Det var tæt på vind eller forsvind for White Hawks før aftens kamp. Herning kom ud med en god attitude men sluttede kampen med en total nedsmeltning og en byge af udvisninger, der regnede ned over dem i tredje periode. På et tidspunkt var der så mange Herningspillere i boksen, at Casper, der passede boksen, nærmest måtte sidde på skødet af Marcus Ballhorn. White Hawks vandt 4-1 og det var fuldt fortjent.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Selvom der ”kun” var tale om kamp 4, ville de fleste ishockeykyndige nok samstemmende mene, at det havde kategori af en knald eller fald kamp for White Hawks. Ikke nok med, at et nederlag ville betyde, at byens stolthed var bagud 3-1 i kampe, man var tilmed tvunget til at rejse til Herning og vinde i et propfyldt KVIK Hockey Arena, hvis ikke skøjterne skulle tørres af for sidste gang denne sæson.

Første periode

At kampen havde enorm betydning var tydeligt at afkode i støjniveauet fra begge holds fans. Fra første Faceoff blev der lagt pres på den lovlige grænse for decibel i en indendørs hal. Tonen blev dog også lagt an af den lille gut, der traditionen tro, leverede pucken til aftens brag. Da han havde givet hele White Hawks-holdet den obligatoriske high-five, fik han lige dysset Hernings fans ned, med en pegefinger for munden på vej ud. Absolut verdensklasse fra den lille gut.

Støjniveauet forblev intakt og fik et nøk opad i tiden 4.23, da Santeri Suistio flækkede et drøn af et slagskud afsted, som Carruth, der ikke kunne holde pucken, og en fremadstormende Jonas Jakobsen kunne skubbe skiven det sidste stykke ind over stregen bag en prisgivet Carruth til stillingen 1-0. Herning havde indtil da kun haft et skud på Galansky. En rigtig god start af hjemmeholdet fyldt med optimisme, vilje og kontrollerede i deres tilgang til kampen.

En to minutters udvisning til Santeri Suistio for Holding, gav Herning lidt luft og en mulighed for at bringe balance i regnskabet, men White Hawks boksen har vist sig at være stærk i denne sæson og denne gang var ingen undtagelse. Selv om rævene pressede på, holdte White Hawks fire mand stand. En vigtig faktor i slutspillet, hvor alt bare bliver mere intenst og skarpt. Santeri var tilmed tæt på at fordoble scoringen for hjemmeholdet, da han modtog pucken i sekundet han trådte ind på isen fra straffeboksen af, men hans skud blev reddet af Mac Carruth, der havde fået noget at se til.

Der var virkelig tænding på og det var som om intensiteten bare steg og steg, som kampen skred frem, med White Hawks som det klar dominerende hold. Med under fem minutter igen, var det altid farlige Mathias From, der fik en stor chance og var millimeter fra at kunne notere sig som målscore. Heldigvis ville en vaks Galansky det anderledes. Samme Galansky måtte igen redde kastanjerne ud af ilden ud lige inden pausehornet lød, efter lidt klumpspil og en håbløs puck ind foran Galansky’s mål, hvor en Morten Poulsen stod ”klar”. En dramatisk første periode rand ud og spillerne kunne skøjte til pausesnak.

Anden periode

Herning kom ud til anden periode med et tungt pres og White Hawks skulle lige finde fodfæste i kampen igen. De sværmede om White Hawks målet men defensiven stod solidt og tog ingen unødige chancer i egen zone. Herning ødelagde så momentum for sig selv, da de måtte indkassere en udvisning for Too Many Men on the ice. Denne gave takkede Thomas Søndergaard for, og fik taget på Nordjyske Bank Arena til at løsne sig fra betonpillerne, da han var på pletten og satte en returpuck ind bag Carruth til stillingen 2-0.
Herning virkede frustrerede og lod sig gå på af mange små ting og søgte hele tiden duellerne og dommerens opmærksomhed, der havde nok at se til. Mon ikke også de har glædet sig til slutspillet med alt hvad det indebærer. En unødvendig udvisning af Mads Falborg Iversen gav Herning et Powerplay. Lidt ærgerligt da Frederikshavn ellers havde slået Herningpresset lidt tilbage med 2-0 målet. Igen holdte White Hawks boksformationen nullet, ikke mindst takket være Metal Ligaens bedste keeper Tadeas Galansky.

