Det er vel egentlig ikke for meget sagt, at landsholdspausen kom belejligt for Frederikshavn White Hawks. To hjemmebanenederlag i træk – med en udesejr indimellem, godt nok – gav sit tydelige tegn på, at høgene var en smule trætte. Skader og sygdom har igennem længere tid været en irriterende følgesvend for Jesper Jensen og Co., og pausen har sikkert gjort mange godt.

I den weekend, der så småt er ved at ebbe ud, har det danske landshold vundet to kampe. Letland og Norge måtte begge bøje sig for Heinz Ehlers boble-hold bestående af spillere, som befinder sig i periferien af en OL-deltagelse. Frederikshavn White Hawks var godt besat på landsholdet, og flere af dem gjorde sig også godt bemærket. Christopher Frederiksen kom endda på scoringslisten, da han lørdag aften bragte Danmark foran 2-1 mod Norge. Desværre fik Frederiksen en skade senere i kampen, og han måtte hjælpes ud.

Forhåbentlig er situationen ikke værre, end at Frederiksen spiller mandag aften, når White Hawks møder Herlev Eagles ude. Til en kamp, i øvrigt, hvor det bliver meget interessant at se, om der endelig bliver comeback til nogle af de spillere, der over længere tid har været på skadeslisten. Er Bumagin eksempelvis snart ved at være klar? Og hvad med Mikkel Bertelsen, der har fået istid på U-20-holdet? Kun Jari Pasanen kender svaret.

Samme Pasanen har naturligvis gået og småglædet sig hele weekenden, hvor det jo faldt på plads, at Aleksi Halme fortsætter hos høgene. Forhandlingerne med Jokerit – Halmes finske arbejdsgiver – gik helt efter planen, og den målfarlige finne er derfor at finde på holdkortet i resten af sæsonen. Nu venter vi alle bare på at få de sidste med. Det store spørgsmål er: Bliver det mandag aften, vi får gode svar i den retning? 

Herlev Eagles - Frederikshavn White Hawks spilles mandag klokken 19.00


White Hawks nederlag i Herlev Video: Aleksi Halme