Tirsdag aften bliver årets hidtil mest interessante for ishockeyfolket, for efter sidste runde af dette års Metal Liga-grundspil, som altså afvikles her, får de respektive hold afklaret, hvem de skal stå overfor i play off, som begynder kommende fredag.

For Frederikshavn White Hawks er der mange perspektiver i spil. Høgene kan stadig nå fjerdepladsen, som jo giver hjemmebanefordelen i kvartfinalen. Det kræver at White Hawks får mindst to point i Herning, mens SønderjyskE så ikke må få point hjemme mod Rungsted Seier Capital. Skulle SønderjyskE få et enkelt point, skal White Hawks vinde over Herning for at blive nummer fire. Vinder både SønderjyskE og White Hawks, bliver høgene nummer fem og får SønderjyskE i kvartfinalen, men skal starte ude. Taber White Hawks bliver man nummer seks, og så får man Esbjerg som modstander med begyndelse i det vestjyske. Und so weiter.

Det er altid et åbent spørgsmål, hvem der passer de respektive hold bedst. White Hawks slog søndag Esbjerg i en glimrende kamp, men Energy viste, at de har store kvaliteter, og kampen kunne være tippet til begge sider. Derfor synes Esbjerg ikke umiddelbart at være en ønskemodstander. Det er SønderjyskE på den anden side heller ikke. Høgene har det traditionelt noget anstrengt med Mario Simionis tropper, og for kun nogle uger siden vandt sønderjyderne komfortabelt i Nordjyske Bank Arena. Så uanset hvem White Hawks bliver parret med, så bliver det en udfordring. Og så skal man huske at nævne, at det for resten også kan ende med at blive Herning Blue Fox. I så fald skal SønderjyskE tabe til Rungsted og Herning skal slå White Hawks efter uafgjort i ordinær tid.

Nå, perhaps perhaps perhaps. I morgen gives svaret, og vi er nogle stykker rundt omkring i bette Fresse, der vil sidde og vente spændt. Det eneste vi med sikkerhed ved er, at på fredag begynder årets slutspil, og selv om det desværre bliver uden tilskuere, så er det den tid, vi har ventet på.

Husk, at du får et fyldigt referat af kampen her på sitet umiddelbart efter sidste fløjt, og så samler Michael Eriksson op på kvartfinalekampene i en artikel senere på ugen.


White Hawks taber i Herning, og møder Esbjerg i kvartfinalen SLUTSPILLET: Her er Metal Ligaens Covid 19-protokol for de afgørende kampe