Det var ikke lige kønt hele vejen, og ret beset var der vel også for mange fejl undervejs, men det er ret ligegyldigt. For Frederikshavn White Hawks fik tre point af udekampen mod Herlev Eagles efter en svingende kamp, der slutteligt endte 7-5 til høgene. Og dermed satte man altså vigtige point på kontoen, og med sejren må det konstateres, at nu også Herlev Eagles er inkluderet i bundkampen.

Fredag aften skal Patric Weners disciple så forsøge at følge op sejren i det københavnske. White Hawks er draget til Herning og KVIK Hockey Arena for at møde Blue Fox. På forhånd ligner det en meget svær opgave mod et hold, der er bredt besat. Herning har de senest år været en svær modstander for White Hawks, og de seneste 10 kampe har givet 8 sejre til uldjyderne, heraf de seneste 7 i træk. Denne Metal Liga kampagnes tre hidtidige opgør har altså også resulteret i nederlag for høgene, men ikke desto mindre er det i disse, at optimismen trods alt skal findes.

Her kommer forklaringen: i septemberopgøret i Frederikshavn havde høgene Blue Fox på hælene og skulle have vundet. Foran 4-1 inden den sidste periode lignede det en klar frederikshavnersejr, men Herning kom tilbage og udlignede i sidste sekund og vandt siden i overtid. Fjorten dage senere var den gal igen. Denne gang i KVIK Hockey Arena, hvor White Hawks igen førte til kort før tid og måtte se Herning udligne til sidst og igen vinde i overtid. Ærgerligt ud over alle grænser, men også en fortælling, der rummer den sandhed, at høgene har fundet formlen til sejr over Herning. Man skal bare følge den i alle 60 minutter.

Og så minder jeg lige om, at den sidste Herning-sejr kom i Frederikshavn, og den var med mindst mulig marginal. Blue Fox vandt 1-0 efter en kamp, der ikke var særlig velspillet fra nogen af holdene. Og så huskes denne vel mest for den tackling, som Mathias Bau satte på Thomas Søndergaard. Søndergaard fik hjernerystelse og har ikke spillet siden.

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks spilles fredag klokken 19.30.


KAMPFLYTNING White Hawks - Esbjerg Energy GOALSHOW: Se målene fra Herlev-Frederikshavn