Det hele så godt ud halvvejs inde i opgøret, men White Hawks udvisninger afgjorde til hjemmeholdets fordel.

Rødovre - Frederikshavn 4-3 (0-2,2-1,2-0)

Frederikshavn White Hawks havde det hele i sin hule hånd i aftenens bundkamp i Rødovre, men udvisninger blev igen en afgørende faktor, og høgene måtte se sig slået med to Rødovre scoringer i de sidste to minutter.

Første periode var helt og aldeles White Hawks, og Thomas Søndergaard havde høgenes første mulighed. Kort efter kunne Jonas Jakobsen bringe gæsterne i spidsen, da han fik pucken forbi Rødovre-keeper Rørth.

Det blev også fortjent 2-0 til vendelboerne. Mullberg trykkede af, og den gik hele vejen ind i netmaskerne. Om Mikkel Bertelsen styrede pucken var svært at se, men det var de 15 medrejsende fans fra Copenhagen Support ligeglade med. Stemningen var god i udebaneafsnittet.

Mads Eller fik en fem minutters straf mod slutningen af perioden, men høgene fik aldrig udnyttet chancen, hverken i slutningen af perioden, eller i starten af anden. Men kort efter var der alligevel kasse, da Mikkel Bertelsen gjorde det til 3-0.

Alt var fryd og gammen i Rødovre, set med udebane-briller, men så startede det værst tænkelige mareridt for White Hawks.

Rübenach reducerede for Olaf Ellers tropper, og da Anton Stenbakken sad i straffeboksen kunne Frank Gymer gøre det til 2-3. Han sendte et drilsk skud mod mål, og den så Galansky desværre for sent.

I tredje periode var der forholdsvis godt styr på det, men så ramlede det hele til slut. Og på dum vis, for Rødovre fik med små seks minutter igen en afventende udvisning. Desværre kunne Mads Iversen ikke styre temperamentet, og da spillet blev afbrudt, ragede han en fem minutters udvisning til sig.

Den blev afgørende, for Rødovre kunne med to scoringer i powerplay gøre det til 4-3, og for anden gang i den her uge vendte Olaf Ellers mandskab et truende nederlag til sejr. I mandags gjorde de det samme, da SønderjyskE førte 3-0, men endte med et nederlag.

Det var Moilanen og Thunbo der stod for de sidste to Rødovre scoringer, og jublen var forståelig i arenaen.

Den her gør ondt set med høge-briller, og det er virkelig op af bakke for tiden. Foran 3-0, så skal man ganske enkelt holde føringen, og igen må man bare erkende, at man ikke vinder kampe i straffeboksen.

White Hawks møder Aalborg i Gigantium. Et mareridt eller lige det, der skal til? White Hawks fik sin første sejr. Nu skal den følges op.