På trods af Covid-19 blev lokalopgøret spillet i Nordjyske Bank Arena. White Hawks havde gæsterne nede i sækken med mindre end 10 minutter tilbage af 3. periode - men tabte på straffe.

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 4-3 (1-0, 1-2, 2-2, 0-1)

Det er vel dansk ishockeys svar på El Classíco, når Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates tørner sammen. Årtiers rivalisering mellem de to nordjyske klubber på og uden for isen, har i den grad været med til at skabe denne fantastiske rivalisering med utallige mindeværdige kampe i arkiverne. Som TV2’s Jimmy Bøjgaard har udtalt det, så er det nok det største opgør i dansk ishockey. Det er tid til at tage hul på de traditionelle nytårsbrag og ”back to back” kampene, hvor de klubber mødes to gange på to dage inden nytår. Desværre står begge kampe igen i skyggen af Covid-19. Restriktionerne har atter lagt en dæmper på begivenhederne. For ligesom i sidste sæson, må begge opgør i aften og i morgen aften, spilles helt uden tilskuere, hvilket unægtelig er noget af en partykiller. Det er synd for både ishockeyen, spillerne, fansene, ølsalget, de frivillige og alle omkring klubberne, men det er selvfølgelig med den største forståelse for den nuværende situation i forhold til Covid-19, at opgørene må afvikles uden tilskuere. Ingen tvivl om, at begge hold vil være tændte alligevel. Aalborg Pirates kan med en sejr i begge kampe overtage ligaens førsteplads fra Herning Blue Fox. Frederikshavn kan med to sejre holde kontakten til de tre øvrige tophold. Aalborg må nok betegnes som svag favorit inden aftens opgør. Men de her derbykampe har deres eget liv. Det har man set igen og igen. Sidst de to hold mødtes, trak dagens hjemmehold det længste strå og sendte Aalborg ud i bussen med en smal 2-1 sejr i en i øvrigt medrivende kamp. Aftens store spørgsmål er, hvor mange spillere er ude med Covid-19? Vil Frederikshavns stjerne trio steppe up og vise lidt af det forventede potentiale efter 2-3 kampe uden den store pointhøst? Hvem finder sig først til rette i den noget matte atmosfære? Forhåbentligt er vi mere kloge om to timer. Inden kampen blev sat i gang, ærede begge hold for nyligt afdøde Flemming Larsen. Et yderst velkendt navn i hallen og i moderklubben FIK. Æret været hans minde.

Dagens dommerkvartet: Steffan Ørvad Frydkjær, Jacob Grumsen, Lasse Dahlerup og Kasper Toft.

Første periode

En lidt afventende start fra begge hold, hvor det fra starten af skinnede igennem, at der herskede stor respekt omkring hinanden fra begge sider af. Der var sikkert spil fra begge mandskaber uden de store satsninger. Hverken i pasningsspillet eller i nærkampene. Største ”chance” kom efter Eemili Räsänen på sløset vis, mistede pucken bag eget mål. Heldigvis for hjemmeholdet, nåede Jeppe Juel Korsgaard ikke at udnytte pucktabet da han nok blev mere overrasket over den pludselig mulighed. I tiden blev gæsterne ramt af en 2 min. udvisning ved Lasse Bo Knudsen for Delaying of game. White Hawks i Powerplay. Ca. halvvejs i Powerplayet fik Aalborg Pirates sig vristet sig fri i neutral zone og fik skabt en farlig to mod en situation mod Mathias Seldrup, men stærkt reddet af White Hawks keeperen. Efter hjemmeholdets overtalsspil kom der lidt mere gang i løjerne hos begge hold. Der blev skøjtet mere intenst. Der kom fart i pasningerne og spillet gik mere direkte mod mål. Med 5 minutter igen af perioden tiltvang hjemmeholdets kaptajn Jesper Jensen sig, en stor chance alene med Mads Søgaard. Men som så mange gange før i denne sæson, fik han ikke udnyttet den store mulighed. Ikke godt nok fra White Hawks kaptajnen og spiller af hans kaliber. Aalborg gik nu højt op i Frederikshavns zone for at lægge pres på hjemmeholdet og det gav bonus. I tiden 16.45 blev White Hawks topscoren Lucas Andersen udvist 2 min. for Hooking. White Hawks i undertal for første gang i kampen. Med 5 sekunder igen af Aalborgs Powerplay fandt Eemili Räsänen fra egen zone selvsamme Jesper Jensen, der lige havde brændt en tilsvarende chance, men denne gang svigtede kaptajnen ikke. Han satte den sikkert ind bag Mads Søgaard, der var totalt udspillet. Perioden sluttede 1-0 til hjemmeholdet og ganske fortjent efter en skudfattig periode. 7 skud til begge hold stod der på tavlen.

