårlige, men heldigvis er man i øjeblikket inde i en yderst positiv af slagsen. Fire sejre i træk er det blevet til, og seneste tilføjelse til den liste var altså sejren på 4-3 over Herlev Eagles i Nordjyske Bank Arena. Ved den lejlighed kunne klubikonet Rasmus Søndergaard fejre sin kamp nummer 700, og han blev behørigt fejret. Søndergaard tilhører den efterhånden ret begrænsede skare af spillere, der igennem en lang karriere kun repræsenterer én klub. Det i sig selv er bemærkelsesværdigt. Det er de 700 kampe i en hård sport naturligvis også, og der er kun at lette på hatten for Rasmus Søndergaard.

Tirsdag skal den tidligere anfører Søndergaard og hans holdkammerater som sagt møde Rungsted. De to hold har mødt hinanden to gange tidligere i denne sæson, og hjemmeholdet har vundet de indbyrdes opgør. I Frederikshavn blev det i september til en sikker 4-1 sejr over et på det tidspunkt ret afbudsramt Rungsted-hold. Halvanden uge senere tog Marcus Olsson og Co. revanche, da man hjemme i Bitcoin Arena vandt 6-5. Det var i en kamp, der eksploderede målmæssigt til sidst, og hvor Radek Cip med to scoringer var tæt på at give høgene point.

Samme Radek Cip har været ude i en længere periode med en skade. Forhåbentlig er han kommet sig i landsholdspausen, så han kan være til rådighed igen for Pelle Hånberg. Jonas Jakobsen er en anden spiller, der har været væk længe, og det har han i øvrigt været ad to omgange. Man kan også håbe, at han er klar.

Det er et presset Rungsted-hold, der kommer til Frederikshavn tirsdag. Seier Capital har tabt 8 af de seneste 9 kampe, og det rækker i øjeblikket til en næstesidsteplads sammen med Esbjerg. Men de fleste regner med, at det kun er et spørgsmål om tid, inden Rungsted kommer i gang. Der er kvalitet på holdet. White Hawks var en overgang inde i en negativ stime, der ligner Rungsteds, men man har som sagt fået vendt tingene og ligger nummer fem med 22 point. Der må gerne tilføjes yderligere til den pointkontoen tirsdag aften. Høgene har altså fire sejre i træk, og de må gerne blive til fem. Det er du naturligvis nødt til selv at opleve. Hockey er sjovest i hallen.

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital spilles tirsdag klokken 20.00.


Kamp magasinet pucken varmer op til Tirsdagens kamp mellem White Hawks og Rungsted Seier Capital HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE FRA Frederikshavn-Herlev