Frederikshavn White Hawks er startet de fleste kampe fornuftigt. Til gengæld har det knebet med at sætte en hel god kamp sammen. Fredag aften får man en ny mulighed.

Arh, det svider lidt i øjeblikket. Er man tilhænger af Frederikshavn White Hawks, så er det nok den fornemmelse, man er efterladt med. Det går ikke helt efter forventningerne med de frederikshavnske høge, og et kig på tabellen fortæller en trist historie. Så det kig tager vi ikke.

Fredag aften er White Hawks igen i ilden i Metal Ligaen. Rungsted Seier Capital har taget den lange tur fra whiskybæltet, og det kan blive en yderst interessant kamp. White Hawks har på det seneste haft det helt fint med sin nordsjællandske modstander. I hvert fald når talen falder på de opgør, der spilles i Frederikshavn. De seneste 3 indbyrdes opgør i Nordjyske Bank Arena er endt med frederikshavnersejr, og man skal helt tilbage til starten af 2021 for at finde den seneste Rungsted-sejr i Vendsyssel. Helt frisk i erindringen står for de fleste, at White Hawks vandt da Rungsted senest var i byen. Det var i februar og endte med en hjemmesejr på 5-1. Til gengæld er Rungsted kommet rimeligt fra start, og Seier Capital ligger i skrivende stund på ligaens fjerdeplads med 10 point. Det er blandt andet takket være en fin sejr på 3-2 over Herning Blue Fox i seneste hjemmekamp. Så det er et udehold med en frisk succes i bagagen, der står på den anden side af red line, når kaptajn Christopher Frederiksen fredag aften står klar til at deltage i første face off.

White Hawks har 5 rene nederlag og et overtidstab i de første 6 kampe. Det behøver vi som sagt ikke dvæle alverden ved. Der er dog en interessant statistik, som fortæller noget om, at høgene ikke har været udspillet. Lavede man eksempelvis det eksperiment at gøre Metal Liga-stillingen op udelukkende efter alle spillede førsteperioder, så ville man finde White Hawks på en tredjeplads. Det fortæller dog noget om, at man – indledningsvist i hvert fald – er dukket op til alle opgør med den rette indstilling. Det er senere i kampene, at det går galt. Især i tredjeperioderne, som man alle har tabt, når der lige ses bort fra en enkelt uafgjort. Nå, egentlig bare et kuriosum.

Vi kommer ikke uden om, at der gerne må komme point på kontoen fredag aften. Spillere, trænere og publikum trænger til en succesoplevelse, og så må afstanden til de andre hold helst ikke blive større. I denne uge er det kommet frem, at finnen Eetu Mäki ikke længere skal være en del af lineuppen. Mäki kom til Frederikshavn op til denne sæson, men han har ikke indfriet de forventninger, der naturligt blev stillet til ham. Sportschef Kasper Kristensen har kunnet fortælle, at man leder efter erstatning til Mäkis forwardplads, og der skulle også være kig på en back. Det bliver dog ikke aktuelt til opgøret mod Rungsted og ej heller til lokalbraget mod Aalborg Pirates søndag eftermiddag. Men indtil nye tilføjelser eventuelt rammer høgetruppen, må man klare sig med, hvad man har. Det kan også være nok til et godt resultat mod Rungsted. Især med god hjælp fra et forhåbentligt stort publikum.

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital spilles fredag klokken 19.00.


Nederlagsstimen fortsatte. Rungsted tog alle 3 point PRESSEMEDDELELSE: Eetu Mäki stopper i Frederikshavn White Hawks