Aleksi Halme-show var stærkt medvirkende til, at Aalborg Pirates blev sendt til tælling. For anden gang i pre-season kampene dukkede White Hawks de danske mestre. Også Galansky og Cip gav publikum noget at juble over.

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates  4-3 ( 1-0, 1-3,  2-0)

Temperaturen udenfor hallen sagde 25 grader. De fleste vil betegne det som varmt eller hedt. Temperaturen i hallen kan snildt snige sig op på de samme grader når de to nordjyske rivaler krydser klinger. For uanset om der er tale om en pre-season kamp eller turneringskamp, så hader man bare at tabe til hinanden. Aalborg Pirates havde en revanche til gode og forbereder sig til Champions League. White Hawks skulle holde fast i de gode takter frem mod sidste pre-season kamp inden det går løs i Metal Ligaen.

Kampens dommerkvartet: Rasmus Ankersen, Jeppe H. Olesen, Emil S. Dalsgaard og Kasper Toft.

Første periode

12 sekunder skulle der blot gå, før Aalborg Pirates havde deres første store chance. De virkede opsat på at revanchere sig og White Hawks skulle lige vågne. Gæsterne mødte da også White Hawks højt oppe deres forsvarszone, hvilket stressede Høgene til at lave en del pasningsfejl, som Pirates var hurtig til at omsætte til et angreb. Pirates dominerede spillet akkurat som de gjorde det i kampen i Gigantium. White Hawks var sjældne gæster i aalborggensernes forsvarszone og der skulle gå 11 minutter før hjemmeholdet havde deres første skud på mål.

Til gengæld var det en rigtig stor chance, der med lidt held kunne have bragt White Hawks foran. Godt spil i en svær periode med Pirates dominans. Kampens første scoring faldt til hjemmeholdet, der stik imod spil og chancer bragte sig foran 1-0 på et flot gennemspillet angreb foran Georg Sørensens mål, der var chanceløs på Aleksi Halmes skud. Kampens første udvisning faldt så til gæsterne, der fik 2 min. for Illegal Equipment. White Hawks i Powerplay og her opstod der flere store chancer. Flot spil igen af hjemmeholdet, der tydeligvis var ovenpå efter scoringen. Resten er perioden var med et lille Aalborg pres men ikke mere end White Hawks kunne stå imod og Høgene kunne skøjte til pause med en 1-0 føring.

Anden periode

Ca. tre minutter inde i anden periode var White Hawks tæt på at bringe sig yderligere foran, da en flot styring var tæt på at snyde Georg Sørensen i Pirates målet, der havde sideforflyttet sig en anelse. Paradoksalt nok lå pucken så inde bag Galansky blot 30 sekunder senere. Et drilsk trækskud fra elegante Kiril Kabanov endte inde bag Galansky, hvis udsyn måske var lidt spærret. Herefter skiftede momentum igen. Nu var det gæsterne, der dominerede og hjemmeholdet der forsvarede. Scoringen kom da også ved Anders Koch. Ikke helt ufortjent. White Hawks skulle til at finde sig selv igen og få finde fodfæste i kampen.

Det fodfæste kom, og ligesom i første periode scorede White Hawks, selvom det egentlig var Pirates der dominerede. En flot kontra blev omsat til en udlignende scoring af kampens anden russer, nemlig Alexander Bumagin. Kampen levede og der var fint spil fra begge hold. Det skal dog nævnes, at gæsterne førte skudstatikken ret markant men Galansky stod bundsolidt og tog det der kom. Det var derfor lidt ufortjent at samme Galansky skulle se sig passeret efter en fejl fra White Hawks defensiven. Her kunne Jeppe Juul Korsgaard ganske uforstyrret, umarkeret inde foran mål, styre pucken ind bag Galansky til stillingen 2-3. Og nu gik det stærkt, for i kølvandet på Pirates målet, tilspillede White Hawks sig to rigtig store chancer, bl.a. ved Jesper Jensen, men Georg Sørensen sprællede godt i Aalborgmålet.

Hen imod slutningen af perioden faldt så hjemmeholdets første udvisning, og den gik til Mads F. Iversen for Tripping. Aalborg i Powerplay og de fik hurtigt etableret sig i White Hawks zone. White Hawks klarede frisag og ser efterhånden ud til at have et solidt Boxplay under Pelle. Der var mere dramatik, da Pirates måtte slutte perioden med tre mand på isen, til stor frustration for Aalborg kaptajn Julian Jakobsen, der slet ikke var enig i dommerens kendelse. En hæsblæsende periode sluttede med en Aalborg føring på 2-3.

Tredje periode

Perioden startede i et godt tempo. Allerede i de første minutter, var der chancer til begge hold. Man fornemmede en udligning lå lige om hjørnet. Den kom så også ved et drøn af et skud fra Aleksi Halme, og hans andet mål i kampen var en realitet. Kampen havde masser af intensitet og nerve og havde på ingen måde snert af testkamp. Hen imod slutningen af perioden var det hjemmeholdet der dominerede og der blev sendt flere kvalificerede skud mod Piratesmålet og til sidst kunne Georg ikke lukke af. Radek Cip lavede et smart vip ind over Georgs skinne, tæt ved den ene stolpe, og scorede til stillingen 4-3. Denne stilling holdt perioden ud, også selv om Garth Murray hev Georg og satte en sjette markspiller på isen i jagten på udligningen. Den kom dog heldigvis ikke og håneretten forbliver i Frederikshavn.

Næste kamp er tirsdag d.30.8. kl.19.00 ude mod SønderjyskE Ishockey i FRØS Arena

Målscore:

11.41: 1-0 Aleksi Halme (ass. Thomas Søndergaard, Christoffer Åkesson)

24.03: 1-1 Kiril Kabanov (ass. Julian Jakobsen, Lasse B. Knudsen)

27.15: 1-2 Anders Koch (ass. Julian Jakobsen)

29.06: 2-2 Alexander Bumagin (ass. Jacob Møller Jensen, Christopher Frederiksen)

33.46: 2-3 Jeppe Juul Korsgaard (ass. Julian Jakobsen)

44.10: 3-3 Aleksi Halme (ass. Jesper Jensen, Santeri Suistio)

56.37: 3-4 Radek Cip (ass. Christopher Frederiksen)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 2 x 2 min.

Udvisninger Aalborg Pirates: 6 x 2 min.

Tilskuere: ca. 800