Desværre lykkedes det ikke White Hawks at tage point med hjem fra udekampen i Hørsholm.

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks 4-1 (1-0) (2-1) (1-0)

Det blev hjemmeholdet Rungsted der sikrede sig alle tre point, hvilket også var fuldt fortjent. En lige første periode, blev afløst af de sidste to perioder, hvor Rungsted var dominerende og ikke tillod høgene at få noget med hjem på den lange bustur.

Ellers ganske glimrende underholdning i første periode i Bitcoin Arena, hvor White Hawks blot blev noteret for seks skud på mål, men ikke desto mindre havde de største chancer.

Allerede efter fem minutter kom aftenens første powerplay mulighed, og her spillede høgene pucken ganske godt rundt, og fik også enkelte chancer. Blandt andet havde Kristians Rubins et godt forsøg, men Rungsted keeper David Grubak var klar med benskinnen.

Rungsted havde bestemt også muligheder, men Mathias Seldrup tog godt fra sig når muligheden indtraf. Det gjorde den da Morten Jensen havde et glimrende forsøg, men her var Seldrup sikkerheden selv.

Kort før første periodes udløb blev Jesper Jensen spillet flot fri af Justin Shugg. Desværre hev Grubak en pragtredning ud af ærmet, og kort efter skete det grusomme så, da Tim Daly med et trækskud fra blue-line, sendte den sorte skive ind bag Mathias Seldrup. 1-0 til hjemmeholdet, hvilket ikke var helt fortjent efter første periode.

White Hawks gav som tidligere nævnt i dag debut til Joachim Blichfeldt. Han gled ind i førstekæden sammen med Jesper Jensen og Frederik Bjerrum. Til gengæld var høgene uden Bumagin og Lucas Andersen, der begge var blevet hjemme i Frederikshavn.

White Hawks kom forfærdeligt ud til anden periode, og var ikke eksisterende de første fem minutter. Det resulterede i to hurtige scoringer til hjemmeholdet, og noget man desværre har set tidligere når høgene har gæstet skøjtehallen i Hørsholm.

Den tidligere White Hawks spiller Marcus Olsson blev sat op af Nichlas Hardt, og topscoren i Metal Ligaen svigtede ikke sit hjemmepublikum. 2-0 til Rungsted. Og det blev værre endnu for vendelboerne, der kort efter indkasserede en udvisning til kaptajn Jesper Jensen. Rungsted satte et godt powerplay sammen, ramte blandt andet stolpen, inden Tim Daly for anden gang i aften kunne udplacere Mathias Seldrup. 3-0 og kampen synes allerede tidligt afgjort.

Time Out af coach Pasanen, og så kunne gæsterne fra Frederikshavn heldigvis også finde vej til netmaskerne kort efter. Med to spillere i overtal efter små 28 minutter, lykkedes det Frederik Bjerrum at sende skiven i netmaskerne. Joachim Blichfeldt tog chancen fra blue-line, og så var Bjerrum over returen. 3-1, hvilket også var stillingen efter 40 minutters ishockey i Nordsjælland.

Hård opgave for høgene i tredje periode, og det blev ikke nemmere af at Rungsted små fire minutter inde i perioden gjorde det til 4-1. Det var målfarlige Rosenthal der var skarpretteren, og fik jublen til at bryde løs blandt de få tilskuere i Bitcoin Arena.

Der var ikke mere i tanken hos White Hawks spillerne, og det virkede rodet og usammenhængende det de præsterede i de sidste 20 minutter. Derfor var holdet aldrig i nærheden af point i den svære udekamp.

Allerede fredag går det løs igen, hvor SønderjyskE kommer på besøg. Her er det en must win kamp, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om at gentage sidste sæsons Final 4 triumf.

SLUTSPURT! METAL LIGAENS KNÆK CANCER-indsamling endte på 609.013 kroner Svær udekamp venter. Rungsted er næste modstander.