Der var ellers lagt op til stor festivitas, med fansenes fest inden kampen. Desværre udeblev festen inde i hallen, hvor White Hawks ikke var i nærheden af point.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Gæsterne fra Herning overstrålede et svagt spillende hjemmehold, der havde det man vel sagtens kan kalde en off-day. Det skal ikke tage noget fra Hernings sejr, og de sætter fortjent yderligere tre point ind på kontoen, og har nu fået to sejre i træk, efter en pointmæssig svag begyndelse på Metal Ligaen.

Herning åbnede opgøret bedst, og havde flere store tilbud i de indledende minutter. Markus Jensen fik en gratis chance, da Räsänen forærede ham pucken i en ufarlig situation, men den ellers normalt træfsikre Jensen, fik ikke scoret.

Joachim Linnet var den næste til at prøve sig af, men her stod stolpen i vejen for en Herning føring. Det gjorde den ikke for Mathias Bau efter små skes minutter. Hjemmeholdet havde en afventende udvisning, men inden de fik erobret pucken, så havde Bau smasket den ind bag en prisgivet Mathias Seldrup. Glæde i Herning lejren, og ikke mindst hos deres medrejsende fans, der skabte en fin kulisse i Vendsyssel.

White Hawks havde svært ved at etablere sig rent offensivt. Det blev ikke til de helt farlige chancer, og Christopher Frederiksen var tættest på midtvejs, men pucken sejlede over mål. Spillemæssigt blev det dog mere og mere lige, og med to minutter igen af perioden, fandt Mark McNeill en fri Lucas Andersen ved bagerste stolpe, og den formstærke høge-forward udlignede til 1-1, som også var stillingen efter første periode.

Stadig Herning i teten i anden periode, og hjemmeholdet havde det rigtig svært med at producere chancer. Det var ikke en ishockeykamp der går over historien som den bedste, og dommerlinjen i aften var også meget svingende, hvilket frustrerede aktørerne.

Små syv minutter skulle der gå, så bragte Herning sig fortjent foran 2-1. Hjemmeholdet fik ikke clearet pucken, så den endte hos Rasmus Nielsen, som flækkede den ind bag Seldrup. Herlig scoring af midtjyden.

White Hawks havde det svært, og spillede vel sæsonens svageste periode indtil videre. Hvorvidt det var et wakeup call, eller fordi han var utilfreds, vides ikke, men Pasanen tog Seldrup ud af kassen, og Galansky overtog mellem stængerne. Tydeligt frustreret Seldrup, der slog ud med armene, og på ingen måde forstod den udskiftning.

Herning testede Galansky straks fra start, men tjekken lukkede af i resten af perioden. Det var også nødvendigt, for de var presset, de hvide.

Skudstatistikken efter 40 minutter sagde 23-6 i midtjysk favør, hvilket meget godt understregede begivenhedernes gang i aftenens eneste kamp i Metal Ligaen.

White Hawks tog et powerplay med ind i tredje periode, men der var ingen bid i det, og afslutninger var en mangelvare. De fik lagt spillet længere frem på isen, men skud på mål havde de nærmest ingen af. Indtil videre en nem aften for Emil Kruse i Herning buret.

1507 tilskuere så den første hjemmekamp i Frederikshavn uden restriktioner i halvandet år, hvilket må siges at være ganske flot, kamptidspunktet taget i betragtning. De så Mads Christensen gøre det til 3-1 med 11 minutter igen, da han fangede en retur fra Galansky, og sendte den sikkert ind i netmaskerne.

Sebastian Brinkman havde chancen for at bringe spænding tilbage i opgøret med seks minutter igen, men Kruse på sin plads, og afværgede i sikker stil.

White Hawks tog Galansky ud godt to minutter før kampens afslutning, og kort efter pådrog Herning sig en udvisning. Det gav spil seks mod fire, hvilket ikke gav bonus for hjemmeholdet. I stedet gjorde Morten Poulsen det til 4-1 i tomt bur.