Frederikshavn White Hawks kom glimrende fra start, da man i fredags i premiererunden besejrede Herlev Eagles med 2-1. Det var måske også ventet, for høgene har en helt utrolig statistik mod netop Eagles. Man har ikke tabt i ordinær tid til forstadskøbenhavnerne siden 2009. Tyg lige på den. 2009!

Herlev-kampen udviklede sig måske ikke, som man forventede efter de første tyve minutter. White Hawks var bedst, og det var fortjent, at man kunne bringe sig foran 2-0. Herefter tog Herlev over i en sådan grad, at det var mere end utroligt, de ikke formåede at få point med hjem fra Frederikshavn. Men for alle os, der holder med dem i hvidt, var det glædeligt, at de første tre point røg ind på kontoen.

Fredag aften – altså i denne uge – gælder det så en modstander, der må formodes at være noget stærkere. Herlev er tippet til at ligge i den tungere ende af Metal Ligaen – det er White Hawks i øvrigt også – men SønderjyskE, som altså dukker op i Nordjyske Bank Arena, forventes at ville kunne spille med om de primære placeringer. Og de er allerede slået ind på en linje, der vil kunne føre dem langt. To sejre i de første kampe over henholdsvis Esbjerg hjemme og Rødovre ude og en målscore på 7-2 fortæller om et hold, der kan noget. Høgene fik det jo selv at mærke, da man spillede sidste testkamp i Vojens mod Mario Simionis tropper og fik en lektion på hele 7-0. Så man er i den grad advaret.

Men bulletinerne fra omklædningsrummet fortæller om god stemning og fin opbakning til de ideer, som Pelle Hånberg er kommet med, og derfor er der absolut grund til optimisme. Pre-season og den første Metal Liga-kamp har vist, at der er kvalitet på høgeholdet. Der dog også rummer mange unge spillere, og så ved man jo, at niveauet kan svinge noget. Det var både Thomas Søndergaard og Jesper Jensen inde på i løbet af og efter kampen mod Herlev. Den store udfordring handler om at kunne holde et ordentligt bundniveau og dermed klare sig, når tingene ikke spiller 100 procent. Man må meget gerne nå de 100 i morgen, så Steffen Frank og Co. Ikke hygger sig for meget på hjemturen.

Det kunne være på sin plads, om der var fyldt op på tilskuerpladserne fredag aften. Der er i hvert fald lagt i kakkelovnen til et hockeybrag, og Nordjyske Bank Arena er ikke længere pakket ind i stilladser på tilskuerpladserne. VM for kvinder er overstået, og White Hawks´ hjemmebane ligner igen sig selv.

Bemærk: Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE spilles på det lidt utraditionelle tidspunkt klokken 20.00.


Kamp magasinet pucken varmer op til hjemmebanekamp mod SønderjyskE Linus Lundberg: Vi spiller rigtig godt de første 20 minutter