Meget har flasket sig for Frederikshavn White Hawks i den senere tid. Final 4-deltagelsen blev sikret definitivt forleden efter den knebne, men temmelig retfærdige sejr over Rødovre Mighty Bulls, og det tyder også på, at flere af de skadede spillere efterhånden kan genindtræde på høgeholdet. I lørdags var der eksempelvis comeback til Christian Mieritz.

Tirsdag aften skal frederikshavnerne så bide skeer med endnu et hold fra den københavnske vestegn, når Herlev Eagles kommer forbi Nordjyske Bank Arena. Det første opgør mellem de to blev spillet i Herlev og endte med en 4-1 sejr til White Hawks. Ved den lejlighed var hjemmeholdet dog ramt af mange afbud. Ikke desto mindre tyder meget på en ny høgesejr. Statistikken er i hvert fald med Jesper Jensen og Co. Høgene vinder langt de fleste kampe mod Herlev, og når kampene spille på hjemmebane, er det næsten givet, at Eagles må rejse hjem uden point. Således er det kun lykkedes københavnerne at vinde tre gange i Frederikshavn siden 2011. Der er i alt afviklet 29 kampe mellem White Hawks og Herlev i Nordjyske Bank Arena i perioden, og høgene har altså vundet de 26. Høgene har elleve hjemmesejre i træk over Eagles, og seneste Herlev-sejr daterer sig helt tilbage til 2016. Og i nogle af sejrene har White Hawks for alvor rullet sig ud, og faste folk til hjemmekampene kan erindre sejrssifre som 6-1, 7-1 og 12-1. Man kan vel næsten påstå, at Herlev er en ønskemodstander.

Og så er det altså Metal Ligaens førerhold, der tirsdag viser sig frem på hjemmebane. Høgene har startet denne sæson på forbilledlig vis, og man har vist sig meget svære at slå. Det har set yderst solidt ud i den defensive del af spillet, og kun 9 gange i de seneste fem kampe har modstanderne formået at passere Tadeas Galansky eller Mathias Seldrup. Begge keepere har stået flot i høgekassen, og de har naturligvis en stor del af æren for de løfterige resultater.

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles spilles tirsdag aften klokken 20.15.


Kampmagasinet Pucken om dagens kamp VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Frederikshavn