Frederikshavn White Hawks leverede onsdag aften en ret blodfattig indsats i det tredje kvartfinaleopgør mod Esbjerg Energy, og derfor har man sat sig selv under et gevaldigt pres. Bagud 1-2 i serien er det nærmest et must, at man vinder kamp fire i Esbjerg fredag aften. Selv om det naturligvis er muligt at komme igen nede 1-3, så sker det stort set aldrig, så opgaven er soleklar: slå Esbjerg.

White Hawks fik ellers den perfekte start på opgøret i Nordjyske Bank onsdag aften. Holdet kom foran i slutningen af den sidste periode, og selv om Esbjerg udlignede få sekunder senere, så viste de første tyve minutter, at høgene havde fat i Esbjerg. Og Energy virkede på ingen måde skræmmende, men det blev igen afgørende, at White Hawks´ powerplay absolut lader noget tilbage at ønske. I kamp to i Esbjerg havde man en fem-mod-tre-situation, der ikke blev udnyttet, og igen onsdag aften på hjemmebane kunne man ikke spille sig til mål i overtal. Det går ikke i playoff, og helt nøgternt set, så kommer White Hawks ikke videre, hvis man ikke forbedrer sig på dette område.

Fredag aften danner Granly Hockey Arena så rammen om det fjerde opgør mellem de to klubber. Hvis man synes, at den tredje kamp var en nøglekamp, så kan det nok være, at den fjerde også er det. Det er ikke vind eller forsvind, men det er så tæt på, som det kan blive. Og når alt det så er sagt, så kan White Hawks-spillerne passende tage et kig i statistikken og se på årets resultater i netop Esbjerg. De viser nemlig, at frederikshavnerne vandt både september- og novemberopgørene i Esbjerg. Begge gange efter forlænget spilletid, men man vandt. Fredag aften gør det heller ikke noget, om sejren skulle komme i overtid. Der er bare ikke et alternativ til sejr for høgene.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks spilles fredag aften klokken 18.00


En klart bedre indsats hjalp ikke. Esbjerg bankede det tredje søm i White Hawks kisten med en 3-1 sejr VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Esbjerg