Frederikshavn White Hawks har startet dette års udgave af Metal Ligaen en anelse utraditionelt med tre udekampe. Men høgene har egentlig fået et fornuftigt udbytte af at gæste Ørneborgen i Herlev, Gigantium i Aalborg og Granly Hockey Arena i Esbjerg. To sejre og et knebent nederlag er det blevet til, og det kan man ikke problematisere. Lørdag aften er det så endelig blevet tid til en hjemmebanekamp, og det er der garanteret mange frederikshavnere, der har set frem til. Det er mange måneder siden, det sidst var muligt at spille ishockey i et Nordjyske Bank Arena uden coronarestriktioner, men det er tilfældet, når Herning Blue Fox er modstanderen.

For os, der fulgte kampen mod Esbjerg, var der tale om en rutschebanetur af de større. White Hawks var udspillet og helt nede i sækken i den første periode, men kun bagud med et enkelt mål. I anden periode vendte det hele, og frederikshavnerne vandt de midterste 20 minutter med 3-0 og kunne i øvrigt udbygge til 4-1 kort inde i den tredje periode. Høgene så ud til at gå mod en sikker sejr, lige indtil Esbjerg scorede tre hurtige kasser og udlignede. I den forlængede spilletid kunne man heldigvis sikre sig sejren og det ekstra point.

Herning Blue Fox er en af ligaens helt store favoritter i denne sæson, men de har endnu ikke kunnet få det til at svinge. Tre spillede kampe har givet to nederlag og en hårdttilkæmpet 1-0 sejr over Odense Bulldogs, og det har ikke været overbevisende for midtjyderne. Ikke endnu, i hvert fald. Forhåbentlig kommer Herning ikke i gang mod White Hawks.

Høgene måtte i Esbjerg undvære Christopher Frederiksen. Fraværet skyldtes heldigvis ikke en skade, men lykkelige omstændigheder. Frederiksen er blevet far. Mads Larsen var ikke med mod Energy, og hans tilstedeværelse er også usikker lørdag. Til gengæld er det helt sikkert, at Mathias Seldrup står på kassen. De to keepere hos White Hawks holder begge høj klasse, og der har været talt om, hvorvidt de hver især ville kunne acceptere, at den anden stod. Foreløbig har Jari Pasanen løst den problematik ved at love de to goalies, at de får to kampe ad gangen. Skulle disse resultere i sejre står man også kamp tre og ved endnu en sejr gælder det samme for kamp fire. Men man står maksimalt fire kampe i træk. Det lyder som en salomonisk løsning, der på sigt vil kunne holde både Seldrup og Galansky til ilden.

White Hawks har sat vand over til en festdag hele lørdag. Der er forskellige former for festivitas i hallen det meste af eftermiddagen, og mange har allerede sikret sig deltagelse. Og så aftenens opgør naturligvis hovedretten. Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox spilles klokken 18.00. Vi bliver mange på lægterne, og det bliver fedt. Hockey is back. Endelig.

Festen blev aflyst i Nordjyske Bank Arena En forandring i Nordjyske Bank Arena!