Man kan godt sige, at White Hawks fik lektier for i fredags, efter man havde tabt den første kvartfinale til Esbjerg Energy. Det er en nødvendighed, at forsvars- og målmandsspillet får en renæssance, og høgene har især behov for at være mere konsekvente i egen zone. Det handler blandt andet om, pucken skal ud over den blå linje, når man har muligheden for det, for ellers havner man under pres. Alt for ofte så man, at pucken blev erobret uden at blive sendt ud, og det gav Esbjerg alt for mange muligheder foran Filip Larssons mål.

De fleste havde vel den opfattelse, at dagens opgør i Nordjyske Bank Arena var helt vitalt. Det sker meget sjældent, at et hold kommer igen efter at have været bagud med 0-2 i en serie, så kravet til Jesper Jensen og holdkammeraterne var utvetydigt en sejr.

Der blev gået til stålet med det samme. Tacklingerne var hårde, og det sang i banderne. White Hawks kom fornuftigt fra start, og selv om kreationen af chancer var begrænset, så fornemmedes det, at der var vilje bag hjemmeholdet. Esbjerg havde således ikke et skud på mål i de første fem minutter. Men kampbilledet skulle ændre sig, og Esbjerg kom foran efter knap 6 minutters spil. Andreas Grundtvig scorede et aldeles fremragende mål, da han blev sat godt og kvikt op. Det tog for en stund brodden af hjemmeholdet, og midtvejs blev høgene desuden ramt af to på hinanden følgende udvisninger og måtte spille tre mod fem i et minut og fyrre sekunder. Det gav et gevaldigt pres mod Filip Larssons mål, men høgene klarede sig igennem på ihærdig fight. Høgene blev fuldtallige, men Esbjerg bar momentet med sig, og det brændte på til en 0-2 scoring. Den kom dog ikke, for Sebastian Brinkmann lavede efter fjorten minutters spil en Peter Regin-dribling og tørrede sin direkte modspiller fuldstændigt. Alene med Mads Søgaard var der ingen tvivl. Brinkmanns skud sad utageligt. Flot kasse. Mod slutningen af perioden lavede Christian Wejse en Elbowing på en White Hawks-spiller. Det gav en udvisning, men inden den blev effektueret havde Mathias Mølgaard hævnet sig på Wejse med en Cross Checking, og så røg de begge ud. Kort efter måtte Mads Larsen samme vej for en meget tynd Interference, og så var Energy igen i powerplay. Larsens udvisning fik Jari Pasanen helt op i det røde felt, og han ytrede sin utilfredshed i en sådan grad, at han blev advaret af hoveddommeren. Men igen klarede høgene frisag. Første periode ender 1-1, og det skal hjemmeholdet være mest tilfredse med. Esbjerg vinder på skudstatistikken 15-6.

Den anden periode formede sig på mange måder som den første. Esbjerg var hurtigst på de fleste pucke, de var farligere i angrebszonen, og de formåede ved flere lejligheder at sætte tryk på hjemmeholdet. Da Niklas Pavel efter fire minutter tog en dum udvisning for Cross Checking – og den var god nok –så gik den ikke længere. Esbjerg spillede overtallet tålmodigt, og til sidst kunne Christian Wejse score til 2-1 til vestjyderne. Esbjerg fik nogle minutter senere en udvisning for Holding, men White Hawks kunne ikke profitere af chancen, ja man fik ikke sendt et eneste skud afsted mod målet. Niklas Pavel var lidt senere – i en situation, der ikke så farlig ud – lige ved at forære Esbjerg et mål. Pavel mistede pucken lige omkring Filip Larsson, og pludselig stod en Energy-spiller fri. Den situation reddede Larsson, og det var Pavel nok meget glad for. Med fem minutter tilbage på uret blev der lavet et blind-side-hit på Thomas Søndergaard. På kameraerne, som befinder sig på pressepladserne, var det tydeligt, at der skulle have været udstedt en badebillet. I stedet endte det hele i skærmydsler mellem spillerne, og White Hawks fik et powerplay ud af sagen. Jesper Jensen var lidt for nonchalant, da han skulle køre pucken ind i zonen. Hans aflevering til Mads Larsen blev for kort, og så havde en Esbjerg-spiller frit løb mod mål. Han nåede aldrig at få afsluttet, for han blev generet i skudøjeblikket, og det tackserede dommeren til et straffeslag. Det reddede Filip Larsson, og derfor kom der ikke flere mål i en periode, som der igen stod Esbjerg på.

Intensiteten fortsatte i den sidste periode. Det virkede som om Esbjerg var en anelse mere defensive. Man var stadig farlige oppe foran, men angrebene kom med længere mellemrum. White Hawks fik et par afslutninger sat ind, men det virkede ikke helt farligt. Alligevel fik man udlignet efter knap fem minutters spil, og det kom ud af ikke ret meget. Radim Piroutek fik sat pucken ind, og målet skulle ses efter på skærmen, men der var ikke noget at komme efter. Kort efter målet røg Gorm Topholt ud for en Slashing, igen satte Esbjerg et powerplay op, og igen reddede Filip Larsson og et velkæmpende forsvar kastanjerne ud af ilden. Med syv minutter igen tog Kyle Hope en udvisning for Interference, og den blev til gengæld dyr. Esbjerg spillede overtallet tålmodigt, og en smart pasning fra Shawn O´Donnel skulle kun snittes af Charles Corcoran. Det blev den, og Filip Larsson var chanceløs. Med 1.46 tilbage på uret tog White Hawks Filip Larsson ud og erstattede ham med en ekstra markspiller. Det gav en powerplay-lignende situation for hjemmeholdet, men det gik, som det plejer: der scores i tom kasse. White Hawks taber til Esbjerg og har i den grad ryggen mod muren.