Der var tale om gensynsglæde i fjerde potens, da Frederikshavn White Hawks her til aften endelig kunne åbne dørene til en ishockeykamp med tilskuere. Tomme haller og ishockey går bare ikke sammen, men forhåbentlig er de triste omstændigheder definitivt et afsluttet kapitel.

Aftenens opgør var forsæsonens andet for både White Hawks og de gæstende Aalborg Pirates-spillere. De fleste vil vide, at høgene vandt det første opgør i Gigantium med 3-1, og man så frem til at stifte bekendtskab med de nye spillere på høgenes holdkort. Jeppe Vinther er endelig vendt hjem fra Esbjerg, og han bliver helt sikkert et trumfkort, når Metalligaen går i gang. Denne skribent så også frem til at se Christopher Mulberg. Det unge talent er så småt ved at blive introduceret på høgeholdet, og i aften var han placeret i andenkæden. Elias Ulander skrev ny kontrakt for nyligt, og det kan man kun glæde sig over. Han var god i de kampe, han fik sidste år. Philip Nolsøe og Oliver Anker er andre helt nye, som man spændt vil følge. Og så kommer naturligvis Mark McNeill med, når han har fået sin arbejdstilladelse i orden. Og senere på sæsonen er Aleksandr Bumagin klar.

Det var ikke til at se på spillerne, at de er i gang med en hård opstartsfase. Spillet var intenst fra starten af den første periode, og der blev gået til vaflerne fra første fløjt. Indledningsvist var Pirates i teten, og de kunne ved at par tilfælde sætte sig i høgezonen. Men som kampen skred frem kom hjemmeholdet langt mere med, og halvvejs i perioden bragte de sig også foran. Thomas Søndergaard modtog en fin aflevering fra Oliver Anker Christensen, og den satte han nemt ind. Fem minutter senere var det tid til en Mads Larsen-classic. Den mobile og pucksikre back trak fra banens høje side ind mod midten og sendte i samme bevægelse et svirpende håndledsskud afsted. Det så Frederik Søgaard ikke, og så var høgene foran 2-0. Indimellem havde der været halvstore muligheder til Radim Piroutek, og Mads Larsen var i øvrigt ved at gøre kunststykket efter kort efter sit mål. Denne gang reddede Søgaard dog. White Hawks virker til denne sæson langt stærkere defensivt end længe set, og man så også i første periode, at der var no nonsens-play i egen zone. Elias Ulander, Niklas Pavel og Jeppe Vinther rydder simpelthen op, og så har man en ret god keeperkonstellation med Mathias Seldrup og Tadeas Galansky. Sidstnævnte var dog ikke på holdkortet til aftenens kamp. Undervejs måtte Lucas Andersen udgå med noget, der lignede en håndskade. Han kom ikke senere med i kampen. 2-0 til White Hawks efter de første tyve minutter, og hjemmeholdet også foran på skud: 11-8.

Høgene var gode i den første periode, og det var de også i den anden. Efter fire minutters spil kom dagens første udvisning. Den gik til Aalborg Pirates, og White Hawks satte et effektivt powerplay op. Trykket mod Søgaards mål blev stort, og til sidst kunne han ikke stå imod længere. Oliver Anker trykkede pucken ind. Kort efter røg samme Anker ud for inteferens, og så var det Pirates´ tur til at være i overtal. Det forstod de også at udnytte, da Tobias Ladehoffs skud blev rettet af og helt snød Mathias Seldrup. Christopher Frederiksen troede et par minutter senere, at han havde gjort det til 4-1, men selv om hans skud sad utageligt i hjørnet af målet, så talte det ikke, da der var fløjtet umiddelbart inden. Det skulle dog lidt senere blive 4-1. Jesper Jensen insisterede på at rage pucken til sig, og så drev han igennem i banens højre side og fandt Radim Piroutek med en hård og præcis pasning. Den sad helt sikkert, og Piroutek kunne juble over sin første scoring i denne sæson. I det hele taget så det fornuftigt ud, det de foretog sig hjemmeholdet. Pirates blev aldrig helt farligt, og når de endelig kom frem til noget, så stod Mathias Seldrup i vejen. 4-1 til White Hawks efter to perioder. Pirates foran 23-22 på skuddene.

Pirates reducerede efter kun 17 sekunder af den tredje periode. Jeppe Jul Korsgaard var skarpretter. Det kunne godt være blevet til yderligere reducering i minutterne efter, for Pirates virkede opsatte på at forandre tingene. Men ineffektivitet og en (igen) storspillende Mathias Seldrup forhindrede comebacket. Et powerplay til hjemmeholdet efter fem minutters spil var tæt på at lukke kampen helt, men pucken kom aldrig det sidste stykke ind. I stedet kunne Thomas Spelling med 9 minutter tilbage på uret sætte en overtalsscoring ind for Pirates, og så var der lagt op til en hed afslutning. Hjemmeholdet virkede ikke helt så skarpe som i de første to perioder, og Pirates satte tempoet op og trykkede på. Med to minutter igen røg Mads Iversen ud i to minutter for en tripping, og så steg temperaturen i Nordjyske Bank Arena. Pirates tog Frederik Søgaard ud og var seks mod fire. Men udligningen kom ikke, og White Hawks tager derbysejr nummer to. Det tegner godt.