Trods foran 2-1 efter godt fem minutter, tabte høgene i aften 2-3 til et stærkt kæmpende Odense hold

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 2-3

Skrevet af Kim Egebjerg

Et helt igennem imponerende antal sejre til Frederikshavn White Hawks i denne sæson inden aftens kamp, har betydet, at Høgene, blandt andet spillede for at kunne tilbageerobre førstepladsen fra de evige rivaler Aalborg Pirates. Pasanen og Christiansen synes at have fundet brugbar opskrift på, hvordan White Hawks, trods lidt skadeskvaler igennem sæsonen, formår at vinde deres kampe og udbygge samt fastholde positionen i toppen af Metal Ligaen. Bestemt noget, der kræver mental styrke, det rette setup og ”vinder skälle” ikke mindst. Netop derfor bør man som White Hawks fans ikke håbe på et deja-vu når talen falder på aftens gæster. For sidst Odense Bulldogs gæstede Nordjyske Bank Arena, sagde de i den grad ja tak for gæstfriheden, og tog alle 3 point med hjem til H.C Andersens by. Alle der følger ishockey ved dog, at det praktisk talt er umuligt at vinde alle kampe i en sæson og Odense kalder absolut på stor respekt, som modstander. Med det i mente, kan man vel med rette sige, at aftens kamp nok er lidt mere åben, end diverse ishockey eksperter måske vil mene den er.

Kampens dommerkvartet: Rasmus H. Ankersen, Martin T. Christensen, Kasper Toft & Emil Dalsgaard

Første periode

Hurtige scoringer er tilsyneladende noget Frederikshavn er begyndt at gøre sig i. En ret fin tendens vil mange nok synes. Efter et par skud mod Odenses finske keeper Samu Perhonen, lynede hjemmeholdet nemlig allerede efter 02.29 til 1-0 ved Radim Piroutek (ass. Nikolaj Kragh-Christensen) Samme Nikolaj Kragh-Christensen er inde i en rigtig god stime som oplægger til White Hawks mål og lad endelig den stime fortsætte. Odense kom sig da ret hurtigt over scoringen, for i tiden 3.44 udlignede gæsterne allerede ved Alexander Torchenyuk (ass. Anton Schou) efter lidt magert forsvarsspil fra hjemmeholdet. Hvis nogen havde spillet på en målrig kamp på Oddset, kunne man godt begynde at glæde sig. For i tiden 5.18 bragte hjemmeholdet sig atter foran til stillingen 2-1. Målscore denne gang var Kirils Galoha (ass. Jesper Jensen) på en returpuck foran Odenses mål. Her fik Kirils sendt pucken ind bag Perhonen og jublen kunne for anden gang, på blot tre minutter, bryde ud igen blandt de fremmødte White Hawks fans. Selv om der kom en pause i målscoringen sad man alligevel med en følelse af, at der kunne falde et mål til hjemmeholdet så snart de fik pucken kørt ind over blueline i Odenses’ zone. Odense var da også sjældne gæster i White Hawks’ forsvarszone og hjemmeholdet sad godt på spil og chancer men scoringen udeblev. Gæsterne sluttede perioden af med et lille pres men aldrig noget der blev helt farligt. En flot periode af hjemmeholdet og de kunne, med en fortjent 2-1 føring, skøjte til pausesnak.

Anden periode

Foran 2-1 formodede man, at hjemmeholdet ville komme ud og vise de samme takter, som de gjorde i første periode, men Bulldogsspillerne bed lidt mere fra sig og hjemmeholdet havde lidt sværere ved at komme frem til chancer og i det hele taget etablere sig i Odenses’ zone. Dette vidnede skudstatistikken også om. Den førte Odense faktisk 17-9 ca. midt i anden periode og hjemmeholdet skulle til at finde den lidt mere aggressive stil frem for at få lagt lidt pres på gæsterne igen. Stik imod spil og chancer midt i anden periode fik White Hawks en stor chance inde foran Odenses mål, men skuddet sad lige på Perhonen, som indtil videre ikke havde haft det vilde at se til i perioden. Odense forsatte dominansen i anden periode og med 1.18 sekunder igen, blev hjemmeholdet ramt af en 2 min. udvisning til Mark McNeill. Resten af perioden var Frederikshavn i underta. Heldigvis har White Hawks et utroligt stærkt boxplay i denne sæson og de kunne afvise Odense indtil sluthornet lød. En periode domineret af Odense og uden tvivl en meget åben tredje periode var i vente for publikum.

