Så sluttede festen for Frederikshavn White Hawks. Metal Ligaens absolutte bundhold – Odense Bulldogs – tog sin anden sæsonsejr over frederikshavnerne og vandt 4-1 i Nordjyske Bank Arena.

Det var to hold med vidt forskellige forudsætninger, der tørnede sammen i Nordjyske Bank Arena søndag eftermiddag. Odense Bulldogs har tabt hele 22 kampe i denne sæson. Kun tre gange har fynboerne kunnet forlade isen som vindere, og de sidste 10 kampe i træk har spillerne fra H.C. Andersens hjemby tabt. I disse ti kampe har man lukket omtrent 6 kasser ind i snit. Helt anderledes var tallene for Frederikshavn White Hawks, der eftertrykkeligt har banket en succesfuld stime sammen og inden dagens kamp havde 5 sejre i træk. Og selv om Odense Bulldogs fik én af sine sjældne sejre mod netop White Hawks hjemme i egen kennel for et stykke tid siden, så var favoritværdigheden etableret på forhånd.

I de første tre minutter af den første periode lagde White Hawks et tungt pres på Bulldogs. Pucken var stort set konsekvent i odenseanernes forsvarszone. Læren var hurtigt, at man får lov til at skabe chancer mod Bulldogs, og White Hawks brændte mange virkeligt store muligheder. Radim Piroutek havde eksempelvis hele tre ret åbne muligheder, Nikolaj Krag var helt alene med Galansky uden at kunne score, og Joachim Blichfeld fik frit skud i en situation, hvor høgene var tre mod én. Mål blev der ikke. Bulldogs havde ikke det store fremad, man havde nok at gøre med at forsvare sig. Sådan var kampbilledet, og man sad med den fornemmelse, at det blev en kamp især mellem White Hawk-angriberne og Tadeas Galansky. Han har jo den der ide med en gang imellem at blive helt umulig at passere. Nå, det blev ikke i dag, for med knap to minutter tilbage på uret, tog Lucas Andersen sagen i egen hånd. Omkring red line erobrede han pucken, og med et par fikse træk var han alene igennem. Op i nettaget med pucken, og så var hjemmeholdet foran. 1-0 stod sig til pause, og det var alt for lidt efter spil og chancer. 10-3 til hjemmeholdet på skudstatistikken.

Som anden periode skred frem, forstod man ikke, at hjemmeholdet kun havde scoret en enkelt gang. Den ene chance afløste den anden, og Galansky havde travlt i buret hos Bulldogs. Joachim Blichfeld indledte eksempelvis perioden med et bragende slagskud på overliggeren. Det måtte tjekkes, om pucken var inde. Det var den ikke. I et enkelt skift formåede høgenes andenkæde at få sendt fem afslutninger afsted, og nogle af dem var fra tæt hold. Galansky holdt stand. Og så kom en vild vending. Bulldogs præsterede at befinde sig i høgezonen i længere tid, og et skud fra nært hold endte med en retur fra Mathias Seldrup, som Oliver true sendte i kassen. Og kun seks sekunder senere stod det 2-1 til Odense. Umiddelbart efter udligningen tabte White Hawks faceoffen, og pucken røg til Dale Mitchell, der usvigeligt sikkert sendte pucken ind bag Seldrup. What a cooler for et hjemmehold, der havde siddet på det hele. Odense var foran 2-1 inden de sidste 20 minutter.

De fleste tilskuere i Nordjyske Bank Arena havde håbet, at hjemmeholdet ville komme ud af omklædningsrummet med ild i øjnene. Det skete bare ikke. Odense formåede at holde tempoet lavt, og gang på gang fik man forstyrret høgenes opspil. Som heller ikke – må man indrømme – havde samme niveau som i det meste af de to første perioder. Det blev krampagtigt og stift, og det passede et disciplineret Bulldogs fint. Med syv minutter igen røg Mathias Mølgaard ud for Delaying the Game. Det gav Bulldogs kampens andet overtalt, og et minut inde i det måtte også Radim Piroutek ud. Så var Bulldogs fem mod tre i 58 sekunder og kunne stort set afgøre kampen med en scoring. Det mål kom efter 23 sekunders fem mod tre. Cody Donaghey hamrede pucken ind bag Seldrup. Shawn O´Donnald øgede kort efter til 4-1, og i åbent mål blev det afslutningsvist også 1-5. White Hawks taber til Odense Bulldogs og har kun sig selv at takke for det. Man skabte et hav af chancer i den første del af kampen, men man kendte ikke sin besøgelsestid, og da først Odense fik hul på bylden, faldt høgene sammen. Sejrsstimen sluttede med fem i træk. Fredag venter lokalopgøret mod Aalborg Pirates.