I en kamp, hvor det var umådelig svært at pege på en decideret White Hawksspiller, som var kampafgørende i dag, kan man nok alligevel ikke komme afsted med det, uden at nævne Tadeas Galansky og Santeri Suistio, der begge spillede en stor rolle i sejren, der endte 4-3 til White Hawks

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)

Hvis drømmen om avancement i dette års DM-slutspil skulle vare ved, var kravet en sejr. Et nederlag ville betyde, at White Hawks skulle til Herning bagud 0-2 og vinde dernede. Unægtelig noget af et vanskeligt scenarie – men dog ikke umuligt. White Hawks vandt trejde periode dernede og det må have givet et lille nødvendigt selvtillidsboost til hele holdet samt stab. White Hawks vandt fortjent i en kamp, der holdte publikum på kanten af stolesæderne i hele tredje periode.

Første periode

Akkurat som i den første kvartfinale i Herning, var det White Hawks, der startede bedst. Hjemmeholdet fik sat mange fine angrebskombinationer sammen, der skabte grobund for optimisme og troen på, at det kunne lykkes. Den første store chance faldt til den efterhånden voksende publikumsfavorit Daniel Olsson Trkulja, der dog skød lige på Mac Carruth.

En udvisning til Sebastian Brinkmann for Slashing, som kun dommerne så, udløste kampens første Powerplay. Herning var hurtig til at etablere sig i Frederikshavns’ zone og var da også tæt på, da knap halvdelen af overtalsspillet var gået. Her dukkede Mads Christensen op foran Galansky’s mål og var uhyre tæt på at bringe sit hold foran, men White Hawks slap med skrækken.

En stor fejl af Halme i egen zone var tæt på at koste endnu et føringsmål til Herning. Halme mistede lige puckkontrol men Galansky agerede redningsmand og Halme sendte en tak til sin solide ankermand. Der blev også stille og roligt skruet op for den fysiske del af opgøret og der var en masse små kampe i kampen. En af de mere tydelige var den interne kamp mellem Bau og Iversen, der havde været ”efter hinanden” i hele perioden og til sidste kostede den interne kamp store Mathias Bau Hansen 2 minutter for Interference på netop Mads Faldborg Iversen. White Hawks i Powerplay og den gave kvitterede Daniel Olsson-Trkulja – hvem ellers – for, ved at bringe sit hold fortjent foran 1-0. White Hawks fortsatte de fine takter og i periodens døende sekunder, var Santeri Suistio tæt på at bringe White Hawks foran med 2-0, da han sendte et farligt skud afsted mod Carruth, der bliver rettet af og centimeter fra at ryge i nettet.

Anden periode

Månedens White Hawksspiller Halme fik i starten af perioden en stor chance men måtte se sit skud prelle af på stolpen. En rigtig fin start fra hjemmeholdet, men Herning viste tænder og næsten ud af ingenting, kunne Morten Poulsen pludselig udligne til 1-1. Målet kom også efter utrolig skidt forsvarsspil fra White Hawks af. Man lader ikke så farlig en spiller som Morten Poulsen stå nærmest hele umarkeret i slottet uden at det kan ses på måltavlen.

Lå anden periode komplekset stadig over White Hawks, som en tung dyne? Det var nok det der bedst kunne beskrive stemningen blandt størstedelen af de fremmødte White Hawks tilskuere. Og det så ud til at holde stik, bedst illustreret ved Mathias From, der nærmest ”spadserede” ind i White Hawks zone og relativt nemt fandt grundspillets pointkonge Phil Marinaccio, der fudstændig ugeneret, kunne udplacere Galansky og bringe gæsterne foran 1-2.

I tiden 27.57 fik den tidligere White Hawks spiller Christian Mieritz en udvisning for Tripping. Nu var chancen der for vendelboerne til at slå tilbage – og slå tilbage gjorde de. Et flot og tålmodigt overtalsspil blev for fornem konverteret til at bringe balance i regnskabet, og Thomas Søndergaard kunne score til stillingen 2-2. Minuttet efter havde Halme en kæmpe chance, da han helt fri foran Herningmålet, forsøgte sig med en listig baghåndsafslutning, men lige forbi.

