Det er do or die for Frederikshavn White Hawks fredag aften. Opgaven er formuleret helt ind til benet: slå Esbjerg Energy eller forlad slutspillet for denne gang.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er hockey bedst, når der er tale om playoffs. Den tid på året, hvor konsekvensen ved et nederlag er størst, har sin egen indbyggede fascinationskraft. Desværre er playoff tæt forbundet med den smerte, det er at se, at favoritholdet ryger ud. Det er den slags, man skal være klar over, når man vælger at engagere sig i et sportshold. Det vinder ikke altid, og det ligger i kortene, at man jævnligt skal igennem en større skuffelse. Det har frederikshavnske hockeyfans eksempelvis stået model til i mere end tyve år, for så længe siden er det nemlig, at høgene sidst vandt det danske mesterskab.

Fredag aften kan så blive den aften, hvor skuffelse igen skal håndteres. White Hawks spiller den afgørende kamp 7 i serien mod Esbjerg Energy, og ét af holdene vil herefter ikke længere kunne vinde titlen. Vi sidder her i Danmarks nordligste hockeyby og håber, at det ikke vil gælde for White Hawks. Og der er alle mulige grunde til at tro og håbe, at det heller ikke bliver tilfældet.

Det lå næsten i kortene, at de to hold skulle i kamp 7. Det har de været før, og skiftevis har de kunnet trække sig ud som vindere. Sidst det skete, endte White Hawks med at trække det længste strå. Det skete efter en serie, som mange har sammenlignet med den aktuelle, og sammenligningen er egentlig meget logisk, for forløbet har været meget identisk. Esbjerg kom ved den lejlighed foran 2-0 i kampe, White Hawks kom tilbage på 2-2, det blev 3-2 til Esbjerg og udligning til 3-3, og så blev det hele afgjort hjemme i Nordjyske Bank Arena, hvor høgene var ovenpå. Eneste forskel er, at denne gang spilles kamp 7 i Granly Hockey Arena. Lad det ikke blive afgørende.

Succes fredag aften afhænger af mange faktorer. Filip Larsson skal igen have den vilde gribehandske klar, og der skal spilles simpelt og sikkert i egen forsvarszone. Og så skal man naturligvis kunne slå til, når mulighederne byder sig. Christopher Frederiksen viste vejen forleden, da hans scorede det afgørende overtidsmål. Fuldstændigt uimodståeligt og meget opportunistisk tog han et rush op ad banen, og han afsluttede både med appel og omtanke. Den slags vil man meget gerne se mere af og gerne fra flere spillere.

Vi kommer ikke uden om, at Esbjerg har domineret de fleste kampe, og i nogle af dem har dominansen været udtalt. Underligt nok synes høgene at have været mest pressede på hjemmebane. Men fredag aften bliver sandsynligvis anderledes, for nu spiller andre faktorer for alvor ind. Hvordan håndterer spillerne eksempelvis det pres, der ligger på dem nu, hvor en enkelt fejl kan betyde forskellen på succes og fiasko? Hvem har køligheden, og hvem kan udnytte, at den anden part ikke har? Den slags får stor betydning. Det kunne være ret fedt med den semifinaleplads. Kom nu, White Hawks.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks spilles klokken 19.30. Du kan se kampen direkte på TV2 Sport, og du får fyldigt referat her på sitet.


Kræfterne var opbrugt, og Esbjerg fortjent i semifinalen KAMP 7-FAKTA: Hjemmeholdet har vundet i 15 ud af 28 tilfælde