Frederikshavn White Hawks gik desværre på juleferie med et kedeligt nederlag. Herning Blue Fox viste sig at være for stor en mundfuld, og høgene fik en snitter på 8-3. Og den kunne endda have været større.

Onsdag aften tager kaptajn Daniel Baastrup Andersen og hans holdkammerater fat på en stram mellem-jul-og-nytår serie af kampe. Esbjerg Energy kommer på besøg i Nordjyske Bank Arena, og det møde fungerer som forretten til back-to-back-lokalopgørene mod Aalborg Pirates fredag og lørdag.

Esbjerg er svære at få styr på. De spiller op og ned, vinder lidt her og taber lidt der, og lige som White Hawks har de problemer med at være stabile. Nå ja, lidt mere stabile end White Hawks har de dog været, og Esbjerg befinder sig et stykke længere oppe i tabellen. Som i øvrigt – tabellen, altså – på alle måder er tæt. Det er tæt i toppen og i midten, og så udvikler dysten mellem trekløveret Rødovre Mighty Bulls, White Hawks og Herlev Eagles sig i en ret spændende retning. Forleden vandt Rødovre over netop Herlev og trak Eagles med ind i kampene om at undgå den sidste plads, der netop ikke giver slutspil.

Tilbage til Esbjerg Energy, som var det første hold, der i denne sæson måtte se sig slået af White Hawks. De fleste vil huske, at høgene var på vej mod en historisk nedtur efter at have tabt et hav af kampe i træk. Så kom Energy på besøg i Nordjyske Bank Arena, og det blev startskuddet – med ups and downs indimellem, det ved jeg godt – på en serie af rigtigt gode præstationer. Lige præcis det set up må meget gerne gentage sig. Det kræver en sejr over Energy, og det er på ingen måde uden for skiven, at det kan lade sig gøre.

Tadeas Galansky var ikke med i det store nederlag i Herning. Tjekken var syg, og i stedet stod naturligvis Kevin Frydkjær. Han kunne ikke lastes for nederlaget. Ikke alene i hvert fald. Blue Fox fik alt for let spil i angrebszonen, og de kom for nemt igennem neutral zone. Når den slags sker, er det et helt hold – fra den første angriber til den sidste forsvarsspiller – der har noget at forbedre. Og så har White Hawks i øvrigt lukket 22 mål ind i de seneste 4 kampe. Det er alt for mange. Forhåbentlig er der rettet op inden opgøret mod Esbjerg.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy spilles onsdag klokken 19.00.


White Hawks sendt til tælling af et veloplagt Esbjerg Energy hold Ingen tidlig julegave til White Hawks