På en helt igennem perfekt spillet tredje periode, tog høgene igen i aften tre point mod Herning, og kan for alvor skimte fjerdepladsen i Metal Ligaen.

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks 2-3 (0-0,2-1,0-2)

På en fremragende tredje periode, tog White Hawks for anden dag i træk alle tre point i en tæt affære mod Herning. Et formstærkt høge-mandskab har for alvor indledt jagten på top 4, og med de to sejre over netop Herning i den her weekend, har de for alvor fået troen på det kan lade sig gøre. I aften var det Christopher Frederiksen og Jesper Jensen der førte an i en fortjent sejr til vendelboerne.

Et forventet kampbillede fra første puckkast i aften, hvor det til forveksling lignede kampen fra i aftes i Vendsyssel. Der blev lagt fra land i et højt tempo, der blev kæmpet om hver eneste centimeter på isen, og der var bid i nærkampene. I aften med en dommerlinje der kunne forstås, hvilket så ud til at bekomme spillerne bedre end i aftes. Der var en snert af slutspilshockey over begivenhederne.

Der var også chancer i begge ender, men Simon Nielsen og Mathias Seldrup tog godt fra sig, når mulighederne bød sig. De største chancer tilfaldt hjemmeholdets Brodie Dupont, og gæsternes Christopher Frederiksen. Dupont skød over i relativ fri position mod høge-målet, og Frederiksen blev måske en smule overrasket, da han pludselig stod fri foran Simon Nielsen. Sidstnævnte med en god redning i den situation, og derfor målløst efter 20 minutter i Herning denne lørdag aften.

Vi skulle kun to minutter ind i anden periode, før vi fik aftenens første scoring. Anders Poulsen blev assisteret af Kristian Jensen og Mads Christensen, og så kunne han tæt under mål bringe rævene i spidsen. Perioden bar præg af tre udvisninger til gæsterne, og det gav Herning gode betingelser til at etablere sig i zonen. Især Mathias Bau blev flere gange spillet godt op til afslutning i venstre side, men den langlemmede landsholdsspiller havde ikke indstillet sigtekornet rigtigt.

Efter syv minutter kunne vendelboerne udligne til 1-1. Kyle Hope tog chancen fra distancen, men pucken ramte banden ban mål. Herfra sprang den ud til Mads Larsen, og han har altså et giftigt slagskud. Det sagde klask, og så var Simon Nielsen udplaceret.

Man havde indstillet sig på uafgjort efter 40 minutter, men med 48 sekunder igen fik Reid McNeill alt for meget plads i gæsternes zone, og så kunne han med et frækt skud udplacere Mathias Seldrup. Vigtig scoring af McNeill, og stor tilfredshed hos Ben Cooper i midtjydernes boks. Den scoring må gæsterne ærgre sig kraftigt over, for kort forinden havde Bumagin en stor chance da han blev spillet fri i slottet, men misbrugte foran Simon Nielsen. 2-1 til hjemmeholdet før sidste periode.

De to hold gav igen i aften hinanden en herrefight. Det vil ikke undre denne skribent, om de to hold mødes i slutspillets kvartfinale i næste måned, og det lugter af en tæt serie der sagtens kan gå i syv kampe. De to hold giver altid hinanden gode og tætte kampe, og står bare rigtig godt til hinanden. En lækkerbisken, hvis det bliver tilfældet, men det må vi altså lige vente lidt endnu med at se.

I tredje periode, virkede det som om Frederikshavn lagde presset på hjemmeholdets spil lidt højere end de havde gjort hidtil. Det gav dem en del spil i angrebszonen, og Frederiksen var tæt på med en styring efter godt fem minutter. Derfor var det også en logisk konsekvens at gæsterne fik udlignet med 11 minutter igen. Kaptajn Jesper Jensen stod klar til at hugge en retur fra Simon Nielsen i netmaskerne, og 2-2. Præcis så spændende som forudsagt.

Med godt otte minutter igen var det igen gæsterne der udnyttede sin bedste periode i kampen. Hurtig omstilling, og Jesper Jensen blev spillet fri ved bagerste stolpe, og scorede sikkert bag en chanceløs Simon Nielsen til 2-3.

Herning virkede frustrerede, og tog kort efter en udvisning. Thomas Søndergaard havde en gylden mulighed, men Hernings ankermand tog sig sikkert af forsøget. Kort efter havde Brinkman en mulighed der ramte stolpen, og det var for alvor et høge-hold der var ovenpå.

Med to minutter igen kom Mathias Bau skævt ind i en tackling. Det så hændeligt ud, men den stærke Herning forward forvred sig i smerte, og måtte hjælpes i omklædningsrummet.

Herning med Simon Nielsen ud af buret det sidste minut, men det blev aldrig for alvor farligt til sidst. Høgene vinder for anden dag i træk over midtjyderne, og byder sig nu for alvor til i kampen om at komme ind i top 4.

Mieritz: Vi står virkelig sammen som hold i aften STREAM: Se kampen mellem Herning og Frederikshavn