Anden periode

Med en 1-0 føring på måltavlen, er det altid spændende at se, hvad modstanderen disker op med efter en pausesnak. Indtil videre havde kampen været meget jævnbyrdig uden den store dramatik og helt åbne chancer. Ikke lige det man forbinder men disse opgør. Om det var de manglende tilskueres tilstedeværelse, der lagde en forventet dæmper på kampens intensitet, er nok ikke helt skudt ved siden af. Det hele virkede lidt mat og ”træningskampsagtigt”. Aalborg kom bedst fra start og fik sat hjemmeholdet lidt under pres uden at det dog blev rigtig faretruende. Frederikshavn spillede disciplineret i egen zone og gjorde det svært for Pirates og etablere sig i zonen. Paradoksalt nok, fik gæsterne udlignet ved ellers ret ufarlig situation. En dyb pasning ned i Frederikshavns zone endte inde foran White Hawks målet og lidt heldigt, fik Stephen Anderson fumlet pucken forbi Mathias Seldrup til stillingen 1-1. Målet satte gang i gæsterne og de var mere og mere på pucken og hjemmeholdet jagtede mere puck nu end de gjorde i første periode. En afventende udvisning til Pirates ændrede dog på det scenarie. I spil 6 mod 5 fik White Hawks kørt Pirates helt ud i tovene og til sidst kunne de ikke hold stand mere, da topscore Lucas Andersen rettede et brag af et slagskud fra Mark McNeill af, inde foran en prisgivet Mads Søgaard, vis udsyn var spærret. 2-1 til Frederikshavn. Der var uden tvivl kommet mere tænding i kampen. I tiden 30.45 indkasserede hjemmeholdets Christopher Frederiksen en lidt tynd udvisning for Slashing men White Hawks’ Boxplay klarede frisag igen og stillingen 2-1 holdte. Pirates forsøgte hele tiden at bryde igennem på midten af Blueline men hjemmeholdet stod godt og kompakt der, og fik brudt gæsternes opspil og fik ofte sat en omstilling i gang. I de døende sekunder af perioden fik gæsterne bragt sig tilbage i kampen til stillingen 2-2. Målscore Kiril Kabanov på en fantastisk pasning fra Charlie Curti ind foran White Hawks målet. Den stilling holdte til hornet lød og en helt lige kamp så ud til at skulle finde sin afgørelse i tredje periode.

Tredje periode

Ingen af holdene så ud til at stille sig tilfreds med det ene point og der blev da også fra start af, lagt tryk på hinanden. I en tæt affære som denne, ville et 3-2 mål uden tvivl give en stor fordel. Dette scenarie så begge hold ud til at jagte. Tre minutter inde i perioden måtte Seldrup hive en stor redning frem, da gæsterne fik en stor mulighed i spil to mod en. Situationen opstod efter lidt sløset spil af White Hawks foran egen Blueline. I tiden 44.03 gjorde White Hawks der lidt svære for sig selv, da Eemili Räsänen modtog en 2 min. udvisning for Boarding. Bedst som Aalborg skulle til at forberede sig på Powerplay, røg dommerens arm i vejret på gæsternes kaptajn Julian Jakobsen. Armen i vejret udløste en lidt tynd 2 min. udvisning for Hooking. Ingen af holdene formåede dog at udnytte overtallet og stillingen forblev uændret. Kampen havde uden tvivl fået mere nerve og den fysiske del spillede også en større og større rolle. Efter en lidt rodet periode fik Frederikshavn etableret sig i Pirateszonen, og det udnyttede en storspillende Mads Larsen, der bankede pucken op i venstre hjørne til stillingen 3-2. Assisten kom fra Thomas Søndergaard. Tid 47.48. Aalborg lagde nu for alvor tryk på hjemmeholdet og Mathias Seldrup blev testet fra flere vinkler. Lige lidt hjalp det og i stedet var det White Hawks nummer 93 Mark McNeill (ass. Lucas Andersen og Aleksi Halme), der udbyggede føringen til 4-2 efter et fint opspil. Aalborg er aldrig slået før hornet lyder. Dette bør man altid erindrer og derfor var det også lidt ukoncentreret, at lukke dem ind i kampen igen, da de fik reduceret til stillingen 4-3. Målscore Patrick Björkstrand (ass. Martin Højbjerg). Spændingen var tilbage i kampen og man fornemmede lidt nervøsitet hos hjemmeholdet. Med ca. 4 minutter igen fik hjemmeholdets Jesper Jensen endnu en stor chance men overplacerede denne gang. Fint White Hawks spil i en intens periode af kampen. Pirates trykkede mere og mere på nu for udligningen, og for hjemmeholdets vedkommende, handlede det mere om at stå kompakt og ikke lave fejl i egen zone. Pirates fik også pucken i mål, men der blev signaleret, at målet skulle under review. Målet blev godkendt og stillingen var nu 4-4. Målscore Julian Jakobsen (ass. Nikolaj Carstensen) Stillingen 4-4 forblev uændret og man skulle ud i 5 min. SV spil om det ekstra point.

Straffeslagsafgørelse

De fem minutters SV spil endte uden scoringer og afgørelsen skulle findes ved straffeslag.

Lucas Andersen brænder. Johan Skinnars brænder. Mads Larsen brænder. Patrick Björkstrand scorer. Aleksi Halme brænder og dermed vinder Aalborg Pirates 5-4. Med en føring på 2 mål og med mindre end 10 minutter tilbage af tredje periode, er det langt fra godkendt ikke at få fuldt udbytte af kampen.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er torsdag d.30.12. kl.20.15 ude mod Aalborg Pirates.

Målscore Frederikshavn White Hawks: 1-0 Jesper Jensen (Eemili Räsänen) 2-1 Lucas Andersen (ass. Mark McNeill, Mads Larsen) 3-2 Mads Larsen (ass. Thomas Søndergaard) 4-2 Mark McNeill (ass. Lucas Andersen, Aleksi Halme)

Målscore Aalborg Pirates: 1-1 Stephen Anderson (Pierre-Olivier Morin, Lasse Bo Knudsen) 2-2 Kiril Kabanov (ass. Charlie Curti, Julian Jakobsen) 4-3 Patrick Björkstrand (ass. MartinHøjbjerg) 4-4 Julian Jakobsen (ass. Nikolaj Carstensen) 4-5 Patrick Björkstrand (straffeslag)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 3 x 2

Udvisninger Aalborg Pirates: 4 x 2

Tilskuere: ingen grundet Covid-19