En længere afbrydelse af kampen, grundet en lampe i hallen, viste sig ikke at være optimalt for White Hawks, der i de to første perioder var statister i Esbjergs sprudlende offensiv. 5 scoringer i træk af vestjyderne afgjorde reelt set kampen. Igen var udvisningerne et tema for hjemmeholdet, der tager alt for mange udvisninger og må bruge energi og kræfter på undertalsspil, i stedet for den anden vej

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 3-6 (0-3, 2-2, 1-1)

3 kampe på 4 dage er det White Hawks slutter 2023 med. Esbjerg i aften og så to gange Aalborg i de traditionelle nytårsbrag inden bordbomber og rådhusklokker tager over. Spillere og trænere har lovet fuld fokus på aftens kamp og tre point vil bringe lidt afstand ned til Rødovre. Esbjerg kommer også med et stort nederlag i bagagen, så begge hold har i den grad noget at revanchere.

Efter kun 8 sekunder fik gæsternes Brandon Magee allerede mulighed for at teste Galansky. Skuddet strøg lige forbi stolpen men tæt på en chokstart. For at gøre ondt værre, så blev White Hawks et halvt minut efter ramt af en 2 minutter udvisning for Tripping. Vestjyderne i Powerplay og her var Andreas Grundtvig tættest på at score med et kvikt håndledsskud. Ikke den bedste start fra hjemmeholdet af. White Hawks holdte stand og både Robin Johansson og Mikkel Bertelsen var tæt på at overliste Mathias Seldrup i Esbjergmålet med nogle fine solopræstationer. Kampen havde i den grad fået en intens start. Lidt efter var svenske Pontus Englund, der sendte et yderst kvalificeret skud afsted fra Blueline af, og returpucken var tæt på at gå ind i nettet. Godt svaret igen af hjemmeholdet. Kampen blev for en stund afbrudt og ismaskinen og halpersonale skulle ind og fjerne glasskår og andet fra isen. En vildfaren Esbjerg puck under opvarmningen ramte en lampe i taget. Under kampen dryssede der glasskår ned på isen og derfor blev kampen for en stund suspenderet.

Lampen i halloftet repareret. Tak til den venlige sjæl, der hurtigt kunne stille med en lift. Den lange pause havde lagt en naturlig dæmper på kampens intensitet. White Hawks kom dog noget bedre ud fra ”pausen” og fik lagt et fint pres på Esbjerg og fik også skabt nogle fine scoringsmuligheder. Derfor var det noget af en bet at Brandon Magee kunne klaske pucken i nettet til stillingen 0-1. Esbjerg kom i en 2 mod 1 situation og Galansky var chanceløs på tværpasningen fra Oliver Kjær. Ca. et halvt minut efter trak Sebastian Holm Pedersen en 2 minutter udvisning til sig, og sendte sit hold i undertal. Esbjerg troede de havde fået pucken i mål i Powerplayet, men efter en kort omgang VAR, annullerede kampens hovedommer scoringen og White Hawks kunne for en stund ånde lettet op, da de også formåede at holde Esbjerg fra chancer i den resterende del af Powerplayet.

Hvis man havde satset på, at White Hawks kunne skøjte til pause kun bagud 0-1, blev man klogere. I en 3 mod 2 situation, skøjtede White Hawks ned imod Esbjerg målet, men en håbløs pasning, blev pillet af Andreas Grundtvig, der fandt Jeffrey King, der kunne sende et skud afsted mod Galansky og returpucken blev sikkert sat ind i målet af Oliver Kjær. Bestemt ikke godt nok når man sekunderne forinden, var i en overtalssituation i Esbjergs zone. Værre blev det, da Esbjerg med 8 sekunder igen, bragte sig yderligere foran 0-3. Målet skulle lige igennem et tjek, inden det korrekt blev godkendt. Det var unægtelig op ad bakke for White Hawks nu. Troen på det skulle i hvert fald hives frem i pausesnakken, der i øvrigt, grundet den lange afbrydelse i første periode, var sat ned til 10 minutter, eller til der var kørt ny is.

