Der var optimisme hos Frederikshavn White Hawks efter denne sæsons første sejr. Det blev Esbjerg Energy, der lagde ryg til, og høgene vandt som bekendt 5-3 hjemme i Nordjyske Bank Arena og fik endelig slettet det kedelige tabelnul ud for sejre. Den gode oplevelse, og det umiddelbare momentum den gav, tog man med sig hele vejen til Rødovre og omegn, og det varede i en periode og en sjat. Så ramlede korthuset desværre igen. White Hawks bragte sig foran hele 3-0 og lignede et hold, der havde besluttet sig for, at total forandring definitivt skulle indtræde. Efter Mikkel Bertelsen heldige, men vigtige scoring til 3-0, så troede de fleste med hvid/blå-sympatier også, at det var tilfældet. Christopher Rübenach ville det dog anderledes, og hans reducering til 1-3 kort efter blev startskuddet til et af de comebacks, som Rødovre har leveret flere af i denne sæson. Mighty Bulls vandt 4-3 og øgede forspringet til White Hawks, så det nu er på hele 10 point.

Man må være ærlig at konstatere, at det nederlag gjorde ondt. Flot sejr over Esbjerg, fornem indledning på en svær udekamp og så alligevel et pauvert resultat. Tilbage til den tristesse, sæsonen allerede har budt på for meget af. Nu var det ellers lige begyndt at ligne noget. Og mere er der ikke at sige om den sag. Jeg vil udtrykke det som folketingspolitikerne gør, når de oplever, noget ikke går efter planen: Det er tid til at se fremad.

Fredag aften er White Hawks i Gigantium til det traditionelle lokalopgør mod Aalborg Pirates. Pirates har heller ikke set maskineriet køre fuldstændigt smurt på det seneste. Aalborgenserne har tabt deres tre seneste kampe. Det drejer sig om to i Metal Ligaen mod SønderjyskE og Esbjerg, og så tabte man også det sidste opgør i Champions Hockey League til tjekkiske Trinec. Men, men. Aalborg Pirates er Metal Ligaens bedste hold lige nu, og man sidder solidt på ligaens førsteplads med hele 8 point ned til nummer 2, som er Herning Blue Fox. Pirates har vundet 11 af sæsonens 14 spillede kampe, og som det første hold af alle er man definitivt kvalificeret til årets Final 4.

Derfor kunne man mene, at fredagens lokalopgør kommer ubelejligt for White Hawks. At det rummer en risiko for et stort nederlag. Et muligt mareridt. Intet kunne være mere forkert, tror jeg, og statistikken giver belæg for det synspunkt. Godt nok er Aalborg typisk bedst, når de to hold mødes. Pirates er slet ikke til at have med at gøre, når der spilles i Frederikshavn. Her har aalborgenserne vundet de seneste 7 gange, og indimellem har det været med ret store cifre. Men når kampene foregår i den del af Gigantium, der kaldes Sparekassen Danmark Isarena, har det nu ikke været så tosset at være frederikshavner. Set over de sidste 10 kampe har White Hawks vundet de fire, og senest man vandt var såmænd i det store nytårsopgør, der fandt sted lige inden 2022 blev til 2023. Det blev 2-1 til høgene efter mål af Sebastian Brinkmann og Daniel Trkulja.

Så det kan selvfølgelig lade sig gøre at vinde i Aalborg, og når Esbjerg kan gøre det – og i øvrigt tabe i Frederikshavn – så kan White Hawks naturligvis også hive point med hjem. Her er der virkelig noget at hænge hatten på. Og så ved vi jo, at lokalopgør – og måske især dem mellem Aalborg og Frederikshavn – er ret specielle. De lever deres egne liv, siges det ofte med en slidt kliché. Form betyder ikke altid noget. Placeringen i tabellen er ofte underordnet. Til gengæld handler det om engagement og vilje på dagen. Og af lige præcis den årsag er det på sin plads at undre sig over, om ikke et opgør mod Aalborg Pirates – hvor man er undertippet og på forhånd dømt ude af mange eksperter – er lige præcis det, der skal til? Jeg ser for mig en mere lige kamp, end de fleste måske forestiller sig. And then you never know.

Uanset hvordan det går, så bliver det en hockeyfest. Der er ofte udsolgt til opgørene mellem de to hold, og det betyder, at mange frederikshavnere har taget udebaneturen. Det må meget gerne ske igen fredag. White Hawks gennemlever en svær periode, det kan vi alle se. Men holdet har brug for al den støtte, man kan skramle sammen, og det ville være dejligt at se mange engagerede høgefans på lægterne.

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks spilles fredag klokken 19.30


Overskud i Elite Nord Frederikshavn A/S White Hawks tabte dramatisk kamp i Rødovre