White Hawks måtte se sig besejret med 2-0, da holdet mandag aften gæstede Herlev Eagles.

Helt præcist hvad Pasanen og spillerne har brugt landsholdspausen på ved kun de. Men man kunne håbe på, at flere af de småskadede spillere havde brugt pausen på at komme sig helt, så de igen kunne bidrage på isen. Det var da også tilfældet, da stort set alle White Hawks spillere var at finde i starting-line igen, inden aftens kamp, dog med undtagelse af Alexandre Bumagin, Mads Larsen og Tadeas Galansky, der fortsat er ude med skader. Ligesom Frederikshavn, har Herlev været hårdt ramt af skader og sygdom og det har kostet lidt kræfter i et hårdt program hos begge mandskaber. Landsholdspausen blev i øvrigt også brugt på at få forlænget med finske Aleksi Halme, som blev fristillet af hans finske klub Jokerit. Aftalen løber til resten af sæsonen. Aftens kamp kunne godt anses for lidt vigtig for begge klubber, da Frederikshavn, med en sejr i ordinær, ville bringe sig a’ point med topholdet Aalborg Pirates. Omvendt, kunne Herlev med en sejr, komme tilbage på rette spor og skabe lidt afstand til Odense. Især Herlev har været inde i en forfærdelig stime med 5 nederlag i træk mens Frederikshavn kun har tabt 2 i de seneste 7 kampe. En godkendt statistik må man konstatere. Så der var vel næppe nogen, der fik aftenkage galt i halsen, hvis Høgene blev udråbt som favorit.

Kampens dommerkvartet: Rasmus Toppel, Tim Tzirtziganis, Fred Monnaie og Simon Møllgaard

Første periode

En lidt afventende start fra begge hold. Det var som om man lige skulle ind i rytmen med kampe igen. Selv om perioden ikke bød på det store chancer eller anden dramatik, kunne man samtidig fornemme, at begge mandskaber havde en vis respekt for hinanden. Det mest ”dramatiske” i perioden var, at begge hold måtte indkassere en 2 minutter udvisning. Ingen af holdene omsatte deres Powerplay til en scoring. Med ca. 5 minutter igen faldt kampens første store chance, da Herlevs Daniel Baastrup Andersen broderede sig igennem et lidt passivt White Hawks forsvar, men Seldrup klarede sikkert skuddet. Stillingen 0-0 holdt perioden ud, dog med en lille overvægt at spil og chancer til hjemmeholdet.

Anden periode

Efter en lidt afdæmpet første periode fra begge hold, var det gæsterne, der kom ud med lidt mere bid og fik også lagt et lille tryk på hjemmeholdet. Spillet virkede lidt mere direkte mod Herlevs mål. Derfor var det også lidt ærgerligt, at man ”forærede” et overtal til hjemmeholdet i tiden 25.27, efter lidt sløset spil i egen zone. Rasmus Søndergaard agerede redningsmand og fik afværget en farlig Herlev mulighed. Der var efterfølgende appeller fra Herlevs spillere, da de mente den Slashing burde udløse et Straffeslag. Gæsterne slap dog med skrækken og fik afværget Herlevs Powerplay, som eller bød på flere gode chancer til hjemmeholdet. Det var som om det Powerplay tændte hjemmeholdet lidt og de var da også dominerende på pucken herefter. I tiden 30.07 forværrede White Hawks deres egen situation, da Eemlie Räsänen fik en 2 + 2 for Holding og Crosschecking. Herlevs Daniel Baastrup Andersen modtog dog samtidig en 2 min. for Cross-checking. Igen fik White Hawks afholdt Herlev fra at score i overtal og det må efterhånden snart læne sig op ad en rekord i Metal Ligaen, for spil i undertal uden scoringer imod. Ganske enkelt imponerende af White Hawks. I slutningen af perioden begyndte begge hold også at spille lidt med musklerne og kampen blev afbrudt flere gange, da begge hold havde spillere i isen. Ligeså gode som White Hawks er i undertal, ligeså skræmmende dårlige er de i overtal. I tiden 36.44 blev hjemmeholdet nemlig ramt af en 2 min. udvisning til Magnus Molge og ca. 20 sekunder efter lå den i nette inde bag Mathias Seldrup, som på bedste vis, forsøgte at redde Kyle Osterberg’s Breakway. Dermed var det hjemmeholdet, der fortjent kunne skøjte til pause med en 1-0 føring.

Tredje periode

Bagud 0-1 kunne man forvente Frederikshavn ville komme ud som 10 vilde heste og jagte udligningen. Men det var hjemmeholdet der kom bedst fra start. Et hårdt skud fra Herlevs back måtte Seldrup dog på nærmest heroisk vis, redde med hjelmen. Den aktion vækkede gæsterne lidt, og de fik spillet sig frem til et par chancer inde foran Christian Elmose. Herefter lå kampen og bølgede lidt frem og tilbage. Med 7 minutter igen, fik gæsterne en stor chance, da White Hawks kaptajnen Jesper Jensen satte tre Herlev spillere og kom igennem en mod en mod Herlevs keeper men skuddet kom lige på Elmoses skinne. Godt spil af gæsterne. Nu var der Frederikshavn der dominerede og en udligning lå også i luften i en ellers ret tyndt besøgt Herlev Skøjtehal. Den udligning kom dog ikke og i stedet var det Herlev, der bragte sig foran 2-0 efter endnu et pucktab i egen zone. Målet blev scoret af Kristian Kragh (ass. Yevgeni Lapenkov) i tiden 52.30. Nu var det op ad bakke for gæsterne og Pasanen skulle hive noget helt ekstraordinært frem af værktøjskassen, hvis Frederikshavn skulle gøre sig i håb om point. Lidt dramatik fik de fremmødte tilskuere, da Herlev fik pucken i mål, men dommerne besluttede sig for at gennemse hændelsen men annullerede målet. En lille livline til White Hawks for de mest optimistiske. 58.07 tog Pasanen Timeout i et sidste forsøg på at få scoret i 6 mod 5 spil men uden gevinst.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er fredag d.19.11. kl.19.00 hjemme mod SønderjyskE.

Målscore Frederikshavn White Hawks: Målscore Herlev Eagles: 1-0 Kyle Osterberg (uass.) 2-0 Kristian Kragh (ass. Yevgeni Lapenkov)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 4 x 2 min. Udvisninger Herlev Eagles: 3 x 2 min.

Coronapas genindføres i Nordjyske Bank Arena. Har landsholdspausen gjort underværker i White Hawks?