Trejde periode

Ligesom i anden periode blev Frederikshavn ramt af en underlig icing kendelse. Efter et par sekunder af tredje periode, var den så gal igen, hvilket på mange måder naturligvis er ret frustrerende. Især da den sidste ”icing kendelse” kom mens hjemmeholdet var i undertal 4-5. I undertal kan holdet naturligvis ikke kan dømmes for icing. Men ligesom spillere laver fejl, så gør dommere bestemt også og heldigvis ikke noget der var eller blev kampafgørende. I tiden 40.40 var det så gæsternes tur til at ryge en tur i straffeboksen, da Odenses Mathias Mølgaard måtte ud og afsone 1x10 min. for Emallishment, hvilket er noget lignende usportslig optræden. Odense fortsatte den lidt tvivlsomme kurs med det fysiske spil og måtte igen en tur i straffeboksen i tiden 46.21. Powerplay til White Hawks men ingen scoring. Scoring kom der til gengæld i den anden ende. Bedst som Frederikshavn var blevet fuldtallige, sendte Odenses’ Oliver True, søn af legenden Søren True, en pasning mellem to White Hawks spillere, til Mikko Virtanen, som satte den køligt ind bag Mathias Seldrup. Med 10 minutter igen kaldte Pasanen en timeout. Der skulle uden tvivl rettes op på noget og, der blev sikkert også talt med lidt store bogstaver fra Pasanen af. Bedst som alle i Nordjyske Bank Arena troede de underlige icing-kendelser imod hjemmeholdet var overstået, blev de – helt uforståeligt – ramt af den tredje fejlkendelse rent icingmæssigt i kampen. En farce, ville mange ishockey kyndige nok hævde. Om det var med til at fjerne fokus og frustrere hjemmeholdet kunne noget måske tyde på. For gæsterne førte skudstatistikken 30-15 med 5 minutter tilbage af perioden. Ikke hverdagskost for Høgene og der skulle findes noget helt specielt frem i de resterende minutter af tredje periode, hvis ikke Odense skulle have mindst et point og muligheden for at spille om det ekstra point i Sudden Victory. Ikke mindst set i lyset af den udvisning, der ramte hjemmeholdet i tiden 53.41, hvor Elias Ulander blev udvist 2 min. for Holding. En nervøs stemning bredte sig blandt hjemmeholdets fans, og med rette. For Odense straffede da også promte Frederikshavn i tiden 56.57, hvor Oliver True (ass. Lukas B. Nielsen) satte et langskud ind bag Seldrup. Pasanen trak Seldrup med ca. 1 minut tilbage i et forsøg på at lave det udlignende mål, der gav Sudden Victory spil men Odense red stormen af og kunne atter rejse tilbage til Fyn som sejrherre. En godkendt første periode blev afløst af to langt fra godkendte perioder. White Hawks har muligheden for at rette op på aftens skuffelse allerede onsdag.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er onsdag d.3.11. kl.19.00 ude mod Esbjerg Energy

Målscore Frederikshavn White Hawks:  1-0 Radim Piroutek (ass. Nikolaj Kragh-Christensen) 2-1 Kirils Galoha (ass. Jesper Jensen. Målscore Odense Bulldogs: 1-1 Alexander Torchenyuk (ass. Anton Schou) 2-2 Mikko Virtanen (ass. Oliver True) 2-3 Oliver True (ass. Lukas B. Nielsen)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 2 x 2

Udvisninger Odense Bulddogs: 2 x 2