Målet havde sat gang i White Hawks og de kreerede flere store scoringsmuligheder og det flotte spil fik også publikum op på mærkerne. Med små tre minutter igen var det Jonas Jakobsen, der med en fiks lille styring var tæt på at få taget i Nordjyske Bank Arena til at lette, men Carruth viste klassen og fik lige nøjagtig griberen på.

Herning virkede også en del irriteret i denne fase af kampen og måtte ofte ty til ufine metoder for art dæmme op for White Hawks nærgående spil. Med et halvandet minut igen blev Blue Fox ramt af endnu en to minutters udvisning. Her havde White Hawks store muligheder for at bringe sig foran. Den største tilfaldt White Hawks tallisman Christopher Frederiksen, der sendte et skud over mål, efter hans holdkammerater havde spillet Hernings boks tynd. I periodens sidste sekunder opstod der endnu en stor chance til White Hawks og Herning var nu svineheldige med ikke at være bagud. Virkelig positive takter og flot spil af Høgene.

Tredje periode

Hvad kunne publikum forvente af den sidste periode? Ville Pelle Hånberg angribe og angribe, eller leve på omstillingerne. Måske det første, for der var knap halvanden minut inden Jonas Jakobsen bragede pucken i nettet bag en prisgivet Carruth. Stemningen på lægterne steg også i takt med White Hawks blev ved med at angribe og lod Herning om de dumme udvisninger. For det var netop sådan en, der var stærkt medvirkende til, at White Hawks endnu engang kunne sende pucken ind bag Carruth, der lignede en målmand, der mest af alt gerne ville ud i bussen og hjem til Herning igen. Målscore var Santeri Suistio, der indtil da, havde leveret en stor kamp, hvor han var involveret i mange ting.

Sebastian Brinkmann kunne have lukket og slukket kampen, da han ca. midtvejs i perioden, modtog en pasning på Blueline, vristede sig fri og kun lige akkurat skød pucken over mål. Herning virkede rigtig frustrerede og kunne ikke få greb om kampen. Stor kredit til et godt spillende, kæmpende og ikke mindst disciplineret hjemmehold. Det var også som alle White Hawksspillerne stemplede ind i dag, for Galansky bidrog også til begivenhederne, da han måtte diske op med flere gode redninger henimod slutningen af perioden, da Herning pressede på for en reducering.

Han måtte dog se sig placeret på en returpuck med små 4 minutter igen. Målet blev fejet ind af Brett Perlini, der stod klar foran målet. White Hawks skulle holde hovedet koldt nu. Ingen tvivl om, at de sidste to et halvt minut igen ville blive et stort pres mod Galanskys mål. Pekka Tirkkonen hev Carruth og satte en sjette spiller ind for at sætte Frederikshavn under maksimalt pres det sidste halvandet minut af perioden. Tilskuere sad helt ude på stolekanten – inkl. undertegnede. Andris Dzerins fik også muligheden da han foran tomt mål, skød pucken ved siden af. Her troede alle, inkl. de ca. halvhundrede medrejsende at Herning supportere, at Herning fik udlignet. Det blev ved skrækken og selv om pulsen var faretruende høj, så hev Frederikshavn fortjent sejren hjem og publikum kunne rejse sig og hylde spillere, trænere og stab for at have udlignet serien

Næste kamp og 3. DM-kvartfinale er tirsdag kl.20.15 i KVIK Hockey Arena

Målscorer:
18.39: 1-0 Daniel Olsson-Trkulja (ass. Santeri Suistio, Christopher Frederiksen)
24.40: 1-1 Morten Poulsen (ass. Jakob Jessen, Mathias From)
26.34: 1-2 Phil Marinaccio (ass. Mathias From, Tristan Pomerleau)
28.05: 2-2 Thomas Søndergaard (ass. Santeri Suistio, Christopher Frederiksen)
41.20: 3-2 Jonas Jakobsen (ass. Jesper Dahlroth, Thomas Søndergaard)
43.25: 4-2 Santeri Suistio (uass.)
56.17: 4-3 Brett Perlini (Andris Dzerins, Mathias Bau Hansen)

Udvisninger Frederikshavn: 1 x 2 min.
Udvisninger Herning: 4 x 2 min.