Herlig lørdag aften, hvor White Hawks gjorde sig klar til Final 4, med sejrsmål under to minutter før tid.

Skrevet af Kim Egebjerg

Rødovre Mighty Bulls – Frederikshavn White Hawks 1-2

Mens andre lørdag aften satte sig til rette med lørdagsslik og film i sofaen, satte Frederikshavn White Hawks´ spillere sig tidligere på dagen ind i bussen med kurs mod Rødovre Centrum Arena. Måske ikke en særlig attraktiv lørdag, vil nogen nok mene, men for Høgene var der, alt andet lige, masser at spille for på trods af kamptidspunktet. Motivationen burde være tårnhøj. For ikke nok med, at Jesper Jensen & co., med en sejr i ordinær spilletid, kunne tilbageerobre duksepladsen i Metal Ligaen fra Herning Blue Fox, de kunne ligeledes med en sejr så godt som sikkert, indløse billet til Final 4-arrangementet i januar. I mellemtiden har hjemmeholdet skiftet ud på trænerposten i form af en gammel kending i Magnus Sundquist. Det er et velkendt fænomen, at et trænerskifte ofte medfører et boost til holdet og fornyet tro på tingene. Så der skulle være tænding fra start af og man skulle ikke overlade for meget initiativ til Rødovre. Dog må White Hawks påtage sig favoritværdigheden. Ikke mindst set i lyset af Rødovres stime på 8 nederlag i træk. White Hawks må undvære Tadeas Galansky til dagens kamp, hvor talentfulde Kevin Frydkjær indtager pladsen som reservekeeper. Jesper Jensen er klar igen efter kort tids sygdom og endelig er Christian Mieritz atter at finde i startopstillingen, efter en lettere hjernerystelse. Begge er klarmeldt og sammen med resten af White Hawks mandskabet, klar til at tage ”tyren ved hornene” i lørdagens eneste Metal Liga opgør. Rødovre fejrer i øvrigt 50-års jubilæum og tillykke med det!

Kampens dommerkvartet: Daniel Bøjle, Niclas Lundsgaard, Fred Monnaie og Magnus Christiansen

Første periode

En forsigtig start af begge hold med en lille overvægt i puckbesiddelse til gæsterne og en start på perioden uden den store dramatik. Men så faldt kampens første udvisning i tiden 11.08 - til hjemmeholdets Olivier Dame-Malka (2 min. Interference). Det var som om, at det satte lidt gang i tingene. Bedst som hjemmeholdet blev fuldtallige, blev White Hawks ramt af en udvisning for, for mange spillere på isen. Den afsonede Aleksi Halme for gæsterne. Selv om Rødovre havde bedre held med at få sat deres Powerplay op, fik de ikke udnyttet overtallet og den største chance tilfaldt gæsterne. Efter uopmærksomt spil fra hjemmeholdet, lige efter de var blevet fuldtallige, hvor Aleksi Halme slap afsted, men skuddet faldt lige på Rødovres amerikanske keeper John Muse. Begge hold turde teste hinanden lidt mere nu og, der kom lidt flere chancer i åbent spil. Hjemmeholdets Olivier Dame-Malka måtte i tiden 17.26 indkassere hans anden udvisning (2 min Hooking) og fem mod fire igen. White Hawks har i denne sæson haft problemer med at udnytte deres Powerplays men i tiden 18.03 fik gæsterne endelig udbytte af et overtal, da brandvarme Lucas Andersen (ass. Nikolaj Kragh-Christensen) koldt satte pucken ind bag Rødovres keeper og bragte dermed gæsterne foran 0-1. Resten af perioden jagtede Rødovre en udligning med uden held og begge hold kunne skøjte til pause the.

