En gevaldig blunder i anden periode blev afgørende, da Esbjerg her til aften sendte White Hawks spillerne på sommerferie

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 5-0 (0-0, 4-0, 1-0)

Det lykkedes ikke White Hawks at spille sig i semifinalerne i årets Metal Liga, da holdet her til aften tabte til Esbjerg i den syvende og afgørende kamp i kvartfinalen. Holdet leverede en god første periode, men som set før i den her sæson, tog holdet sig en alvorlig blunder, med personlige fejl, der blev afgørende for kampens udfald. Derfor kunne Esbjerg Energy fortjent spille sig i blandt de sidste fire hold i sæsonen, hvor Aalborg Pirates nu venter for vestjyderne.

Ganske fin start af White Hawks i Granly Hockey Arena, og en første periode der blev afviklet med enkelte chancer i begge ender. To opmærksomme hold i defensiven, hvilket også afspejlede sig at der ikke var den helt åbne målchance der kunne give os en åbningsscoring.

Det tætteste vi kom på scoring i første periode var nok til Rasmus Bjerrum for vestjyderne, og Sebastian Brinkman hos høgene. Brinkman chancen var en styring tæt ved siden af Lillie kassen. Det var to koncentrerede mandskaber på isen, og spilfordelingen var meget lige i de første tyve minutter.

Personlige fejl og black outs, har været kendetegnende for høgene i flere af kampene i serien, og det blev også afgørende for anden periode, hvor hjemmeholdet scorede hele fire mål på under ni minutter. Esbjergs bedste i hele serien, Christian Wejse, gjorde det til 1-0, da Jesper Jensen mistede pucken. Wejse med en friløber, og med baghånden fik han bragt vestjyderne i spidsen.

Præcis 30 sekunder senere kunne Andreas Grundtvig gøre det til 2-0, og modløsheden kunne ses i ansigterne på spillerne, samtidig med Jari Pasanen tog time out. Den hjalp ikke synderligt, for Kyle Hope kunne godt tre minutter senere forære 3-0 scoringen til hjemmeholdet. Han spillede ikke pucken færdigt i hjørnet, og så kunne Craig Puffer gøre det til 3-0.

Og for ikke det skulle gøre ondt værre, så var der tre White Hawks spillere der forsøgte at skyde pucken ud af farezonen, inden David Madsen stod klar til at sende skiven det sidste stykke ind i netmaskerne til 4-0. Av for ni forfærdelige minutter af høgene, og jubel blandt Esbjerg fansene, der med trommer og sang fejrede føringen, med sangen ”4-0, 4-0, 4-0”.

Brinkman med en fin mulighed efter et minut i tredje periode. Lillie var sikkerheden selv, men den efterfølgende face off gav Esbjerg en udvisning, da man ikke stod rigtigt. Det lykkedes ikke at komme tæt på scoring i den situation, og kort efter måtte Jeppe Vinther ud for vestjyderne, men heller ikke her var der bid i høgenes powerplay.

Det var en umulig mission for vendelboerne, hvor holdet måtte indse at anden periodes mareridt blev afgørende for aftenens opgør. Flere af de etablerede kræfter meldte sig ikke ind i opgøret, og man ærgrer sig over der ikke var mere pondus i dem der skulle være profilerne på holdet.

Derfor heller ikke ufortjent at det blev 5-0 til hjemmeholdet, da Craig Puffer for anden gang kunne sende skiven ind bag Larsson. Det var en styring, efter et glimrende skud fra den tidligere White Hawks spiller Simon Grønvaldt.

Efter den scoring blev Filip Larsson skiftet ud med Kevin Frydkjær. Det var på ingen måde svenskerens skyld at nederlaget kom i aften, og han har stået en aldeles stabil serie. Der var ikke flere kræfter i høgene.

Trommerne kunne høres i Granly Hockey Arena, og der bliver uden tvivl fest i Esbjerg i aften. De kan nu lade op til semifinalerne, alt i mens høgene nu kan gøre klar til sommerferie. Det har været en sæson på godt og ondt, og nu kan vi alle puste ud, og så gælder det om at lade batterierne op og gøre klar til en ny sæson i august.