White Hawks var nedspillet i store dele af kampen, men man var effektive, da det gjaldt, og så kunne man til sidst vinde lokalopgøret med 5-3.

Frederikshavn White Hawks har ikke vundet en Metal Liga-kamp mod Aalborg Pirates i omkring 20 måneder. Da høgene sidst forsøgte at slå de røde – hjemme i Nordjyske Bank Arena for nogle uger siden – var det ualmindeligt tæt på, men det endte alligevel trist. Pirates vandt 7-4, efter at høgene ellers havde spillet flot hockey og ført 4-1. Tirsdag aften var det blevet tid til at vaske pletten af sig, mente de fleste White Hawks-fans, selvom det på forhånd så svært ud. Høgene befinder sig ikke i sin bedste form i øjeblikket, og man mangler stadig de to vigtige importspillere Aleksandr Bumagin og Justin Shugg på holdet. Til gengæld var hjemvendte Christian Dreier med for første gang. Dreier har begået sig i Sverige i de sidste år, og der blev set frem til at kigge nærmere på hans udvikling.

Aalborg Pirates sad på den første periode. Fuldstændigt. Alligevel kom White Hawks ud af den med mere end skindet på næsen. Holdet førte 2-1 efter de første tyve minutter, og det havde man lidt svært ved at forstå. Fremad havde hjemmeholdet kun fire skud mod kassen, og de to af dem gik altså ind. Det blev 1-0 til høgene, da Sebastian Brinkmann på en kontra insisterede på at få noget ud af sine anstrengelser. Brinkmann fik afsluttet på George Sørensen i Pirates-målet, og returen røg ud til Nikolaj Krag, der scorede. Så overtog Pirates for alvor begivenhederne, og Mathias Seldrup i høge-kassen fik meget at se til. Det blev tæt på ved flere lejligheder, men der skulle en dobbeltudvisning til, før aalborgenserne fik hul på bylden. Kyle Hope sad ude for en slashing, og kort efter røg også Radim Piroutek ud. Han fik for ulovlig blokering, og så havde Pirates 37 sekunder i fem mod tre. Det overlever man ikke, og White Hawks-spillerne blev statister i et flot opspil, der førte til udligningen. Den stod Julian Jakobsen for, og målet kom så tidligt, at Pirates stadig var i overtal. Det var tæt på at give endnu et mål, men høgene red stormen af. Ud af ingenting kom pludselig en 2-1 scoring til White Hawks. Høgene fik sat sig nogenlunde fast i Pirateszonen, og pludselig sendte Mathias Mølgaard en sløv puck mod kassen, og den fik lov til at gå hele vejen. Det var et vaskeægte drop, og trofaste fans af White Hawks vil vide, at den slags laver George Sørensen indimellem. Skudstatistikken fortæller om kampbilledet: 10-4 til Pirates.

Det er jo juletid og dermed også miraklernes tid. Et sådant mirakel var man vidne til i anden periode. Sjældent har en periode formet sig så ensidigt, som man så det i aften, og sjældent har man set det nedspillede hold føre sig så meget frem rent scoringsmæssigt.  Aalborg Pirates sad fuldstændigt på kampen, og White Hawks havde nærmest ingenting frem ad banen. Halvvejs i perioden hed skudstatistikken 10-0 til Pirates, men White Hawks vandt på trods af dette også denne periode med 2-1. Efter 11 minutters spil kunne Mathias Mølgaard lave sit andet mål for dagen, da han igen fulgte op på en retur fra Georg Sørensen, og selv om det kun tog ganske få sekunder for Martin Højbjerg at reducere, så skulle hjemmeholdet også score næste mål. Det kom fra Mads Larsens stok, og det skete efter en pasning fra Jesper Jensen. Høgefans kunne være tilfredse med, at retfærdighed ikke eksisterer i sport, for det stod 4-2 til Jari Pasanens ret nedspillede og vildt pressede tropper efter de midterste tyve minutter. Skuddene sagde 25-8 til Aalborg.

Hele kampen – og altså også den sidste periode – formede sig som et langt powerplay. Som man kan forstå, så var det Pirates her og der og allevegne. Hjemmeholdet var i forsvarsmode, og der blev skabt meget få chancer. Efter fem minutters spil fik Aalborg Pirates et powerplay, da Lucas Andersen måtte ud for Holding the stick, og da Brock Beukeboom kort efter fik en udvisning for Roughing fik man bange anelser. Aalborg havde overtal fem mod tre i 1.07, og det skal man ikke give Pirates. Så scorer de. Altså i de fleste tilfælde. På denne tirsdag aften var der meget, der gik White Hawks´ vej, og det gjorde dette undertalsspil også. På helt uforlignelig vis og ved en vild fight lykkedes det at undgå mål imod. Og det var ikke, fordi Pirates ikke forsøgte sig. De skød og skød, men der kom hele tiden en høg i vejen, og hvis pucken endelig kom hele vejen, så stod Mathias Seldrup og tog imod med en varm gribehandske. Et par minutter senere var høgene igen i undertal. Jesper Jensen røg ud for Hooking, og igen blev det hot og tæt på mål, men ugen klarede høgene skærene. Og pludselig kom så et af de sjældne aflastningsangreb, som er så vigtige, og pludselig stod det så 5-2. Nikolaj Krag sendte pucken helt op i krogen hos George Sørensen. Med fem minutter igen tog Garth Murray – Pirates-coachen – George Sørensen ud og satsede hele den coronaramte butik. Det gav et intensiveret tryk mod White Hawks-målet, og da Jeppe Jul Korsgaard med to minutter igen reducerede til 3-5 steg nerverne til nye højder hos hjemmeholdet. Men stærk fight og hundrede og femogtyve gram held redder tre point på en aften, hvor White Hawks endelig havde lidt medvind.