Det var nyheder fra den værste skuffe, der i dag ramte hockeyfolket i Frederikshavn. Aleksandr Bumagin blev knæskadet i opgøret mod SønderjyskE i søndags, og i dag kom beskeden, at russeren er ude for resten af sæsonen. Det har man ikke brug for i White Hawks, hvor man netop var begyndt at se frem til det kommende slutspil, hvori Bumagin uden tvivl ville have spillet en hovedrolle for høgene.

Aftenens opgør i Nordjyske Bank Arena mod Herlev Eagles var af den mere kosmetiske slags. I hvert fald for hjemmeholdet, der stort set spillede sig væk fra muligheden for at nå fjerdepladsen, da man kun fik et point i Vojens. Det ligger rimeligt fast, at White Hawks bliver nummer seks i dette års Metal Liga-grundspil. Og det er vel lige så sikkert, at Herlev tager syvendepladsen. Så kampen havde udelukkende til formål at forberede det kommende play off.

Det startede ikke godt for White Hawks. Herlev var kvikkest i indledningen, og københavnerne kørte godt rundt i høgezonen. Hjemmeholdet kunne ikke rigtigt få tingene til at hænge sammen, og pasningerne sad skævt. Herlev fik en gylden mulighed for at bringe sig foran, da White Hawks blev ramt af to udvisninger med kort mellemrum. I et minut og 37 sekunder var Eagles 5 mod 3, men der kom ikke mål ud af det hele. Hjemmeholdet spillede sit boxplay ret eksemplarisk. I de første knap tolv minutter havde White Hawks kun et enkelt skud på mål. Da det andet kom, var der til gengæld kasse. Elias Ulander hjemmedebuterede i aften, og han har foreløbigt vist sig at være en pålidelig mand. I søndags var han god mod SønderjyskE, og i aften scorede han til 1-0. Målet kom efter en mindre tilfældighed foran Herlev-kassen, og Ulander vendte sig hurtigt rundt og satte pucken ind. Kyle Hope var til lejligheden flyttet op som angriber. Med Mathias Mølgaard og Aleksandr Bumagin ude af holdet, var det en nødvendighed. Hope har prøvet det før, og i løbet af den første periode viste han i glimt, at han ikke har glemt rollen. Med knap et minut tilbage på uret blev det 2-0 til White Hawks. Nikolaj Krag kunne fra kort afstand passere Emil Jidskog i Eagles-buret. 2-0 til White Hawks efter en periode, hvor spillet ikke konsekvent hang sammen.

Herlev var også bedst i begyndelsen af den anden periode. I de første seks minutter havde de sortklædte 8 skud på mål, White Hawks ingen. Det gav en del trafik foran Filip Larssons mål, men han reddede det, der kom. Dagens første powerplay til White Hawks kom efter 7 minutters spil, men det kom der ikke meget ud af. Eagles fik igen en mulighed i 5 mod 3. Denne gang havde man 1.18 til at forvalte den store chance, men heller ikke her kunne man score. Det kunne Jesper Jensen derimod. Da høgene blev fire på isen, erobrede Kyle Hope pucken, Jesper Jensen satte i løb mod Herlevs mål, og Kyle Hope fandt ham med en fin lop-pasning. Jensen omsatte sikkert muligheden og gjorde det til 3-0 til hjemmeholdet. Herlev var stadig i overtal, og man fik reduceret stort set samtidigt med, at White Hawks blev fuldtallige. Med et par minutter tilbage på uret kom der en ny powerplay-situation til White Hawks. Man spillede det egentlig fint, pucken gik hurtigt rundt mellem spillerne, og der blev skudt flittigt. Det skulle også blive 4-1, men målet kom først, da Herlev havde fået sin spiller ind. Justin Shugg var skarpretter fra en position mellem blue line og målet. White Hawks vinder perioden 2-1, selv om Herlev vandt skudstatistikken med 18-4.

Det tog White Hawks 1.17 sekunder af den sidste periode at gøre det til 5-1. Lucas Andersen var målscorer, efter at Emil Jidskog havde klaret det første forsøg fra Christopher Frederiksen. Kun 32 sekunder senere kunne Gorm Topholt gøre det til 6-1, og hvis ikke kampen var afgjort inden, så var den det nu. Resten var en ekspeditionssag, og lidt af kampens nerve forsvandt med det mål. Never mind, White Hawks vinder stort over Herlev og fik sat vigtig selvtillid ind på kontoen. Især set i lyset af, at man kan se frem til et slutspil uden assistkongen Bumagin. Næste opgave er Rødovre Mighty Bulls, som White Hawks besøger fredag aften.