White Hawks startede skidt, men blev bedre, som kampen skred frem. Det var dog ikke nok. Esbjerg vandt 4-1 i Granly Hockey Arena.

White Hawks måtte til dagens kamp undvære Aleksandr Bumagin, Jonas Jakobsen, Christoffer Åkesson og naturligvis Linus Lundberg, men alligevel kom man relativt godt fra start. De første minutter var det frederikshavnerne, der fik skabt noget offensivt, men siden udlignede det sig, og Esbjerg kom foran efter små 5 minutters spil, da Tuomas Vartainen fik alt for let spil af White Hawks-forsvaret. Med en fin dribling kunne Vartainen siden udmanøvrere Tadeas Galansky.

I tiden efter scoringen sad hjemmeholdet på det meste, og Energy skabte nogle store muligheder, som kun en Galansky kunne forhindre endte i mål. White Hawks forsøgte sig, når chancen bød sig. Santeri Suistio spillede en god første periode, og han afprøvede ved et par lejligheder Christian Elmose i Esbjergs mål. Efter 12 minutters spil fik Esbjerg en udvisning. Travis Brown røg ud i to minutter for en crosschecking. Desværre kunne høgene ikke formidle overtallet til en scoring. I stedet var Esbjerg ualmindeligt tæt på at komme foran med 2, da Tuomas Vartainen lavede et nyt solo-stunt. Igen var Galansky dog på sin plads. Radek Cip kunne have udlignet med kun 10 sekunder tilbage på uret. Jesper Jensen skød, og returen røg ud til Cip, der havde åbent mål. Til gengæld ramte han ikke pucken, og derfor kunne holdene gå til pause med stillingen 1-0 til hjemmeholdet. Skudstatistikken sagde 9-7 til Esbjerg.

De første 10 minutter af den anden periode stod der Esbjerg på. Hjemmeholdet var mest aggressive, og de vandt klart flest pucke. Derfor var det også logisk, at det blev 2-0. Efter knap 5 minutter af midterperioden var Casey Gilling skarpretter. White Hawks havde svært ved at holde i pucken i offensiv zone, og man satte i det hele taget meget få brugbare pasninger sammen. Men nærmest ud af det blå kom så reduceringen. Aleksi Halme satte stokken på en afslutning fra Jonas Wilquin, og det snød Christian Elmose. Herefter ændrede kampbilledet sig. Godt hjulpet af endnu en udvisning til Travis Brown kunne høgene sætte Esbjerg under pres. I overtalsspillet fik man skabt en del muligheder, og nogle af afslutningerne var ret tæt på at gå ind. Men der skulle ikke komme flere scoringer i den anden periode. Skudstatistikken sagde 21-15 i Esbjergs favør.

Indledningen af den tredje periode var yderst lige. White Hawks var meget mere med i spillet, og pasningerne sad bedre. Der var ved flere lejligheder optræk til noget rigtigt godt for høgene, ofte var man tæt på at kunne kreere den helt store chance, der ville kunne give en udligning. Blandt andet fik Mads Falberg Iversen en stor chance, som løb ud i sandet, og Daniel Trkulja styrede et slagskud fra blue line lige uden om mål. Man sad og fornøjede sig over, at et høgehold i den grad var i stand til at tage teten i en svær udekamp. Esbjerg fik en power play-mulighed med godt ti minutter igen. Rasmus Søndergaard røg ud for tripping. Høgene spillede dog et rigtigt godt boksplay, og der var aldrig for alvor fare for en 1-3 scoring. Med seks minutter igen fik White Hawks en chance i overtal, da Victor Sand røg ud for en høj stok. Heller ikke her kom der mål.

Pelle Hånberg tog sin timeout med 2.44 igen. Galansky røg ud, og man satsede alt. Philip Schultz lukkede og slukkede desværre matchen med en scoring i tomt mål. Kort efter gjorde Philip Larsen ham kunststykket efter. White Hawks taber 4-1 i Esbjerg, men leverede egentlig en god kamp.

Får White Hawks hul på Odense? PRESSEMEDDELELSE: Linus Lundberg stopper i White Hawks