Loyale Rasmus Søndergaard kan i aften fejre sit 700-kamps jubilæum

Når Frederikshavn White Hawks i aften løber på isen til Metal Liga opgøret mod Herlev Eagles, vil der være en stor hyldest inden opgøret.

Klubmanden Rasmus Søndergaard runder sin kamp nummer 700 for de hvide høge, og den bedrift bringer ham op blandt en særlig lille skare af spillere, der har nået den milepæl. Imponerende af den 32-årige back, der altid har spillet i Frederikshavn.

Han debuterede tilbage i 2009, i en kamp mod Rødovre, hvor det blev til et nederlag. Men det er blevet til mange store oplevelser på isen for den rutinerede back, og vi har talt med den sympatiske Søndergaard, der er blevet kendt for aldrig at pakke noget ind i medierne, hvis spillet ikke har været tilfredsstillende.

At han i aften står over for sin kamp nummer 700, havde han ikke selv set komme.

-Det er vildt at tænke på det er min kamp nummer 700. Da man var ung, havde man bare en forhåbning om at få én kamp på førsteholdet, så det gør mig da glad og stolt, at jeg i aften kan spille min jubilæumskamp med sådan et stort antal kampe.

Rasmus Søndergaard har aldrig haft behov for at kigge ud over Frederikshavns grænser, når det kommer til ishockey. Han er klubbens mand, og han nyder at spille for Danmarks nordligste ishockeyklub.

-Det betyder meget for mig. Det er min klub, og den har givet mig muligheden for at være en del af det. Jeg har altid, og vil altid, give alt for klubben, lyder det fra Rasmus Søndergaard.

Med 700 kampe, og en alder på 32 år, er det nærliggende at spørge om, hvor længe han har tænkt sig at blive ved. Rekorden i White Hawks har Mike Grey med 864 kampe, så der er ikke så langt op til den tidligere holdkammerats imponerende bedrift. Kan du slå den?

-Arh det ved jeg sgu ikke, lyder det først.

-Jeg tager en kamp, og en sæson af gangen. Jeg nyder at være en del af det her projekt, og med det nye trænerteam, med Pelle i spidsen, blæser der nye vinde for klubben, som kan blive rigtig godt på sigt. Men hvor længe jeg bliver ved, tør jeg ikke spå om.

At være familiefar, med arbejde ved siden af ishockeyen, så er det ofte lange dage når der spilles udekampe. Men Rasmus Søndergaard tager det hele i stiv arm, godt bakket op på hjemmefronten, og i den sportsglade familie.

-Jeg elsker at konkurrere, og prøve mig selv af. Jeg har aldrig sprunget over hvor gærdet var lavest, og så er jeg opdraget hjemmefra med, at har man været ude om aftenen og natten, så kan man også stå op om morgenen. Så selvom vi er kommet hjem klokken lort fra en udekamp, så har jeg altid stået på arbejdet næste morgen. Hvis ikke jeg kunne det, så ville jeg ikke kunne kombinere arbejde og ishockey, og så havde det ikke været muligt at være med på det her plan.

-Men det har også krævet min families opbakning, og de har været med til, at jeg kunne få en masse af de her gode oplevelser, hvilket jeg er dybt taknemmelig for.

Den arbejdsomme defensive back har aldrig været den store målscorer, men i snakken kommer vi ind på én særlig detalje han husker.

-Ha Ha, ja det er rigtigt. Jeg scorede to mål mod Gentofte, med få sekunders mellemrum. Det skete den ene gang, og det kommer aldrig til at ske igen. Men det er der ingen i det her omklædningsrum der kan prale af at have gjort, lyder det med et kæmpe grin fra aftenens jubilar, alt imens han kigger drillende ind i omklædningsrummet til holdkammeraterne.

Der er kampstart i Nordjyske Bank i aften klokken 19:00, hvor den rutinerede back skal hyldes for sin imponerende bedrift i dansk ishockey.

 

 

 


OPTAKT: Frederikshavn WH-Herlev Eagles HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE FRA Rungsted-Rødovre