Savnet af russeren Aleksandr Bumagin blev for stort for Frederikshavn White Hawks, da man fredag aften mødte lokalrivalerne fra Aalborg Pirates. Pirates vandt fortjent 2-1 i Nordjyske Bank Arena.

 

Aalborg Pirates havde inden aftenens kamp mod Frederikshavn White Hawks ikke spillet en ishockeykamp i godt fjorten dage. White Hawks har derimod været igennem fuldt program og stillede op til lokalopgøret med fire friske sejre i bagagen. Det gav næring til den evindelige diskussion om, hvorvidt det er godt at have kunnet hvile benene, eller det er at foretrække at være i omdrejninger og have spillet fast.

Hjemmeholdet var alvorligt handicappet af at måtte undvære den russiske pointsluger Aleksandr Bumagin. Bumagin har en fornem hjemmebanestatistik med 12 point i de sidste tre kampe, men det fik han altså ikke mulighed for at pynte yderligere på i aften. Det betød, at Frederiks Bjerrum tog plads i høgenes førstekæde. Hos Aalborg Pirates var der blandt andet afbud fra Martin Højbjerg, Thomas Spelling og Lasse Bo Knudsen.

Indledningen på den første periode stod der Aalborg Pirates på. Publikum i Nordjyske Bank Arena fornemmede, at hjemmeholdet var kommet i menneskehænder. Pirates var hurtigst og fysisk stærkere end de fleste af White Hawks-spillerne, og det udnyttede aalborgenserne til ved flere lejligheder at æde sig fast i angrebszonen. Det lykkedes dem flere gange at få kørt pucken rundt og samtidig få skiftet formationen ud, så man hele tiden havde friske folk på isen. Det gav et tryk mod Mathias Seldrups kasse, og det brændte på for hjemmeholdet. Men det ændrede sig omkring midtvejs i perioden. White Hawks fik luftet ud i egen zone, og langsomt fik man skabt noget frem ad banen. Justin Shugg havde et svagt baghåndsskud, der dog vakte Pirates-keeper George Sørensen store problemer. Kort efter fik Thomas Søndergaard en kæmpe mulighed for at bringe sit hold foran, men han fik ikke løftet pucken, og så kunne George Sørensen redde. Kristians Rubins – den lettiske lejesvend hos White Hawks – sløsede siden en pasning ved blue line væk, og det gav en friløber til Pirates. Heldigvis for frederikshavnerne har Mathias Seldrup gang i en fremragende sæson, og han reddede sit hold. Lucas Andersen – som før denne sæson er blevet hentet i Rungsted – har indledt årets Metal Liga fornemt. I aften viste han endnu en gang, at der er krummer i ham. Efter 13 minutters spil modtog han en pasning fra Mads Larsen ved blue line, lavede en kvik afdribling af sin back, og som om det var det mest naturlige i denne verden, satte han pucken ind bag George Sørensen. Et klassemål. Kort efter ramte Brock Beukeboom stolpen, og i det hele taget overtog White Hawks den sidste del af første periode. Men ikke flere scoringer. 1-0 til White Hawks efter 20 minutter. Helt lige på skudststatistikken, 7-7.

I anden periode fik White Hawks indledningsvist sat lidt tryk på Pirates. Det gav Frederik Bjerrum en friløber, som han missede. Kort efter blev Mathias Mølgaard serveret en fin pasning foran kassen, men han skød over. Og så tog Aalborg Pirates over igen. De er store aalborgenserne, og med deres fordel i fysik fik de sat White Hawks under kraftigt tryk, som høgene dog kom igennem ved lejlighedsvise kontraangreb. Da Mathias Mølgaard tog en udvisning for hooking, havde man dog sine bange anelser, og der skulle ikke gå lang tid af udvisningen, før udligningen kom. White Hawks havde slidt sig til at kunne spille pucken ud af zonen, men alle mand skiftede, og det gav en åbning, som Pirates klap-klap-spillede helt ind i kassen. Mikkel Højbjerg scorede, og det var et overlegent mål. White Hawks tog siden endnu to udvisninger, og det gav et mål mere. Dette blev dog annulleret for høj stok, og der kom ikke flere kasser i den midterste periode. Den sad Pirates på, og det var heldigt for hjemmeholdet, at man trods alt holdt fast i 1-1.

White Hawks havde en overtalssituation fra midterperioden med ind i tredje. Knap et minut var der tilbage af Piratesudvisningen, men der blev ikke skabt nævneværdige chancer. I stedet overtog Pirates igen spillet, da man blev fuldtallige, og det var egentlig også logisk nok, at holdet kom foran. Jesper Jensen havde haft en stor chance for hjemmeholdet, og spillet bølgede frem og tilbage. På én af disse spilvendinger kunne Pierre-Olivier Morin bringe Pirates foran 2-1. Brock Beukeboom fik en kæmpe mulighed for at udligne kort efter, men han ramte slet ikke målet. Justin Shugg var også nærgående uden at kunne score. I den anden ende var Mathias Seldrup konsekvent på arbejde. Pirates var farlige og skabte temmelig mange chancer. Man syntes, de kom for nemt til nogle af dem, og i flere situationer skyldtes det, at man for let tacklede sig til at komme i fri position. Med fire minutter igen syntes dommerne, at Jari Pasanen trak tiden ud ved at vente med at skifte spillere ind, til han havde set, hvilke Pirates sendte på banen. Det gav en 2 minutters udvisning til hjemmeholdet, som Pirates dog ikke forvaltede særligt godt. Mod slutningen tog begge hold en udvisning, og bedst som man troede, at den endelige slutsatsning ville komme fra høgenes side, fik man en ny to-minutters udvisning for at være for mange mand på isen. Det slukkede for den sidste mulighed for at få udlignet. Pasanen tog godt nok Seldrup ud og satte en ekstra markspiller ind, men Aalborg Pirates vinder 2-1 i Frederikshavn, og det kan man ikke sige det store til.

 

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 1-2   (1-0, 0-1, 0-1)

13.42:                 1-0: Lucas Andersen (Larsen)

32.25:                 1-1: Mikkel Højbjerg (Bergholt, Kabanov)

47.37:                 1-2: Pierre-Olivier Morin (Kabanov)


VIDEO: Gorm Topholt Landsholdet mod Pressens All Stars spilles i Frederikshavn og sendes på TV2 SPORT