En ret sikker 3-1 sejr over Rungsted Seier Capitals danske mestre var faktisk en ret god respons på et kedeligt nederlag til Herning Blue Fox i hjemmepremieren forleden. Frederikshavn White Hawks fik torsdag aften vasket hjemmebanepletten gevaldig af, og med tre gode point til kontoen satte høgene kurs mod de sjovere pladser i Metal Ligaen.

Lørdag eftermiddag skal man fortsætte lige præcis den rejse, når Rødovre Mighty Bulls gæster Nordjyske Bank Arena. Rødovre har indtil nu leveret som nat og dag i ligaen. To sejre over Herning og Sønderjyske peger bestemt i den gode retning, men indimellem disse opgør har man tabte bemærkelsesværdigt med 6-0 til Odense Bulldogs, 3-1 til Herlev Eagles, og sidst blev det hele 1-9 mod Aalborg Pirates. Når Rødovre taber, så gør de det med stil, må være den læring man kan trække ud af nævnte tal.

Det var godt nok et afbudsramt Rungsted Seier Capital-hold, der dukkede op i Frederikshavn i torsdags, men på trods af dette, så leverede høgene en solid præstation, og sejren var sådan set aldrig i fare. Rungsted forsøgte mod slutningen af kampen at sætte tryk på, men de lykkedes aldrig med at få skabt usikkerhed om kampens udfald. Det skyldes blandt andet, at høgedefensiven stod solidt. Niklas Pavel, Elias Ulander og måske især den flittigt anvendte Eemeli Räsänen rensede konsekvent ud i de offensive tiltag, som Capitals kom med, og så er det altså noget nemmere at hive en sejr i land. Læg dertil, at Tadeas Galansky igen stod en god kamp.

Alle disse faktorer må gerne komme i spil igen lørdag eftermiddag. Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls spilles lørdag klokken 15.00.


Kampmagasinet Pucken om dagens kamp Vær med i Veteran Match: Metal Ligaen hjælper veteraner videre i livet