Med kun et par uger til sæsonstarten i årets Metal Liga er forberedelserne på vej ind i den sidste fase. Fredag aften mødes ærkerivalerne fra Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates for anden gang på kort tid.

Ishockeyens pre-season er mere end godt i gang. Frederikshavn White Hawks har i skrivende stund spillet tre træningskampe, og de har givet en sejr og to nederlag. Men formen har været støt stigende, og efter det indledende nederlag i egen hule til Herning Blue Fox – og det nederlag var der ikke noget at sige til – så har høgene befundet sig på to udebaner med gode resultater til følge. Sejren i fredags over Aalborg Pirates var i den grad opløftende. Altid godt at vinde i Aalborg, synes man, og så viser 4-3 gevinsten også, at der klart er potentiale i holdet. Det seneste nederlag til Herning Blue Fox i Kvik Hockey Arena bestyrkede også den fornemmelse, at spillet hænger bedre og bedre sammen. Det blev godt nok igen til et tab, men 1-2 efter forlænget spilletid er ikke så skidt endda.

Fredag aften er det så tid til igen at byde inden for til ishockey i Nordjyske Bank Arena. Aalborg Pirates kommer på besøg, og så skal det vise sig, om coach Per Hånberg er ved at få så meget styr på sine tropper, at ”ållerens” danske mestre igen må gå fra isen med et nederlag. Med gratis adgang og en ventende weekend er der ikke de store undskyldninger for at blive væk.

Radek Cip – den nye tjekke hos White Hawks – kom atter på måltavlen i opgøret mod Herning. Han lavede dermed sit andet mål i forsæsonen, og han bliver forhåbentlig en bærende spiller hos høgene. Det samme gælder også en del af ”the ususal suspects”.

Aleksandr Bumagin har eksempelvis gjort sig bemærket med nogle assists så langt, og man håber inderligt på, at han kan finde frem til det niveau, han havde, inden han røg ind i sin længerevarende knæskade.

Christopher Frederiksen var heldigvis ikke så svært skadet, som man frygtede, efter han måtte forlade træningskampen mod Aalborg. Han var i sin sidste sæson – og bliver det også i denne – en væsentlig brik på holdkortet.

Det samme kan man sige om Aleksi Halme, der heldigvis er vendt tilbage til. Han har målnæse og er en publikumsyndling. Flere spillere med evnen til at lave kasserne er ikke længere hos White Hawks, men det giver så plads til nogle andre.

Thomas Søndergaard var i kampen mod Herning placeret i andenkæden, og han kan uden tvivl se frem til meget spilletid. Med sin rutine og gode hockeyforstand får Søndergaard sikkert en udvidet rolle, som han forhåbentlig kan udfylde.

Personligt har jeg store forventninger til Jonas Jacobsen, som efter mine begreber var en smule undervurderet i Aalborg. I sidste sæson overværede jeg et antal Aalborg-kampe i Gigantium. Her blev jeg ofte overrasket over, hvor god en fjerdekæde piraterne kunne stille, og Jonas Jacobsen var en væsentlig del af denne. Und so weiter.

Vil du selv gøre dig erfaringer med høgenes udvikling og danne dig et overblik over, hvor langt holdet er lige nu, så kan du jo passende indfinde dig i Nordjyske Bank Arena fredag aften klokken 19.00. Her mødes altså rivalerne Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates.


Cip med et smart vip sikrer sejr over Aalborg Pirates FØLG METAL LIGAENS MEDIA DAY LIVE I DAG fra klokken 16!