White Hawks kom aldrig helt ind i aftenens kamp, og derfor kunne Herning vinde tredje kamp i kvartfinaleserien.

Kvartfinale 3

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks 3-0 (1-0,2-0,0-0)

Det blev en svær aften på Heden, da White Hawks måtte se sig besejret i tredje kvartfinale. Herning havde problemer i begyndelsen, hvor White Hawks var klart bedst, men sidenhen fik midtjyderne deres spil til at køre, og der var ikke tvivl om udfaldet. White Hawks kæmpede godt, men manglede måske lige de sidste procenter i forhold til de første to kampe.

Det var som skrevet White Hawks der indledte kampen bedst, og de første 5-7 minutter var vendelboerne mest i puckbesiddelse, og der blev også læsset nogle afslutninger afsted, uden Carruth blev truet for alvor. Knap halvvejs pådrog hjemmeholdets Mads Christensen sig en udvisning, men her var høgenes powerplay ikke så effektivt som tidligere i serien. Suistio havde et par afslutninger, men den sidste kvalitet manglede.

Herning fik mere og mere fat, og et par gange fik de chancer, hvor White Hawks ikke fik skiftet ud i tide. Blandt andet havde Mathias From to gange mulighederne, men Galansky var ikke sådan at overliste. Et par gange havde midtjyderne også en to mod en situation, men også her var tjekken vågen.

Med små fem minutter tilbage gik den ikke længere for vendelboerne. En puck ramte en White Hawks back på skulderen, og den dumpede ned for stokken af Morten Poulsen, og Herning kaptajnen huggede til med det samme, og sendte skiven op i målhjørnet. Flot mål af Poulsen, og 1-0 til hjemmeholdt i Kvik Hockey Arena.

Mod slutningen af perioden pådrog Mads Iversen sig en udvisning, da han gik lidt for hårdt til Mathias Bau, men høgene red stormen af perioden ud. Der resterede dog 53 sekunder af udvisning med indgangen til anden periode.

Den fik hjemmeholdet ikke noget ud af, men det blev startskuddet til en periode, der i store træk blev domineret af Herning. Midtjyderne var mest i puckbesiddelse, og efter små otte minutter blev det 2-0 til Blue Fox. Gordon Ballhorn tog turen bag om målet, og lagde pucken ind foran, hvor Daniel Madsen desværre skøjtede pucken ind bag Galansky. Sort uheld.

Herning fortsatte dominansen, og høgene var sjældne gæster foran Carruth. Perfekt ishockeyspil med godt seks minutter tilbage af perioden, bragte også hjemmeholdet på 3-0. Mads Christensen med en flot pasning til Mathias Bau, og så var der krudtslam på affyringsrampen, og den langlemmede Herning forward sendte hjemmeholdets fans i ekstase.

Det var i øvrigt dejligt at se den store opbakning som White Hawks fik i aften i Kvik Hockey Arena. God stemning blandt de mange medrejsende fans, og lad bare det fortsætte fredag aften i Nordjyske Bank Arena.

Mod slutningen af perioden blev først Dahlroth, og siden Rasmus Søndergaard, ramt af en udvisning. Førstnævnte var god nok, alt i mens høge-kaptajnens udvisning var helt misvisende. Han blev taget for at skyde pucken direkte ud over glasset i egen zone, men det var tydeligt at der var en Herning stok der hjalp pucken med ud.

Fejlkaldet af dommerne gav heldigvis ikke mål imod, men kort efter røg Dahlroth ud for anden gang i kampen. Her stod høgene også godt i boxplay, og derfor stadig 16 minutter til at hente en midtjysk tre-måls føring.

Nikolaj B. Kristensen røg til tælling efter en tackling af Christian Mieritz. Unge Kristensen slog hovedet ind i banden, og bagefter ned i isen. Han måtte meget groggy forlade isen.

Omkring halvvejs i tredje periode tog Mathias From en udvisning. Mulighed for at komme tilbage i kampen, men det lykkedes ikke at skabe det vilde i powerplay. Det så svært ud at komme tilbage, selvom høgene egentlig kæmpede ganske fortrinligt for det. På dagen var Herning bare bedst, og så må vi også erkende at man ikke vinder kampe i udvisningsboksen.

Med syv minutter igen røg Jonas Jakobsen i straffeboksen, og disciplinen skal være som i de første to kampe, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at avancere til semifinalen. Ikke at Herning scorede i powerplay i aften, eller har gjort det i serien indtil videre, men det koster kræfter og momentum.

Galansky tog også en udvisning, men afværgede flot mod slutningen af kampen. Men det betød også, at White Hawks aldrig kom offensivt ind i de sidste minutter af kampen, hvor man kunne sætte en lille slutspurt ind.

Der var ikke en finger at sætte på Hernings sejr, men White Hawks er langt fra slået i den her serie. Pelle Hånberg og Kim Karlsson skal de næste dage trykke på nogle knapper, og spillerne har en viljefast tro på, at det kan lade sig gøre at vende serien til fordel Frederikshavn.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Frederikshavn Enlig svale eller ny historieskrivning? White Hawks skal følge op på flot hjemmesejr.