Nederlaget i Herning betyder at høgene skal møde Esbjerg i årets kvartfinaler.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks 6-5 (2-3, 2-2, 1-0) (0-0) (1-0)

Det blev til nederlag efter straffeslagskonkurrence her til aften I Herning, og det betyder at White Hawks drager til det vestjyske, for at møde Esbjerg I den første kvartfinale fredag aften. Nederlaget i aften er godt og grundigt træls, men når bussen lander i Frederikshavn senere i aften/nat, så er man fuldt fokuseret på Esbjerg Energy.

På forhånd var der spået en målfattig kamp I Kvik Hockey Arena, men det var ikke hvad vi var vidne til I første periode. Herning startede opgøret stærkt, og lagde et godt pres mod Filip Larssons bur. Det kastede også en scoring af sig efter små tre minutter, hvor den svenske keeper ikke helt vidste hvor pucken var. Det opfangede Brodie Dupont, og så var rævene foran.

White Hawks svarede hurtigt igen, og det på et regulært selvmål, selvom man ikke kan kalde et sådan i ishockey. Pucken ramte banden bag mål, og herfra sprang den ind på Simon Nielsens skøjte, og videre i mål. Et af de lette af slagsen, og Justin Shugg noteret scoringen, da selvmål ikke registreres.

Et par hurtige Herning udvisninger kort efter hinanden, gav vendelboerne en god mulighed i 5 mod 3, og efterfølgende 5 mod 4. Efter et par kvalificerede skud fra Mads Larsen, kunne Christopher Frederiksen sende pucken ind med baghånden. Han nærmest skovlede pucken ind, som en der var ved at fjerne sne fra fortovet. Så ved fruen i huset også det, når det bliver aktuelt.

God periode for høgene, som kort efter gjorde det til 3-1. Denne gang var det Nikolaj Krag der ramte pucken sidst, og selvom målet blev tjekket efter i bedste VAR stil, så var der ikke noget at komme efter. To-måls føring til White Hawks.

Det kunne være blevet 4-1 sekunder senere, men Mike Hammonds afslutning traf stolpen, og hjemmeholdet kunne ånde lettet op. De havde svært ved at holde hovederne kolde, og Brace og Pavel tog sig en ordentlig tur ved banden. Den tur fortsatte i straffeboksen, hvor de to kastede gloser afsted mod hinanden, der ikke behøver blive gengivet her. Der kunne jo være børn der læser disse linjer også.

Fire minutter før periodens afslutning, fik hjemmeholdet reduceret. Petter Hansson skød resolut, og den sejlede direkte ind i kassen. Den bliver Filip Larsson ked af at se på skærmen efterfølgende. 2-3, hvilket også var stillingen efter en begivenhedsrig periode i det midtjyske.

Det blev ved med at hagle ind med scoringer i anden periode. Hele fire af slagsen fik vi, fordelt på to til hvert hold. Inden de kom, måtte Christopher Frederiksen forlade isen efter ni minutter af perioden. Det er ikke at håbe, det er en skade der holder ham ude af det kommende slutspil.

I omklædningsrummet kunne han sikkert høre jublen, da Nikolaj Krag med sin anden scoring bragte høgene foran 2-4. Herlig scoring af Krag, der har fundet målformen på det helt rette tidspunkt.

Men det var meget frem og tilbage, med ganske få spilstop faktisk. Brodie Dupont med en genistreg, hvor han greb pucken, og straks lagde den på bladet og ind bag Filip Larsson. Det var en smuk detalje.

Det var det også, da Lucas Andersen bragte White Hawks foran 3-5. Herlig finte, og så udplacerede han Simon Nielsen.

Bedst som vi troede vi kunne gå til pause med en to-måls føring, tog Kyle Hope en udvisning. Den udnyttede midtjyderne, da Morten Poulsen akkurat lige styrede pucken, så den snød både Rasmus Søndergaard og Filip Larsson. Der resterede blot 20 sekunder, da Herning reduceringen fandt sted.

Tredje periode var ikke langt tid gammel, da Sebastian Brinkman røg i straffeboksen i 2 plus 10 minutter. Herning kom frem til enkelte chancer, men Filip Larsson diskede op med et par gode redninger. Kort efter høgene blev fuldtallige, måtte Gorm Topholt til afkøling.

Igen diskede hjemmeholdet op med et godt powerplay, men flere gode chancer blev ikke omsat til mål. Her tog Larsson igen godt fra i høgenes bur. Topholt fik faktisk chancen netop som han kom på isen igen, men afslutningen sad lige i maven på Simon Nielsen.

Vi begyndte at gøre det svært for os selv, og efter ni minutter tog holdet den tredje udvisning i perioden. Denne gang gik den ikke længere, og Kristian Jensen fulgte op på en retur og udlignede til 5-5. Spænding til det sidste, men det var Herning i absolut teten i tredje periode.

To minutter før slutsignal ramte Justin Shugg stolpen. Det var anden gang i aften den var i vejen for gæsterne. Det blev ikke til flere scoringer efter 60 minutter, og nu overtid med direkte duel om hvem der skal op mod SønderjyskE, og hvem der skal op mod Esbjerg i det kommende slutspil.

Ingen scoringer efter overtid, og Herning vandt på straffeslag, hvor Markus Jensen som den eneste scorede.