En storspillende Emil Aronsson, havde med to mål og en assist, en hovedrolle i vigtige point til White Hawks i bestræbelserne på at indhente Rødovre. Et til tider svagt spillende White Hawks hold delte gaver ud til Herlev, der hentede et point søndag eftermiddag. Mikkel Bertelsen blev matchvinder og kunne også klapepe sig selv på skulderen efter en godkendt kamp.

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 4-3 (0-0, 2-3, 1-0, 1-0)

Måske var det en ”tidlig” vind eller forsvind kamp for White Hawks denne søndag eftermiddag mod Herlev. Med fredagens fortjente nederlag til Rødovre i Holger Danske Arena, var nettet langsomt begyndt at stramme sig omkring White Hawks’ slutspilschancer. Et nederlag til Herlev, og med 8 kampe igen, kunne med stor sandsynlighed betyde tidlig sommerferie til Danmarks nordligste ishockeyklub. Omvendt, så er der stadig 8 kampe igen til at hente Rødovre.

Det virkede som om Herlev var forberedt på, at Frederikshavn var næsten pisket til sejr, for Herlev søgte hurtigt at komme ind i dominere spilet i hjemmeholdets zone. Det var da også gæsterne, der fik sendt de første afslutninger mod målet, hvoraf det ene skud gik lige i sidenettet. Klogt spillet af Herlev, men White Hawks fik langsomt arbejdet sig ind i kampen og fik også mere og mere istid i Herlevs zone, hvor White Hawks også kom frem til nogle fornuftige scoringsmuligheder. Kampens betydning taget i betragtning, så virkede White Hawks stadig velafbalanceret og i selvkontrol i deres aktioner på isen.

Begge hold blev ramt af udvisninger i perioden, dog ikke samtidig, men netop udvisninger har været et gennemgående tema for Patrick Wener og holdet, da der har været taget alt for mange udvisninger i denne sæson. Det har naturligvis kostet mål, energi og indkasserede mål og dermed tab af livsvigtige point. Det gjorde så heldigvis ikke denne gang og White Hawks fuldtallig igen. Herlev brugte så deres overtal til at skabe momentum for dem selv. De var nu klart mest på pucken og selv om de aldrig fik skabt den helt store åbne chance, så betød det stadig, at White Hawks måtte jagte puck og tænke defensivt i stedet for at kunne skabe noget offensivt.
Med under 2 minutter igen af perioden fik White Hawks pucken i nettet, men desværre var målet ude af position, og dommeren vinkede afværgende med armene. Begge hold gik til pause uden scoringer i en rimelig tæt og chancefattig første periode.

En uforståelig og taktisk tåbelig Icing fra Jacob Stridsberg, sendte så lige pucken retur i egen zone. Herlev fik hurtigt sat offensiven i stilling, og det resulterede i, at Oliver True på elegant vis, kunne lægge en returpuck fra Ludvig Elvenes afslutning, uden om Galanskys benskinne til stillingen 0-1 til Herlev. Efterfølgende blev Herlev så ramt af en udvisning, der var i den tynde kategori. Men alt for sløvt og uskarpt Powerplayspil fra hjemmeholdet af gjorde, at Herlev uden de store anstrengelser kunne forsvare sig fuldtallig igen. Herlev sad nu fuldstændig på kampen og White Hawks var til tider statister i Herlevs ”tørretumbler”. Det var derfor også helt og aldeles ufortjent, at Emil Aronsson fik udlignede til stillingen 1-1 med hjælp fra returpuck fra Mikkel Bertelsens forsøg på mål. Ikke desto mindre et livsvigtigt mål for White Hawks, der var med i kampen igen.

Igen blev udvisninger et tema for White Hawks, da Gorm Topholt på åbenlys doven vis, fik lavet en klokkeklar Tripping. I stedet for at skøjte igennem på sin direkte modstander, så sendte han sit, i forvejen hårdt prøvede hold, i undertal for anden gang i kampen. Dette var gæsterne ikke sen til at udnytte, da Herlev-kaptajnen hamrede pucken ind bag en prisgivet Galansky til stillingen 1-2. Ganske fortjent føring til de gulblussede sjællændere. Der var brug for et hurtigt modsvar fra hjemmeholdet. Den bøn blev hørt. Mikkel Bertelsen styrede på intelligent vis pucken mellem benene på Adam Ohre i Herlevkassen, godt assisteret af Emil Aronsson, der virkelig havde spillet en god kamp indtil videre. Med under 5 minutter igen af perioden blev hjemmeholdet ramt af endnu en udvisning. Denne gang for Too many men on the ice. White Hawks holdte nullet og blev atter fuldtallig. Dette var Herlev tilsyneladende ligeglade med og bragte sig for tredje gang i kampen foran til stillingen 2-3. Målscore Luis B. Olsen assisteret af Oliver Arle Östergren.

Tredje periode betød kun en ting for de vingeskudte høge. Der skulle jagtes en udligning og et sejrsmål. Formåede de ikke det, kunne spillerne så godt som sikkert, begynde og klikke sig ind på Suncharters hjemmeside og kigge hoteller. Hotelbookingen skulle for en stund lige sættes på pause, da en storspillende Emil Aronsson dukkede op og satte et missil af et håndledsskud ind bag en overrasket Adam Ohre. 3-3 og nu gjalte det om for White Hawks og holde sig inde i kampen og vigtigst af alt - holde sig fra udvisningsboksen. Målet blev assisteret af Måns Hansson og Tadeas Galansky. Målet gav noget energi og fornyet tro på tingen hos White Hawks. De skøjtede mere fremad nu og fandt hinanden meget bedre. Der var lidt mere flow i tingene og selvom Herlev jagtede mere puck end de havde gjort hele kampen, så lå de hele tiden og lurede på en omstilling eller fejl fra White Hawks af. Herlev var presset og deres første frustrationsudvisning kom med 8 minutter igen af perioden. Mikkel Holm lavede en krystalklar Interference og White Hawks var nu i Powerplay med en gylden mulighed for at bringe sig foran for første gang i kampen. Desværre var hjemmeholdet igen ikke skarpe nok i overtal og Herlev lykkedes flere gange med at få sendt pucken ud af egen zone.

5 minutter igen af perioden og White Hawks var det dominerende hold. Herlev trak sig tilbage i egen zone og overlod initiativet til hjemmeholdet men stod stadig godt og disciplineret og tog ikke mange unødige chancer når de havde pucken. Måske var de tilfredse med det ene point. Oddsene for sejr blev lidt sværere for White Hawks, da de igen blev ramt af en udvisning med 2 minutter igen. Denne gang var synderen Jacob Stridsberg, der bestemt ikke havde gang i hans bedste kamp i den hvide trøje. White Hawks måtte nu forsvare sig i undertal resten af perioden. Den endte 3-3 og der skulle findes en afgørelse i enten Sudden Victory eller straffeslag.

Tilskuere: 1034

GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Herlev White Hawks er presset som sjældent set og kan kun bruge en sejr mod Herlev.