White Hawks tog tre herlige point i eftermiddagens kamp mod de sønderjyske gæster fra Vojens.

Skrevet af Kim Egebjerg

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE Ishockey 4-0

Optakt

Efter en godkendt stime på 3 kampe uden nederlag, blev det atter hverdag igen for Høgene. Dog må et 1-2 nederlag til Herning Blue Fox, på straffeafgørelse, stå som et yderst godkendt resultat på en af Metal Ligaens måske sværeste udebaner. Med til historien hører også, at White Hawks spillede en af sæsonens absolut bedste kampe. Så det lover godt inden dagens opgør mod SønderjyskE. Dagens modstander har haft en lidt blandet sæson indtil videre, hvor deltagelse i Champions League alt andet lige tærer på kræfterne. Om dette har haft nogen indflydelse på deres nuværende placering som nummer 5 må stå hen i det uvisse. Dog har man fra SønderjyskE’s side af, lidt nogle lidt uvante store nederlag på 7-0 ude til Blue Fox og 2-6 hjemme i Frøs Arena til Aalborg Pirates. Alt dette er fortid og Pasanen co. bør dog gøre klog i, ikke at undervurdere dagens gæster i Nordjyske Bank Arena, da de kommer med en frisk 5-3 sejr i bagagen og med en syg Jesper Jensen, en småskadet Tadeas Galansky og Christian Mieritz ude af holdkortet, venter der med garanti en intens kamp. Heldigvis råder Pasanen og Christiansen over Metal Ligaens stærkeste målmandsduo.

Dagens dommerkvartet: Mads Frandsen, Steffen Frydkjær, Alexander Kaptain og Niklas Knøsen.

Første perioden

Efter en lidt rodet start med meget få chancer i begge ender tog hjemmeholdet mere og mere over og skabte også de største chancer. Der skulle heller ikke gå mere end 9.17 før Kim Larsens udødelige hit ”vi er dem de andre ikke må lege med” skulle afspilles for første gang i eftermiddagens opgør. White Hawks nye import finske Aleksi Halme fandt vej til nettet bag Nicolai Henriksen til stillingen 1-0 (uass.) Scoringen satte gang i White Hawks og de sad godt på spillet og fik presset sønderjyderne helt ned i egen zone. Nedspilningen af Sønderjyske fortsatte og det gav da også pote. I tiden 15.32 fik Mark McNeill serveret en smart pasning fra Lucas Andersen på blueline og satte den sikkert i nettet bag en chanceløs Henriksen på en breakaway.

Anden periode

Hoveddommer Mads Frandsen havde dårligt nok smidt pucken inden hjemmeholdet blev ramt af en udvisning blot 23 sekunder inde i perioden. Nikolaj Kragh-Christensen 2 min. måtte en tur i straffeboksen og kampens første powerplay var en realitet. Høgene fik dog klaret frisag. Det var dog også de blåblussede sønderjyder, der kom bedst ud fra start og fik testet Seldrup et par gange, uden det dog blev rigtig farligt. Lidt overraskende valgte Pasanen at tage en time out i tiden 23.38. Om det var den lidt passive start på anden periode, der irriterede hjemmeholdet træner kunne noget tyde på. For minuttet efter timeout’en blev den tidligere White Hawks spiller William Boysen blev ramt af en lidt tynd udvisning i tiden 24.16 for Slashing. I selvsamme minut 24.16 gjorde Nicolaj Kragh-Christensen så skaden god igen fra udvisningen og scorede sikkert til stillingen 3-0 (ass. C. Frederiksen og Kirils Galoha). Scoringen til 3-0 så ud til at frustrere dagens gæster, for de blev atter ramt af en 2 min. udvisning. Denne gang til Mads Eller i tiden 30.11. Hjemmeholdets Eemeli Räsänen fik dog også en tur i boksen 2 min. for Roughing i samme minut. Modsat første periode, så regnede udvisningerne ned over spillerne i anden. I tiden 35.02 måtte White Hawks’ Thomas Søndergaard en tur i boksen – 2 min. for Hooking. Heller ikke dette powerplay formåede Sønderjyske ikke at udnytte og hjemmeholdet red stormen af på flot vis. I periodens døende minutter kunne Høgene endda have øget føring men overlæggeren var i vejen. En lidt rodet periode med til tider hårdt spil, mange udvisninger flere åbne chancer til hjemmeholdet, som kunne skøjte tilfreds til pause the.

Tredje periode

Hvis 2-0 er den farligste føring i fodbold, hvad er 3-0 så i ishockey? Alle der kender ishockey ved, at tingene kan ske uhyggeligt hurtigt, så der er ikke plads til små udfald uanset hvilket logo, der er på spilletrøjen hos modstanderne. Der var dog heller intet der tydede på, at hjemmeholdet havde tænkt sig at skabe spænding i tredje periode. De kom ud fra start med et solidt udtryk og fik sat gæsterne under pres. Hjemmeholdet skøjtede med god fart og fik hele tiden skabt uro hos Mario Simonis tropper og gav dem svære betingelser i opspillet. Spillet bølgede lidt frem og tilbage og var uden de helt store chancer. Der var ikke meget at varme sig på, for de 15 medrejsende SønderjyskE fans, der måtte rejse hjem uden en scoring fra deres hold. Hjemmeholdets fans derimod, fik en scoring i ”empty net” at kunne gå hjem på, i tiden 59.21, sat ind af Aleksi Halme. Hans anden scoring i kampen. Samtidig kan klubben og fans glæde sig over, at Final4 pladsen med stor sandsynlighed er hjemme, hvor meget skal gå galt, hvis den ikke skulle blive en realitet.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er lørdag d.23.10. hvor de møder Rødovre Mighty Bulls.

Målscore: Frederikshavn White Hawks:

9.17: 1-0 Aleksi Halme (uass.) 15.32: 2-0 Mark McNeill (ass. Lucas Andersen) 24.17: 3-0 Nicolaj Kragh-Christensen (ass. Christopher Frederiksen) 59.21: Aleksi Halme (uass.)

Udvisninger: Frederikshavn White Hawks 3x2 min. SønderjyskE Ishockey 3x2 min.