En helt igennem skrækkelig indsats sendte to matchbolde til Esbjerg Energy, der fortjent vandt 1-4. White Hawks profiler stort set usynlige hele kampen.

DM-kvartfinaleserie kamp 3

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 1-4 (1-1, 0-2,0-1)

De fleste ishockeyromantikere drømmer om en syvende og afgørende kamp i slutspillet. For White Hawks vedkommende drømmer man nok bare om, at avancere hurtigst muligt fra kvartfinalerne via hjemmebanefordelen. Men Esbjerg er et rigtig dygtigt slutspilshold og vendte drøm til mareridt.

Kampens dommerkvartet: Mads Frandsen, Kenneth A. Nielsen, Andreas Weise Krøyer og Niklas Knøsen.

Første periode

En lidt mere afdæmpet start på kampen end de to foregående. Vigtigheden af ikke at komme bagud fra start skinnede igennem. Det var dog White Hawks’, der efter blot 36 sekunder, havde kampens første afslutning ved Eemeli Räsänen, men lige på Thomas Lillie i Esbjerg målet. Publikum var også klar på lægterne. Fra start af var de efter Felix Scheel, som de mente havde optrådt lidt for kækt i søndags. Han blev budt velkommen med en pibekoncert hver gang han havde pucken. Esbjerg tog mange udvisninger i søndags og den tendens havde de da taget med sig denne torsdag aften, og i tiden 9.50 blev de ramt af kampens første udvisning. White Hawks i Powerplay men uden scoring. En tendens de så havde taget med sig fra samme kamp. Med ca. 4 min. igen af perioden, fik Radim Piroutek serveret pucken inde foran Esbjergs mål, men brændte på det skammeligste. Flot spil af White Hawks ellers. Esbjerg fortsatte med de tåbelige udvisninger og i tiden 16.02 kom de, for anden gang i kampen, i undertal. Selvom White Hawks ikke fik udnyttet deres Powerplay, så var der alligevel antræk til et massivt White Hawks pres, og de sværmede da også som fluer omkring Esbjerg målet. Forløsningen kom med ca. et minut igen af perioden, da Thomas Søndergaard fik styret pucken i mål et jubelbrøl i Nordjyske Bank Arena. 1-0 til White Hawks og her troede de fleste vel, at den stilling ville holde til periodepausen. Esbjerg ville det så anderledes, og på en omstilling kom Oliver Kjær og Jeffrey King afsted mod en White Hawks back. De havde nemt ved at udspille den ene frederikshavnerback og udlignede køligt til stillingen 1-1. Noget af en klud i ansigtet på White Hawks, der i stedet for en føring, nu måtte gå til pause med en sen udligning. Eemeli Räsänen så heller ikke for godt ud ved udligningen, og der var også store frustrationer at spore hos Kasper Degn fra White Hawks bænken af, over den sene udligning.

Anden periode

White Hawks skulle ud og jagte et nyt føringsmål. Presset var uden tvivl også på hjemmeholdet og det er ikke altid en rolle, der bekommer White Hawks så godt. Det var også Esbjerg, der kom bedst fra start og var mest på pucken og spillede som om de havde fået tildelt favoritrollen. Frederikshavn havde svært ved at bryde igennem vestjydernes defensiv og var ofte afhængige af individuelle præstationer, når pucken skulle køres ind i zonen. Kampens fik også mere og mere intensitet og efter lidt tumult foran Esbjergmålet fik begge hold en 2 min. udvisning for Roughing. I spil 4 mod 4 opstod der en stor chance til White Hawks, men skuddet endte i banden og bedst som White Hawks lavede kædeskift røg Esbjerg afsted på en kontra 3 mod 1 og det udnyttede vestjyderne kynisk til stillingen 1-2. En fejl der ganske enkelt ikke må ske i et slutspil, hvis man gerne vil avancere yderligere og ikke gå på tidlig sommerferie. Man gjorde de heller ikke nemmere for sig selv da Mark McNeill tog en 2 min. udvisning for Holding the stick i neutral zone og Niklas Pavel 2 min for Roughing. Det var virkelig svære odds man gav sig selv. Esbjerg kunne spille 5 mod 3 i ca. et minut. Ganske som forventet udbyggede Esbjerg føringen til 3-1 ved Grayson Downing. Der var nu meget stille i Nordjyske Bank Arena, ganske forståeligt og mishagsytringerne begyndte langsomt at sprede sig blandt de mange fremmødte tilskuere. Esbjerg sad fuldstændig på kampen og White Hawks forsøgte sig med nogle halvforkølede afslutninger som på ingen måde voldte Thomas Lillie nogle problemer. Hornet lød og bagud 3-1 så det unægtelig svært ud for Danmarks nordligste ishockeyklub.

Tredje periode

Hvad White Hawks træner Kasper Degn præcist havde på taktiktavlen i pausen ved kun holdet og ham. Kravet var dog krystalklart for alle. Der skulle puttes to pucke i nettet bag Thomas Lillie. No questions asked. Det havde man 20 kolde minutter til. White Hawks var da også langt mere offensivt tunet end de to første perioder og det helt klart hjemmeholdet, der sad på kampen. Esbjerg havde det sikkert fint med at forsvare føringen hjem, for selvom White Hawks kom tættere på reduceringen, så holdte Esbjerg stand. Heldet var så heller ikke med Høgene, for der var nok af chancer til at få bragt spænding ind i kampen men de berømte marginaler faldt ud til Esbjergs fordel. Med ca. 7 minutter igen af kampen gik der et sus igennem hallen, da Eemeli Räsänen satte en perfekt timet tackling ind på en Esbjergspiller, der så desværre måtte udgå. Med 5 minutter igen hev Jesper Jensen en Tripping udvisning og White Hawks i Powerplay, som de er notorisk dårlige til at udnytte. Kasper Degn trak Galansky og man spillede 6 mod 5 resten af perioden, men i spil 6 mod 5, hvor det handler om at holde pucken i egne rækker, var det derfor helt forvirrende at se White Hawks læsse høje pucke op i neutral zone. Den fantasiløse tilgang gav Esbjerg nemme betingelser og de lukkede og slukkede en rædderlig kamp af White Hawks til stillingen 4-1. Ganske fortjent sejr til vestjyderne og Frederikshavn har nu et bjerg at bestige, hvis de skal udligne serien.

Skal White Hawks tilbage i serien, så skal Frederikshavns’ førstekæde bl.a. til at producere nogle point. Eemli Räsänen lignede mest af alt en spiller, der hellere ville hjem til Finland i dag. En helt igennem svag indsats af den store finne, der i flere situationer havde samme bevægelsesmønster, som Stena Saga, der skulle vende i Gudenåen. 5-6 skud på mål fra ham af, hvoraf ingen af dem, er inden for målrammen. De var sikkert tiltænkt en styring, men når der så ikke er nogle spillere med samme spillertrøje inde foran mål til at udføre styringen – så bør man sadle om og tænke i alternativer. Det her er slutspil. Her vil publikum se, at man giver sig 100% og ”dør” med logoet på brystet i et sandt arbejdsraseri, kyniske beslutninger samt evnen til at omstille sig. Intet af dette var synligt i aftens deroute.

God bedring til Esbjergspilleren herfra.

4 DM-kvartfinale spilles fredag d.18. marts kl. 18.00 i Granly Hockey Arena (kampens vises på TV2 PLAY)