Man taler ofte om, at en pause bekommer et bundhold vel. Det giver plads og tid til at få struktur på det, der ikke har fungeret. Frederikshavn White Hawks er sidst i Metal Ligaen, men et gæt kunne lyde på, at den pause, Metal Ligaen netop har været igennem på grund af landsholdsforpligtelser i Tyskland, ikke er kommet helt belejligt. White Hawks sluttede nemlig af med tre sejre og havde sæsonens bedste momentum, da den altså blev afbrudt.

Men onsdag aften er det så blevet tid til at følge op på de tre fine sejre over Aalborg Pirates og Herlev. Sidstnævnte besejrede høgene som bekendt to gange med et par dages mellem. Rungsted Seier Capital kigger forbi Nordjyske Bank Arena til et interessant opgør, der i den grad også rummer muligheden for en revanche. De to hold har mødt hinanden to gange i denne sæson, og Rungsted har vundet dem begge. Sidste møde var i oktober i Hørsholm, og her blev White Hawks kørt langt ud på Strandvejen med et 1-8 nederlag. Sammen med 2-9 i Aalborg er det det største tab i denne sæson, og der er ganske enkelt en plet, der godt kunne trænge til at blive vasket af.

Christopher Frederiksen har som eneste nuværende White Hawks-spiller været med landsholdet, og det kom den tidligere høgekaptajn flot ud. Det blev til 2 point efter en scoring og en assist mod Østrig i 6-1 sejren søndag formiddag. I det hele taget var der masser af frederikshavner-stempel på det danske landshold til Deutschland Cup, og hele 17 point blev produceret af spillere, der har været gennem FIK-systemet. Ret imponerende.

Alle vi, der var til stede i Nordjyske Bank Arena i forbindelse med sejren over Aalborg Pirates, oplevede hvor stor en styrke det er, når et hold har opbakning fra et massivt hjemmepublikum. Knap 1900 sjæle havde fundet vej til isstadion, og da det først begyndte at gå hjemmeholdets vej, udgjorde de en fremragende kulisse. Det er ikke for meget sagt, at lige præcis den larm og glæde, som man så, har været en efterspurgt vare i Nordjyske Bank Arena i denne sæson, og man kan håbe på, at scenariet gentager sig onsdag aften mod Rungsted Seier Capital.

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital spilles onsdag klokken 19.00.


Frederikshavn tog fire på stribe Appen til Metalligaen.tv er klar i App Store!