De mørkeste skyer har trukket sig sammen over ishockeyen i Frederikshavn, for det gik slet ikke for White Hawks, da man fredag aften mødte Rødovre Mighty Bulls i det vigtige bundopgør i Holger Danske Arena. Rødovre vandt 4-1 og sendte høgene helt til bunds i Metal Ligaen, og nu er presset for alvor til at få øje på.

White Hawks har 9 kampe tilbage af dette års grundspil, og 5 af disse er på udebane. Isoleret set har høgene et yderst svært program tilbage, og man slutter som bekendt af med endnu et opgør i det københavnske mod Rødovre. Et opgør, der potentielt kan afgøre, hvor den sidste slutspilsplads havner. Men efter nederlaget fredag aften er situationen spidset til. White Hawks er nu tre point efter Mighty Bulls, der samtidig er bedst indbyrdes og i øvrigt har spillet en kamp færre end frederikshavnerne.

Søndag eftermiddag kommer Herlev på besøg i Nordjyske Bank Arena, og det er en kamp, der skal vindes. Intet mindre. White Hawks er som sagt sidst i tabellen, og man er også i besiddelse af den dårligste form, Metal Ligaen aktuelt kan mønstre. Til gengæld kan man hænge en lille flig af en hat på, at Herlev heller ikke er konsekvent sprudlende. 3 nederlag i de sidste 4 kampe er et vidnesbyrd om dette.

Men Herlev er ikke en nem modstander, og alle vi, der følger ligaen tæt, ved, at Eagles har masser af kvalitet på holdet. Og så har københavnerne efterhånden fået bugt med det Nordjylland-kompleks, de bøvlede med for ikke så længe siden. En overgang havde Herlev eksempelvis ikke vundet i ordinær tid i Frederikshavn i 14 år, og statistikken var omtrent den samme, når Herlev stillede op i Aalborg mod Pirates. Men for tre uger siden vandt Eagles 4-3 i Aalborg, og de vandt såmænd også i Frederikshavn i september. Så the times they are a changin, som Dylan sang.

Sejr. Det er konditionerne. I modsat fald trækker det desværre op til, at et frederikshavnerhold for første gang i dette årtusind ikke bliver en del af play offs. Det vil ikke være til at bære, og derfor er der brug for, at alle med gode vibrationer for de blå/hvide/røde-klædte høgespillere rykker sammen i bussen og leverer back up som aldrig før. Vi må nødvendigvis være mange og højlydte i Nordjyske Bank Arena søndag eftermiddag.

Vær opmærksom på, at Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles spilles klokken 15.00. Opgøret er skubbet frem på grund af Danmarks deltagelse i EM-finalen i håndbold.


KRISEN KRADSER STADIG! White Hawks vinder 4-3 på straffe White Hawks dumper ned på sidstepladsen: Taber 4-1 i Rødovre