Der bliver ikke tale om en gentagelse af forårets overraskende pokaltriumf for Frederikshavn White Hawks. Høgene tabte i egen rede med 3-2 til Herning Blue Fox.

Tre uger uden hockey lige midt i sæsonen. Det er hård kost, frederikshavnske hockeyfans stilles overfor i disse tider. Men i aften var der heldigvis igen point på spil i Nordjyske Bank Arena. Herning Blue Fox havde endelig fået tilladelse til at køre under Limfjordstunnellen, og derfor kunne Frederikshavn White Hawks line up til et opgør, der havde definitiv betydning for placeringen af Final 4-billetterne. For hjemmeholdet var det simpelt nok: få et point mere end SønderjyskE, og så var finalepladsen en realitet.

Den første periode blev præcis så jævnbyrdig, som man havde forventet. Det store spørgsmål var naturligvis, om White Hawks havde profiteret af pausen eller det modsatte, men indledningen på kampen viste, at høgene var i omdrejninger. Blue Fox satte sig i de første minutter på sagerne uden dog at komme til noget særligt. White Hawks´ førstekæde kunne efter fem minutters spil notere første mål efter opholdet, og det var et flot af slagsen. Høgene var i kontra, og det gik stærkt. Kristians Rubins satte Jesper Jensen op, og hans skud kunne Simon Nielsen kun halvklare. Blue Fox fik forholdsvist mange muligheder for at afslutte i området omkring slottet. Det skal man ikke tillade, og udligningen kom da også efter et skud lige midt for Mathias Seldrups kasse. Brodie Dupont lavede et fint forarbejde for Petter Hansson, der satte pucken usvigeligt sikkert ind. 1-1 efter de første tyve minutter, og det var egentligt helt i orden.

Jævnbyrdigheden fortsatte i den anden periode, som White Hawks i øvrigt indledte på bedst tænkelige måde. Det tog kun holdet 32 sekunder at komme foran. Målet måtte tjekkes efter på video, men dommerne konkluderede, at scoringen var helt i orden. Blue Fox var stadig farlige foran Seldrups kasse, og White Hawks giver stadig for mange chancer væk. I den anden periode kunne Blue Fox ikke udnytte det, og det skyldes især, at Mathias Seldrup igen i dag stod en god kamp. White Hawks fik to situationer i overtal, men ingen af dem gav udbytte. Den tidligere høg – Mathias Bau – fik en udvisning for Late Hit, og det gav nogle få muligheder, som Simon Nielsen dog klarede. Mod periodens slutning fik Blue Fox en udvisning for holding i forbindelse med en face off. Efter samarbejde mellem Mads Larsen og Aleksandr Bumagin fik Jesper Jensen en stor mulighed med åbent mål, men den ellers så træsikre Jensen ramte ikke pucken. Ikke flere scoringer i den anden periode.

Herning trykkede på i starten af den sidste periode, og det blev til nogle ret nærgående forsøg. Det var ikke helt uventet, at udligningen ville komme, men situationen det skete i, var ærgerlig for hjemmeholdet, for der var ikke fare på færde. Pucken blev imidlertid sendt på kassen, og mellem venner og fjender dansede den over stregen. Kort efter fik White Hawks sin første udvisning for tripping. Det gav ikke mange Blue Fox-chancer, og høgene spillede undertallet eksemplarisk. Herefter var der småchancer i begge ender, men det blev udeholdet, der skulle få sendt pucken ind. Brodie Dupont lavede sin tredje assist, og Markus Jensen scorede målet, som var ret flot. Pucken blev sendt helt op i krogen, og her var Mathias Seldrup prisgivet. White Hawks tog Seldrup ud i slutfasen og satsede med en ekstra markspiller, men det hjalp intet. Herning vinder 3-2 i Frederikshavn, og der bliver ikke tale om at genvinde Final 4-pokalen i år. White Hawks er ikke med i turneringen.

 

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)

 

Målscorere:

05.26:                 1-0: Jesper Jensen (Rubins)

12.54:                 1-1: Petter Hansson (Dupont)

20.32:                 2-1: Joakim Blichfeldt (Jensen, Bumagin)

46.33                  2-2: Reid McNeill (Dupont)

55.52:                 2-3:Markus Jensen (Dupont, Bau)


VIDEO: White Hawks - Blue Fox Kampmagasinet pucken til fredags kamp