Der kom desværre ikke point med hjem i bussen fra Herning, da Metal Ligaens nummer 1 slog høgene i aftenens kamp.

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks 3-0 (1-0,1-0,1-0)

Det var på forhånd lagt op til at blive en svær opgave på Heden mod Metal ligaens førerhold, og opgøret blev akkurat ligeså vanskelig som spået. Det blev heller ikke bedre af at kaptajn Jesper Jensen måtte udgå i første periode, med noget der kunne lige en ny hovedskade. Herning var set over 60 minutter klart det bedste hold, men White Hawks bed godt i, og der blev kæmpet noget mere end i mandagens kamp mod Herlev, hvor holdet var totalt væk. Så selvom der ikke er point at tage med hjem i bussen, kunne man i hvert fald se sig selv i øjnene efter aftenens kamp.

Det begyndte egentlig ganske fornuftigt for White Hawks i første periode, hvor holdet indledningsvist havde pucken en del i offensive zone. Flere aktioner af især Bumagin gav et par løse muligheder, og Trkulja havde en mulighed, hvor han blot skulle sætte staven på skiven, for at skubbe den ind i kassen. Desværre ramte svenskeren ikke pucken, og til hans forsvar skal siges, at chancen også kom uventet.

Desværre som bundhold, så har man ikke heldet, og da Herning for første gang for alvor var oppe foran Galansky, var der afregning ved kasse et. Et hidsigt Herning pres resulterede i erobring af pucken, og liga topscorer Phil Marinaccio kunne hamre den ind bag tjekken i høge-buret,

Herfra blev det svært i perioden for vendelboerne. Herning havde fart i skøjterne, masser af puckbesiddelse, og enkelte store muligheder. Galansky havde en god redning på forsøg fra Mathias From, og Brett Perlini ramte stolpen kort efter, da han nærmest havde tomt bur at score i. Der lød et suk blandt tilskuerne i KVIK Hockey Arena.

Hvis vi ser bort fra de første fem minutter, så var White Hawks sjældne gæster foran Mac Carruth i Herning buret, og det var fuldt fortjent, at midtjyderne kunne forlade første periode med en føring. En periode som Jesper Jensen forlod før tid. Han fik en hård tackling der gjorde ondt, og han kom ikke ud til anden periode.

Det gjorde Herning til gengæld, for allerede efter 36 sekunder havde de fordoblet føringen. Igen var det Phil Marinaccio der stod for scoringen, da han skubbede pucken det sidste stykke ind over stregen. Sekunder efter den scoring var det tæt på 3-0, da Mathias From fik for meget plads. Heldigvis var Galansky vågen og fik afværget situationen.

Det var til tider svært at være hvid høg i aften, men det lykkedes flere gange at komme op og presse på Hernings defensiv. Nikolaj B. Kristensen, en af White Hawks bedste i aften, havde mulighed for at reducere, men desværre kom han for tæt på Herning keeperen, og så sad afslutningen lige i maven på Mac Carruth.

Selvsamme Carruth var årsag til aftenens første udvisning. Thomas Søndergaard skøjtede ind i ham, eller gjorde han? White Hawks assisterende kaptajn, bromand Rasmus var rasende, og fortalte dommerne nogle sandheder. Heldigvis blev Herning aldrig farlig i de to minutters overtal.

I de døende sekunder havde Tristan Pomerleau en kæmpe mulighed for at bringe midtjyderne foran 3-0, men han ramte overliggeren, og i det samme løs slutsignalet. Spillerne forlod isen, men så fløjtede dommerne, at der skulle kigges video. Var der mål, eller var det overliggeren. Christian Mieritz og Rasmus Søndergaard fik en hygge sludder på isen, alt i mens dommerne så situationen efter. Den sagde overligger, og derfor 2-0 efter 40 minutters ishockey i KVIK Hockey Arena.

Det hele sluttede i øvrigt med at dommerne fandt en udvisning til Miska Humaloja, da alle spillerne havde forladt isen. Derfor powerplay til høgene i begyndelsen af tredje periode.

Det blev stillet rigtig godt op, og Trkulja havde en kæmpe mulighed for at reducere. Desværre gik afslutningen forbi mål, til stor ærgrelse for de 10 medrejsende fans fra Frederikshavn.

Ærgrelse var der ikke hos Herning fansene et minuts penge senere. Her blev det 3-0, men det lignede angiveligt en udvisning, begået mod Mads Iversen forinden. Pelle Hånberg kaldte dommeren hen til en forklaring, og det var tydeligt svenskeren ikke var tilfreds med det han fik at vide. Derfor stod målet ved magt, og Lasse Bang blev noteret scoringen.

Herning stadig med mest puckbesiddelse, men høgene knoklede på. Trods bagud med tre, gav man aldrig op, og man hjalp Galansky, der også hev et par store redninger op. Der kom også lidt tumult foran tjekken mod slutningen, men her agerede Thomas Søndergaard og Mads Iversen dørmænd, og så var der ryddet op foran Galansky.

Der skete ikke mere i kampen, som Herning altså vandt fortjent.

Næste opgave for White Hawks er på tirsdag, hvor lokalrivalerne fra Aalborg Pirates gæster Nordjyske Bank Arena.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Frederikshavn White Hawks på svær opgave i Herning