Anden periode

Gæsterne kom bedst ud til anden periode og satte hjemmeholdet under pres. Særligt i hjørnerne og bag mål viste Frederikshavn sig en del stærkere end Rødovre. Det var med til at bremse hjemmeholdets flow og spolere deres opspil fra egen zone af. En udvisning i tiden 23.09 til de hvidblussede høge (2 min. Hooking) ændrede dog lidt på det billede og selv om Aleksi Halme var ret uforstående overfor kendelsen, måtte han en tur i straffeboxen igen. Rødovre Powerplay for anden gang i aften. Også denne gang, fik gæsternes stærke Boxplay afvist hjemmeholdet. Rødovre fik dog sat Frederikshavn under stort pres i overtalsspillet og det gav så pote til sidst, selvom gæsterne lige var blevet fuldtallige. I tiden 25.38 måtte Mathias Seldrup se sig passeret ved Rødovres kaptajn Nicklas Carlsen (ass. Lasse Carlsen) til stillingen 1-1. En ny udvisning i tiden 27.19 til hjemmeholdets Jonathan Brinkmann (2 min. Hooking) – i øvrigt bror til Sebastian Brinkmann - var med til at skabe en til tider lidt rodet periode. Igen havde White Hawks problemer med at få stillet Powerplayformationen op. Det er uden tvivl en kedelig tendens, som Pasanen skal have rettet op på, da det er en ”gratis” chance, som hører ishockeyen til. Frederikshavn fik vel også fornemmelsen af, at denne kamp ikke blev nogen walkover, trods Rødovres placering som absolut bundprop. Med mindre end tre minutter igen af perioden, måtte hjemmeholdets keeper diske op med en feberredning, som forhindrede gæsterne i at kunne bringe sig foran 1-22. I panikken efter redningen måtte hjemmeholdets Magnus Carlsen trække en udvisning af den lidt grovere karakter. Den blev takseret til en 2 + 2 min (High Stick). Hjemmeholdet tydelige frustrationer over hovedommerne udløste da også en ny udvisning til Olivier Dame-Malka – hans trejde i kampen. Som om det ikke var nok, så blev gæsternes kaptajn Jesper Jensen i periodens sidste minut, præsenteret for en 2 min. udvisning for (Illegal Equipment) – for spil uden hjelm. En rodet og begivenhedsrig periode, som lagde op til en helt åben trejde periode.

Tredje periode

’Zambonien, ishøvlen, ismaskinen’ – kært barn har mange navne. Fakta er, at den sørgede for, at begge hold havde ny fin og glat is og de bedste betingelser for, at skabe en spændende og intens tredje periode. Om holdene kunne køre ligeså velsmurt og med samme præcision som den, var så spørgsmålet. Grundet de mange udvisninger fra anden periode af, startede gæsterne i 4 mod 3 men formåede ikke at drage nytte af det. Paradoksalt nok faldt periodens første store chance til hjemmeholdets Olivier Dame-Malke efter et minut, der fik en Breakway mod Frederikshavns Mathias Seldrup, der også skulle have stolpen til hjælp for at bevare stillingen 1-1 på måltavlen. Langt fra godkendt fra White Hawks’ side af. Kigger man på skudstatistikken, stod den 30-15 til Frederikshavn. Men hjemmeholdet var bestemt ikke ufarlige og den store chance til Rødovre lige inden, var igen et forvarsel om, at gæsterne skulle til at udnytte de mange chancer de trods alt fik skabt for ikke at lukke Rødovre helt ind i kampen og måske bringe unødig spænding i kampen inden den lange bustur hjem til Vendsyssel. Modsat anden periode var der ro på udvisningerne og der kunne igen være fokus på selve spillet i fem mod fem. Med ca. frem minutter igen tog Pasanen timeout, sikkert i jagten på målet til 1-2. Gæsterne havde godt fat i spillet igen og det skulle udnyttes kunne man fristes til at tro. Rødovre forsøgte sig med lidt højt pres i Frederikshavns zone. Om det var en klog satsning fra hjemmeholdets tilbagevendte træner Magnus Sundquist kan man måske godt stille spørgsmålstegn ved. For det gav plads til Frederikshavn i Rødovres zone og det kastede da også en scoring til udeholdet af sig i tiden 58.13 ved en styring fra Mark McNeill fra et fint Eemilie Räsänen skud til stillingen 1-2. Herefter tog Rødovre timeout og trak John Muse så de spillede 6 mod 5. Lidt yderligere dramatik kom der i kampens døende sekunder, da White Hawks’ store back Niklas Pavel, lavede en lidt unødvendig udvisning (2 min. Crosschecking). Nu var hjemmeholdet 6 mod 4 i de sidste 13 sekunder af kampen. Det var dog for lidt tid til hjemmeholdet for at kunne sætte noget brugbart op og kampen endte 1-2 til Frederikshavn. En arbejdssejr for Frederikshavn White Hawks i en lidt uskøn affære. Dejligt med et så velbesøgt Rødovre Centrum Arena en lørdag aften.

Næste kamp for Frederikshavn er tirsdag d.26.10. kl.20.15, hvor Herlev Eagles kommer på besøg i Nordjyske Bank Arena.

Målscore Frederikshavn White Hawks: Lucas Andersen & Mark McNeill

Målscore Rødovre Mighty Bulls: Nicklas Carlsen

Udvisninger: Frederikshavn 4x2. Rødovre 7x2