Frederikshavn White Hawks leverede én af de dårligste præstationer i længere tid, da man mandag aften tabte 2-4 til Herlev. Hjertet banker for høgene, men hjernen registrerer også sit, og det den og alle andre så mandag aften mod Herlev Eagles var ikke godt. Ærligt sagt. Og så går livet videre.

Fredag aften skal Jesper Jensen og Co. så forsøge at rejse sig, når KVIK Hockey Arena byder indenfor til et opgør mod Herning Blue Fox. På forhånd tegner opgøret ret interessant. Vi, der har fulgt høgene tæt i denne sæson, ved, at resultaterne peger i øst og vest. Men heldigvis har vi set, at serier med knap så gode resultater afløses af langt bedre. Den trend må gerne få vinger igen fredag aften mod Metal Ligaens dukse, og skulle der i fanskaren eller på holdet være tvivlere, så vil jeg bare henlede opmærksomheden på det sidste møde mellem de to hold. Her vandt frederikshavnerne hele 6-1. Godt nok i en kamp, hvor Herning var udfordret med skader og fravær. Men alligevel. Det kan lade sig gøre.

White Hawks fik i mandagens kamp igen Tadeas Galansky på is. Han er første mand på Pelle Hånbergs holdopstilling, og selv om Kevin Frydkjær gjorde det udmærket som vikar for ham, så betyder Galansky meget for høgene. Efter mandagens opgør havde jeg en samtale med Herlevs assistenttræner Erik Vikström, og han synes at have spottet, at Galansky endnu ikke var helt ovre sin skade. Om han har ret i den vurdering, vil jeg lade stå hen i det uvisse, men det er logisk, at der bliver brug for alle tjekkens evner mod Herning fredag aften.

Daniel Trkulja har ikke været med i længere tid. Svenskeren, der har leveret 19 point i årets Metal Liga så langt, har været savnet i frederikshavneroffensiven. Målene ruller ikke bare ind – White Hawks er ligaens mindst scorende hold – og derfor går alle forhåbninger på, at Trkulja snart er klar igen.

Det kan godt være, at White Hawks i øjeblikket ikke er blandt de allerbedste i dette land. Som fan kan du imidlertid glæde dig over, at høgenes webteam er. Derfor får du efter fredagens kamp ikke bare referat her på sitet, men også interviews med udvalgte spillere umiddelbart efter sidste puckdrop. Det kan altså noget. Og lad os så få en lille bitte sejr.

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks spilles fredag aften klokken 20.00.


Kaptajnen udgik, da White Hawks tabte i det midtjyske HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn-Herlev