De sidste minutter af perioden blev en lidt rodet affære med mange pucktab og Icings men tiden arbejdede mest for hjemmeholdet, der stille og roligt kunne stod imod med en god defensiv og sende et par kontraer afsted. White Hawks vandt perioden 1-0 og stod nu med et fantastisk udgangspunkt inden tredje og måske afgørende periode.

Tredje periode

Den interne kamp mellem Mads Faldborg Iversen og Mathias Bau Hansen fra kampen i tirsdags fortsatte. Så snart muligheden var der, gik de til hinanden fysisk og mon ikke der blev suppleret op verbalt også. At FIK har kunne producere talenter er ikke nogen hemmelighed og endnu en af slagsen fik en rolle i aftens kvartfinale da 15-årige Mads Klyvø Kongsbak fik vredet sig fri af en Herningspiller og fik fremprovokeret et korrekt straffeslag, som blev taget – og brændt – af Christopher Frederiksen, der forsøgte sig med en snedig baghåndsafslutning.

Det brændte straffeslag udløste så en to minutters udvisning til Herning, og det kvitterede Aleksi Halme med, ved at brage et skud forbi en sagesløs Carruth til stillingen 3-0. Og den føring var ikke et mål for lille, for det var hjemmeholdet, der sad på begivenhederne og Herning var for en stund reduceret til statister i en træningsøvelse. De rådvilde Blue Fox spillere forsøgte desperat at frustrere og lokke White Hawks spillerne til at lave en udvisning, men også her ud udviste de disciplin og lod Herning om det andet.

”Keep Attacking” var ordren fra en vis Brøndbytræner. Og det var hvad hjemmeholdet gjorde. Stemningen i hallen var på kogepunktet flere gange om man huskede sig tilbage til de gode gamle dage, hvor der var hønsenet i begge ender af banen. White Hawks spillerne gravede sig ikke ned, selvom de førte 3-0. De blev ved med at angribe.

En styring fra Mads Klyvø Kongsbak var tæt på at overrumple Carruth, der ikke helt viste hvor pucken var. Havde White Hawks prikket den ind var kampen lukket. Det blev i stedet til en White Hawks udvisning for High Stick og Herning fik nu en gylden mulighed for at bringe sig på tavlen. Synderen var Jacob Møller Jensen. Herning skulle da heller ikke bruge mere end 20 sekunder inden de udnyttede overtallet og fik reduceret til stillingen 3-1.

En hensynsløs tackling fra Mads Christensen på Thomas Søndergaard i hjørnet bragte en intens kamp til stop. Dommerne skulle ud og se gengivelse og vurdere en potentiel Game Misconduct, og det var også deres afgørelse. Farvel til Mads Christensen og White Hawks i Powerplay i fem minutter. Tiden skulle nu bare bruges effektivt af Frederikshavn og de var godt hjulpet af et Herninghold, der ikke var færdige med at dumme sig gevaldigt. Nede med fire mand i fem minutter og så hev Miska Humaloja lige en ny udvisning. To minutter for Hooking. Den blev så fuldt op af endnu en to minutters udvisning – denne gang af Marcus Ballhorn. Den blev så fulgt op ad endnu en to minutters udvisning – samt to mere, og noget kunne tyde på, at Herningspillerne var på en akkordordning i udvisninger. Pinligt, uværdigt og et Herninghold i total nedsmeltning. White Hawks fuldendte den totale ydmygelse ved at score til stillingen 4-1. Kampen sluttede med et desillusioneret Herninghold, der lod tiden løbe ud og hurtigt forsvandt fra isen.

En kæmpe cadeau skal der også lyde til hjemmepublikummet og i særdeleshed dem i nordenden af Nordjyske Bank Arena, der skabte en fantastisk kulisse og bar spillerne igennem hele kampen. Af hjertet tak!

Målscorer:
04.23: 1-0 Jonas Jakobsen (ass. Santeri Suistio)
25.16: 2-0 Thomas Søndergaard (ass. Christopher Frederiksen)
42.46: 3-0 Aleksi Halme (ass. Daniel Olsson-Trkulja)
53.25: 3-1 Mathias Bau Hansen (ass. Phil Marinaccio, Mads Christensen)
59.50: 4-1 Aleksi Halme (ass. Thomas Søndergaard, Christopher Frederiksen)

Udvisninger Frederikshavn: 2 x 2 min.
Udvisninger Herning: 8 x 2 min. + 1 x 25 min. Game Misconduct

Tilskuere: 2102 i Nordjyske Bank Arena

Nervepirrende søndag venter. Kan White Hawks sikre matchbold i serien? Gyseraften venter i Nordjyske Bank Arena. Kan White Hawks udligne i serien?