Spillerne knap nok kommet på isen, inden Esbjerg igen viste overlegenhed. Igen blev en pasning fanget af Esbjerg og omsat til en kynisk omstilling, der blev afsluttet på fornem vis af Esbjergs Josh Winquist, der ingen nåde viste. 0-4 var stillingen og kampen var vel så godt som afgjort. Esbjerg fortsatte dog ufortrødent, og det lignede mest af alt en omgang træning for vestjyderne, der i dagens anledning var klædt i grøn. For minuttet efter udbyggede de føringen til 0-5, da de helt og aldeles udspillede hjemmeholdet efter alle kunstens regler. Stik imod spil og chancer fik White Hawks dog endelig bragt sig på måltavlen, ved Emil Marcussen, der sendte en retur puck under Seldrup til reducering 1-5. Lidt håb blev der tændt, også selvom Esbjerg var tæt på at score til stillingen 1-6, da de igen nærmest fik leget sig igennem. Der var faktisk et gabende tomt mål men pucken endte i sidenettet. Hatten af for Esbjerg, der i den grad viste den flotte side af ishockey. Halvvejs i perioden fik White Hawks presset Esbjerg lidt ned og fik spillet sig frem til flere gode muligheder, men der var som om den sidste og vigtigste pasning lige lod vente på sig. White Hawks fik hen imod slutningen af perioden bedre fat, og Robin Johansson var tæt på at reducere yderligere for sit hold, men Seldrup havde læst hvor afslutningen kom. Helt klart bedre takter fra White Hawks. En udvisning til gæsterne sendte høgene i Powerplay og en reducering til stillingen 2-5. Måske lå der en comeback af dimensioner og lurede i tredje periode. Målscore Gorm Topholt.

Bagud 2-5 var de barske realiteter. Esbjerg virkede utroligt veloplagte og forberedte på White Hawks taktik. De lykkedes i hvert fald med at gøre tingene svære for White Hawks. Hjemmeholdet pressede dog lidt mere på og fik også spillet sig godt fremad i banen men alt for tit kunne Esbjerg skille White Hawks offensiven ad. Mikkel Bertelsen var ca. halvvejs i perioden tæt på at reducere yderligere, og havde han lykkedes med at sende pucken i kassen, var spændingen for alvor tilbage i kampen. Men Oliver Kjær ville de anderledes. Efter lidt rodet spil dukkede han op og sendte pucken ind bag Galansky og lukkede endegyldigt kampen til stillingen 2-6. Wener tog ellers en Challenge på målet, men målet blev efter en grundig gennemgang godkendt.

Et andet gennemgående problem i denne sæson er antallet af udvisninger. Mads Falborg Iversen bidrog til den negative statistik, da han fik en 2 minutter udvisning for Hooking, eller det mange kalder den ”dovne” udvisning, når man ikke gider skøjte igennem. White Hawks i undertal igen og selvom det holdte hårdt, så overlevede hjemmeholdet undertallet. Bedst som White Hawks så blev fuldtallig, sled Csanad Erdely igennem to White Hawksbacker, der måtte bruge ulovlige midler til at stoppe ham. Det uløste et straffeslag, som Galansky på rutineret vis afviste. Esbjerg sad på mange elementer fuldstændig på hjemmeholdet. Bruce Springsteens kult sang Glory Days hamrede ud af højtalerne, men det var mest vestjyderne, der havde ”glory days” og de fortsatte da også dominansen. Med under 5 minutter igen, tog Gorm Topholt en udvisning og sendte gæsterne i nyt Powerplay. Den blev så fulgt op af Rasmus Bjerrum, i det der lignede en ”bytter” på Jacob Stridsberg. 4 mod 4 og mere plads på isen. Kunne White Hawks slutte kampen af med en endnu en reducering, så var det værd at tage med i en eller tam indsats fra White Hawks. Der kom til scoringer, men det ene blev annulleret af kampens hoveddommer, der havde haft noget at se til i kampen, og det andet var så godkendt sendt ind af Daniel Baastrup-Andersen. Nu gælder det to kampe mod ærkerivalerne fra Aalborg Pirates, hvor der skal findes nogle helt andre takter frem, hvis ikke det skal ende i en ydmygelse i samme kategori som de to sidste kampe.

Back-to-back-opgør mod Aalborg: Kan White Hawks genfinde formen? White Hawks spiller tre kampe på fire dage. Møder Esbjerg først.